Сваляне на гумата през зимата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Фев 2005, 13:31

[quote="xterminat0r"]...[

Аз уча в тва даскало и те наблюдавах през джама как се тормозиш :) Ако знаех че си от форума щях да дойда да помогна с квото мога :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 09 Фев 2005, 13:48

*andrey* написа:
Аз уча в тва даскало и те наблюдавах през джама как се тормозиш :) Ако знаех че си от форума щях да дойда да помогна с квото мога :D

А какво те е спряло да му помогнеш :?: :evil: Само на хора с лепенки на форума ли би помогнал :idea:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Фев 2005, 14:09

dankata написа:
*andrey* написа:

А какво те е спряло да му помогнеш :?: :evil: Само на хора с лепенки на форума ли би помогнал :idea:

Часа таман щеше да почне, а и после трябваше да ме размрази мен някой :confused: Иначе си мислих по-време на часа да ходя да помогна но тои не беше там вече

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2005, 15:40

от ръждата главината залепва за джантата. случва се през зимата, през лятото и по всяко друго време.

това което винаги ми е помагало да използвам като лост я ръчката за крика я нещо друго във багажника- подпъхваш лоста през някоя дупка на джантата и го опираш във диска или спирачния апарат на подходящо място(!) и след това напъваш- излиза винаги доста бързо. ритането също става, но има възможност за сакатлъци и може да се окаже болезнено 8)

и не пръскайте със вд40 или други финни машинни масла защото такива поразии можете да направите- като се почне от омасляване на спирачните дискове (и после няя спиране първите няколко пъти) и се свърши със омасляване на шпилките на гайките и ша трябва да ги дозатягате всеки 100км...

също съм забелязал че ако намажа със грес или нещо подобно леко главината със цел после да не залепва- няма никакъв положителен ефект...
алекс
трабант 601с
разни други возила

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 09 Фев 2005, 16:02

Изображение

Loctite Copper Anti-seize му е майката 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Фев 2005, 17:47

за съжаление това е слабо място на колите ни ,никви препарати не помагат ни зиме ни лете ,в най голямата жега съм ритал джантата с изпъкнали очи и вени на челото ... за това съм се подготвил с еднометрова тръба която седи в багажника и се ползва за рамо за болтовете ,и за джантите ..и все пак дразни как се заклиняват.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 09 Фев 2005, 18:22

Но има и един плюс. Ние при идеални условия (крик, ключ, мнооого време) не можеме да ги свалим, а какво да кажат гепачите. Това ме навежда на мисълта има ли някой с БМВ дето да са му свалили гумите с джантите? Ако има такъв - да сподели.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2005, 20:26

*andrey* написа:
xterminat0r написа:...[

Ами те пак ми помогнаха някои твои съученици, но ... така и не успях да им запомня лицата ... Дори едно Благодаря не можах да им кажа, защото както споменах по-горе като тръгнах нямаше спиране докато не видя асвалт... :)

До алекс, пробвах с лоста ама не стана, само с водата стана ... :)

Тея студове са нечовешки, поне съм доволен, че преди малко видях съседа по гараж, и човека се извини и така, че се надявам за напред да нямам проблеми... просто цялата вечер се оказа гадно стечение на обстоятелствата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 09 Фев 2005, 20:40

oxam написа:...нямам идея с какво точно мажат, но при мен действа безотказно...
:idea: Графитна смазка
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31

Мнение от karaibrahim » 09 Фев 2005, 21:15

Момчета, купувате малко количка (кока-кола, може и пепси), поливате главината и в дупките на болтовете и след 3-5 мин гумите сами падат!! Прилагал съм го това тамън 2 пъти за гуми и още поне 3-4 за други запечени метали. Колата всякакъв запек разпича! 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metody » 10 Фев 2005, 9:09

Аз си мажа джанта там където ляга на главината с графитна грес. След първите няколко спирания малко неприятно мерише , но след това спича и прави слой между джанта и главината. Свалянето и след това е елементарно ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740i

Мнение от Milionera213 » 10 Фев 2005, 15:30

WD40 работи със сигурност при това много бързо, пръскаш и след 1 мин биеш един шут и пада, аз веднъж свалях гума на едно Волво с лята джанта и така беше запекло че повече от 1 час блъсках с какво ли не и накрая се сетих за WD-to и гумата падна в миг :)

Предишна

Назад към Извън Темата