Палене след 4 месеца покой?
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Колега понеже никой не е споменал нищо по въпроса да ти кажа преди изобщо да завъртиш ключа бъди сигурен че акомулатора ти е зареден тъй като ако е слаб и тръгнеш да въртиш вградения в ключа ти имобилаизерен чип може да изгори!А в повечето случай не гори чипт в ключа а самия EWS модул ,а като отидеш в дарукар или камор и видят за какво става въпрос ще те зрадват с неприятната вест -е сега ще ти извадим три нови ключа с един нов модул и срещу 800 левчета си готов!
Така ,че преди да въртиш зареди акомулатора за да не страдаш!
Успех!
п.п: моля неусведомените типове който не са на ясно да не коментират поста ми!
Така ,че преди да въртиш зареди акомулатора за да не страдаш!
Успех!
п.п: моля неусведомените типове който не са на ясно да не коментират поста ми!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
mihal написа:Извади кабела на бубините и повърти малко на стартер само... ливни и малко масло отгоре.
цилиндрите може и да са се окислили вече, затва и през свещите мо малко масълце
съгласен съм с първата част от мнението,за цилиндрите не мисля че ще са проблемни,4 месеца не е толкова дълго време..........здрав ток и врътни колкото да подкачи масло преди да запалиш

- Azrail
- UFO Pilot
-
Благодаря на всички за мненията,
Колата е на 19.000 километра, ако има някакво значение.
Разбрах горе-долу какво трябва да се направи, въпреки че, както споменах, смятам да взема малко по-сериозни предпазни мерки.
Ще отворя темата пак, когато я запаля и имам някакви наблюдения.
Благодаря още веднъж на всички за отговорите.
Колата е на 19.000 километра, ако има някакво значение.
Разбрах горе-долу какво трябва да се направи, въпреки че, както споменах, смятам да взема малко по-сериозни предпазни мерки.
Ще отворя темата пак, когато я запаля и имам някакви наблюдения.
Благодаря още веднъж на всички за отговорите.
MORE BEER!
- Azrail
- UFO Pilot
-
Мдааа, сега разбирам колко смях може да предизвика човек с некомпетентността си
В крайна сметка отидох при механика, който ми прави всичките коли и му казах какво смятам да направя... Е, посмя си се доволно човека, предполагам както много от вас
В общи линии ми каза, че това не е Жигула, за да се налива масло в цилиндрите или каквото и да е - имало смисъл ако не е палена с години. Това със смяната на консумативите - ще го видим, ще я карам на профилактика тази седмица при него. Дочувам много леко потропване откъм мотора, сигурно е ролка някоя
В общи линии какво се случи - veni, vidi, vici. Акумулатора наистина беше бая разреден, но още маааалко и оставаше да запали. Дадох и малко ток и врътна така, все едно от вчера не е палена. Оставих я 15 минути да поработи на място, после малко раздвижих зъбните колела, после малко порисувах по асфалта... Всичко си е като по старому. Малко е спъната всъщност, но според мен е нормално за бензин на 4 месеца.
Та така ...

В крайна сметка отидох при механика, който ми прави всичките коли и му казах какво смятам да направя... Е, посмя си се доволно човека, предполагам както много от вас

В общи линии ми каза, че това не е Жигула, за да се налива масло в цилиндрите или каквото и да е - имало смисъл ако не е палена с години. Това със смяната на консумативите - ще го видим, ще я карам на профилактика тази седмица при него. Дочувам много леко потропване откъм мотора, сигурно е ролка някоя

В общи линии какво се случи - veni, vidi, vici. Акумулатора наистина беше бая разреден, но още маааалко и оставаше да запали. Дадох и малко ток и врътна така, все едно от вчера не е палена. Оставих я 15 минути да поработи на място, после малко раздвижих зъбните колела, после малко порисувах по асфалта... Всичко си е като по старому. Малко е спъната всъщност, но според мен е нормално за бензин на 4 месеца.
Та така ...

MORE BEER!
Azrail написа:Мдааа, сега разбирам колко смях може да предизвика човек с некомпетентността си![]()
![]()
![]()
В крайна сметка отидох при механика, който ми прави всичките коли и му казах какво смятам да направя... Е, посмя си се доволно човека, предполагам както много от вас![]()
В общи линии ми каза, че това не е Жигула, за да се налива масло в цилиндрите или каквото и да е - имало смисъл ако не е палена с години. Това със смяната на консумативите - ще го видим, ще я карам на профилактика тази седмица при него. Дочувам много леко потропване откъм мотора, сигурно е ролка някоя![]()
Та така ...
тази кола си се обучава сама от начина ти на каране бай де уей а за изветрял бензин не ми се струва но ще си дойде на мястото всичко...провери коя ролка ти прави мизерия и ги смени както и маслото и следващия път отивай с зарядното и я запалвай...колата няма и 20.000 км нито не си я палил за една година и нещо така че спокойно
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4