РОДНАТА КАЗАРМА
Модератор: Общи модератори
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Това е най-смотаната част от живота на човека
По-добре да не си бях губил времето ...
Аз съм служил в МВР - РЗПАБ Илиенци, София ,пожарникар ,но нямам нито един пожар и после бях на няма такава служба , на половината политици децата дето се биеха в гърдите ,че след разпределението отивали на най-хубавите места и ние сме щяли да изгниеме на пожари ,нещо после май се ухълцаха хахахахаха 'щото май стана така ,че Пенчев им сипА с големия черпак на всички до последния тежкар (синове на кой ли не)... аз си мълчах тактично защото в това поделение влизаха само големи връзкари ,нито се разправях нищо нито каквото и да било ,просто един ден пристигна една полицейска Лада от СДВР с един половник,наредиха ми да се изнасям и докато си събирах нещата прещастлив ,видях как много хора седяха като премазани ,дори тогава нищо не им казах
После ходех да си взимам 125-те лева за храна ,защото не се хранех в казармата а в нас и няколко пъти Ладата влизаше там в поделението с вратите напред ,много бегаше
Това който съжалява за този смотан период ,просто не трябва да е в ред според мен :shock: Радвам се ,че децата оттук натам няма да знаят какво е това
Георги Пенчев

По-добре да не си бях губил времето ...
Аз съм служил в МВР - РЗПАБ Илиенци, София ,пожарникар ,но нямам нито един пожар и после бях на няма такава служба , на половината политици децата дето се биеха в гърдите ,че след разпределението отивали на най-хубавите места и ние сме щяли да изгниеме на пожари ,нещо после май се ухълцаха хахахахаха 'щото май стана така ,че Пенчев им сипА с големия черпак на всички до последния тежкар (синове на кой ли не)... аз си мълчах тактично защото в това поделение влизаха само големи връзкари ,нито се разправях нищо нито каквото и да било ,просто един ден пристигна една полицейска Лада от СДВР с един половник,наредиха ми да се изнасям и докато си събирах нещата прещастлив ,видях как много хора седяха като премазани ,дори тогава нищо не им казах

После ходех да си взимам 125-те лева за храна ,защото не се хранех в казармата а в нас и няколко пъти Ладата влизаше там в поделението с вратите напред ,много бегаше

Това който съжалява за този смотан период ,просто не трябва да е в ред според мен :shock: Радвам се ,че децата оттук натам няма да знаят какво е това

Георги Пенчев
- borislav
- младши ентусиаст
-
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
cable написа:Като слуки-много разбира се, ама и там ми взеха девственоста - 2 пъти с шомпол, защото бях в миячното за наказание
Като каза за миячното:
В Елхово вкарват двама от нашите в кухнята и трябма да ги шомпелират но не им казват.Единият два метра българин-грамада.Отиват при бацилите,а ние сме на плаца строени и........Не съм чувал такъв рев-тоя пич бяга със смъкнати гащи,а шомпола стърчи от г.за му-е няма такъв смях.
Като се сетя сега и почвам да се смея отново.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Сондьора написа:09.2002 Щръкландия- новобрански център.
После божура 22500 или нещо такова, бе с слоновете , кво ли не съм бил от "подводничар" /сещате се кво е/, шомполист, печкар дневален, и после само охр- през ден. Ама си беше добре, пиьениье и т.н.
Ама съм служил 6 месежа вишуга или БТВ - брутално тъп вишист.
Ако искаш аз а

Шипка вееее, кви слонове
Помниш ли как ПДП-то блъскаше Е30 в караулното сутрин да ставаме и как пращаше бичкийте да правят стъпки по обхода

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
hell's angel написа:Сондьора написа:09.2002 Щръкландия- новобрански център.
После божура 22500 или нещо такова, бе с слоновете , кво ли не съм бил от "подводничар" /сещате се кво е/, шомполист, печкар дневален, и после само охр- през ден. Ама си беше добре, пиьениье и т.н.
Ама съм служил 6 месежа вишуга или БТВ - брутално тъп вишист.
Ако искаш аз а
Шипка вееее, кви слонове
Помниш ли как ПДП-то блъскаше Е30 в караулното сутрин да ставаме и как пращаше бичкийте да правят стъпки по обхода

А онова лейтенанТче дето беше дежурен по поделение и го беше шубе от тъмното, малии кви образи излизат от тва Вишу Военно.....
Последна промяна Сондьора на 10 Фев 2009, 17:21, променена общо 1 път
От Септември '93 до Март '95 пожарникар в Илиенци - ІІ-рота. Имах дежурства и в ІІІ-та рота - Красна поляна. А някой други колеги пък в VІ - Горна баня. По мое време започна замяната ни със само сръхсрочно служещи. Демек ние се обучавахме 1 мес и айде на колите а след това само старшини с шестмесечен курс. Илзизахме много бързо включително през ноща и норматива си го покривахме отсекъде. Бил съм апартамент, къща, мазе, кола, сервиз, сеновал, като бяхве в Илиенци в района ни бях и близките села като това на Пената - Мировяне. Като цяло е голяма тръпка. Отделно неограничено ползване на топла вода и баня, по час и нещо по душа с гореща вода, къпане, бръснене, пране. Много добра храна. Едно към едно със старшините и офицерите сме яли. И верно имаше много връзкари. По големите връзкари бяха и по често отпуска. На мен ми стигнаха колкото да ме питат - пожарната или Врана?!
Penchev - кога си бил в Илиенци. И искам да ти кажа че като отиваш на пожар е нещастие на зякой но голяма тръпка за отиващите. Трябваше да даваме по равно дежурства на колите и като караул и дневални ама те ни подбраха по читавите и ни оставиха основно на колите а пък другите бичеха стойки. И немаше такъв дето да го страх че е на кола или да не иска да е на кола.
Penchev - кога си бил в Илиенци. И искам да ти кажа че като отиваш на пожар е нещастие на зякой но голяма тръпка за отиващите. Трябваше да даваме по равно дежурства на колите и като караул и дневални ама те ни подбраха по читавите и ни оставиха основно на колите а пък другите бичеха стойки. И немаше такъв дето да го страх че е на кола или да не иска да е на кола.
ja написа:bobi_maxo написа:ja написа:bobi_maxo написа:Март '93 до март '94 под.32000 гр. Лом, 1-ва рота. От тая една година 6 месеца КО, след това 6 месеца в Елхово под.24260 2 бат., 3 -та рота, батальона на "Царя"!
Боби каква ти е фамилията бе?
Батальона на Царя беше 1-ви, 2-ри и 3-ти бяха запасни
Кой ти беше ротен.
Значи точно в първи съм бил, ротен ми беше Грозданов. Имаше и един КО лейтенант Недялков(Мидока, Мидата, или нещо такова!).
Имаше и едни 2-ма, дето бяха си дошли от дисципа, Богданов от София, и Панов от Пловдив.
С тебе сме се засекли за няколко месеца. Аз бех картечар във 2-ра рота. После ме преместиха при свръзките и бех писар на царя. После се издъних лошо и пак у ротите...
Ше тря да ти се обадя тия дни![]()
Върбанов деа и дебелка му. Помня го аз... А ти хвана ли Бобъра, като началник щаб
Да, тоя го бях забравил! Когато даваше деж.по поделение, беше ебати страха! Копеле, беше!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Bobbybd , аз там влязох октомври 1999 година и за СДВР отидох в началото на януари
Сигурен съм че е тръпка ,но така и не влязох в пожар ,защото точно когато отидохме на бойни дежурства ,след две смени дойде големия шапкар и ме взе за столична дирекция ...
Едно младо лейтенантче ни беше ротен ,но беше нов така ,че ти не го знаеш
Георги Пенчев

Едно младо лейтенантче ни беше ротен ,но беше нов така ,че ти не го знаеш

Георги Пенчев
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
HA_PEMOHT написа:....
докато бях помощтник дежурен по поделение получих изрична забрана да свързвам външния свят с батальона понеже ротния ми беше решил да се ебава с мен и заради тази забрана цепнах една п**** майчина на някой дето само ми досаждаше, а то се оказа че това бил коменданта не само на нащо подделение ами отговарял и за София+околността...ма така гадно се псувах с него по телефона че чак по едно време на мен ми стана съвестно...
....
Тоя дето си го отсвирил ми беше съсед после стана командващ ВП

Бях граничарче на Македонската граница към Кюстендилския отряд, 13та застава.Това се случи в периода 95-96 г. Не мисля,че е загуба на време или по-скоро за тези,които са излезнали съвсем други хора ,като характер, като физика и като мъже.За тях службата е била истинска.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз пък имах познат,който имаше лекарска забрана носи оръжие,но все пак го бяха взели и некъф му началник си го нарочил и го карал въпреки всичко да дава наряд ли не знам кво се води и той избега с АК-то и в центъра на Шумен отвори главата на един бакшиш...За много от вас това са приятни и незабравими спомени,аз обаче съм слушал доста истории да ти настръхне косата ..извращения убийства самоубийства...Всички знаете че после всичко е скрито покрито,военен,ченге и лекар у БГ в затвора няма...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Аз пък имах познат,който имаше лекарска забрана носи оръжие,но все пак го бяха взели и некъф му началник си го нарочил и го карал въпреки всичко да дава наряд ли не знам кво се води и той избега с АК-то и в центъра на Шумен отвори главата на един бакшиш...За много от вас това са приятни и незабравими спомени,аз обаче съм слушал доста истории да ти настръхне косата ..извращения убийства самоубийства...Всички знаете че после всичко е скрито покрито,военен,ченге и лекар у БГ в затвора няма...
Не си бил в Казармата, нали!?