Покупка на автомобил, прехвърляне нотариуси?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Покупка на автомобил, прехвърляне нотариуси?
Четох темите за разправията с бюрокрацията но никъде не успях да видя /може и да не съм догледал, ще ме извините/ как да разбера дали колата, която ще купувам са и плащани данъците редовно? Т.е има една врътка с банките, които предоставят бележка, че са пуснати пари към данъчното и нотариуса прехвърля колата... но всъшност данъците си седят?
Другият ми въпрос е за колегите от Перник, къде близо до центъра има нотариус/и?
Благодаря
Другият ми въпрос е за колегите от Перник, къде близо до центъра има нотариус/и?
Благодаря
Последна промяна porostorm на 16 Фев 2009, 0:15, променена общо 1 път

- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Има врътка при прехвърлянето, в самия договор пишат данъка за сметка на новия собственик (некви дребни), и стават нещата. Ако тва имаше впредвид де. 

- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Не те бъркат грамporostorm написа:добре, купувам я прехвърлям я в КАТ и отивам да я обявя в общината? Старите задължения не ме бъркат, така лиbenzin написа:е тебе кво те бърка ако не са и платени данъците? това си е проблем на миналият собственик, ти си взимаш договора отиваш и си я регистрираш

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
porostorm написа:С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:
Ако искаш да я декларираш в общината на твое име - да.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колега купуваш си колата регистрираш си я в КАТ а в общината не трябва да стъпваш,не я регистрирай в общината това е грешка не трябва да даваме пари на тая скапана държаваporostorm написа:С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Питам информативноScott написа:Колега купуваш си колата регистрираш си я в КАТ а в общината не трябва да стъпваш,не я регистрирай в общината това е грешка не трябва да даваме пари на тая скапана държаваporostorm написа:С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:![]()
![]()

Един казва, че не трябва да плащам ако я декларирам на мое име, друг казва, че трябва... последно еврика?

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай
пък ако не искаш да плащаш данък-тва си е друга тема

Ще ти се доверя колега, щом си сигурен на 100%bmwfena написа:Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай![]()

А за другото, да наистина е друга тема.
Благодаря Ви!

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
По точно неможе да се кажеbmwfena написа:Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай![]()
Аз мойта си я декларирах в даначното и сега мнооого съжалявам,защото парите събрани от мен и вас не утиват за поправяне на улиците а за почивката на бахамите на мазните ни политици и кои знае още кои нещастник

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
bmwfena написа:Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай![]()
На 10000 % е така.Старите данъци са си на името на стария собственик,тебе не те бърка.Единствения проблем е при прехвърлянето че нотариуса иска бележка за платен данък за настоящия период-но и това си има решение:
Миналата седмица прехвърлях един мотор ,които нямаше данък(изобщо не беше обявяван в данъчното)отидох в наи близката банка ,обясних за какво става въпрос и момичето каза да внеса 10 лева към общината в която се водя(Връбница).Даде ми вносна бележка че съм внесъл пари и със нея пред нотариуса и всичко е ОК.От там нататък новия собственик си го регистрира(по желание) в данъчното и те така.
Добър и бърз Нотариус (аз само там ходя) има на централна гара-точно в началото на Ботев до Гарата.До него си има за данъчна оценка,както и банка(в която платих данъка

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2