Палене след 4 месеца покой?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 08 Фев 2009, 11:51

Колега понеже никой не е споменал нищо по въпроса да ти кажа преди изобщо да завъртиш ключа бъди сигурен че акомулатора ти е зареден тъй като ако е слаб и тръгнеш да въртиш вградения в ключа ти имобилаизерен чип може да изгори!А в повечето случай не гори чипт в ключа а самия EWS модул ,а като отидеш в дарукар или камор и видят за какво става въпрос ще те зрадват с неприятната вест -е сега ще ти извадим три нови ключа с един нов модул и срещу 800 левчета си готов!
Така ,че преди да въртиш зареди акомулатора за да не страдаш!

Успех!

п.п: моля неусведомените типове който не са на ясно да не коментират поста ми!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Фев 2009, 12:00

дано поне сподели като е палил кво е станало

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 08 Фев 2009, 14:32

mihal написа:Извади кабела на бубините и повърти малко на стартер само :roll: ... ливни и малко масло отгоре.
цилиндрите може и да са се окислили вече :!: , затва и през свещите мо малко масълце

съгласен съм с първата част от мнението,за цилиндрите не мисля че ще са проблемни,4 месеца не е толкова дълго време..........здрав ток и врътни колкото да подкачи масло преди да запалиш
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 09 Фев 2009, 7:57

Благодаря на всички за мненията,

Колата е на 19.000 километра, ако има някакво значение.
Разбрах горе-долу какво трябва да се направи, въпреки че, както споменах, смятам да взема малко по-сериозни предпазни мерки.

Ще отворя темата пак, когато я запаля и имам някакви наблюдения.

Благодаря още веднъж на всички за отговорите.
MORE BEER!

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 15 Фев 2009, 23:46

Мдааа, сега разбирам колко смях може да предизвика човек с некомпетентността си :uups: :uups: :uups:
В крайна сметка отидох при механика, който ми прави всичките коли и му казах какво смятам да направя... Е, посмя си се доволно човека, предполагам както много от вас :uups:
В общи линии ми каза, че това не е Жигула, за да се налива масло в цилиндрите или каквото и да е - имало смисъл ако не е палена с години. Това със смяната на консумативите - ще го видим, ще я карам на профилактика тази седмица при него. Дочувам много леко потропване откъм мотора, сигурно е ролка някоя :roll:
В общи линии какво се случи - veni, vidi, vici. Акумулатора наистина беше бая разреден, но още маааалко и оставаше да запали. Дадох и малко ток и врътна така, все едно от вчера не е палена. Оставих я 15 минути да поработи на място, после малко раздвижих зъбните колела, после малко порисувах по асфалта... Всичко си е като по старому. Малко е спъната всъщност, но според мен е нормално за бензин на 4 месеца.
Та така ... :uups:
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Фев 2009, 23:54

Важното е че всичко е ОК в края на краищата,а ние тука се хванахме за гушите :) :uups:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 16 Фев 2009, 13:09

Azrail написа:Мдааа, сега разбирам колко смях може да предизвика човек с некомпетентността си :uups: :uups: :uups:
В крайна сметка отидох при механика, който ми прави всичките коли и му казах какво смятам да направя... Е, посмя си се доволно човека, предполагам както много от вас :uups:
В общи линии ми каза, че това не е Жигула, за да се налива масло в цилиндрите или каквото и да е - имало смисъл ако не е палена с години. Това със смяната на консумативите - ще го видим, ще я карам на профилактика тази седмица при него. Дочувам много леко потропване откъм мотора, сигурно е ролка някоя :roll:
В общи линии какво се случи - veni, vidi, vici. Акумулатора наистина беше бая разреден, но още маааалко и оставаше да запали. Дадох и малко ток и врътна така, все едно от вчера не е палена. Оставих я 15 минути да поработи на място, после малко раздвижих зъбните колела, после малко порисувах по асфалта... Всичко си е като по старому. Малко е спъната всъщност, но според мен е нормално за бензин на 4 месеца.
Та така ... :uups:

тази кола си се обучава сама от начина ти на каране бай де уей а за изветрял бензин не ми се струва но ще си дойде на мястото всичко...провери коя ролка ти прави мизерия и ги смени както и маслото и следващия път отивай с зарядното и я запалвай...колата няма и 20.000 км нито не си я палил за една година и нещо така че спокойно

Предишна

Назад към Извън Темата