Покупка на автомобил, прехвърляне нотариуси?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Покупка на автомобил, прехвърляне нотариуси?

Мнение от porostorm » 16 Фев 2009, 0:12

Четох темите за разправията с бюрокрацията но никъде не успях да видя /може и да не съм догледал, ще ме извините/ как да разбера дали колата, която ще купувам са и плащани данъците редовно? Т.е има една врътка с банките, които предоставят бележка, че са пуснати пари към данъчното и нотариуса прехвърля колата... но всъшност данъците си седят?

Другият ми въпрос е за колегите от Перник, къде близо до центъра има нотариус/и?

Благодаря
Последна промяна porostorm на 16 Фев 2009, 0:15, променена общо 1 път
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 16 Фев 2009, 0:14

е тебе кво те бърка ако не са и платени данъците? това си е проблем на миналият собственик, ти си взимаш договора отиваш и си я регистрираш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 16 Фев 2009, 0:16

benzin написа:е тебе кво те бърка ако не са и платени данъците? това си е проблем на миналият собственик, ти си взимаш договора отиваш и си я регистрираш
добре, купувам я прехвърлям я в КАТ и отивам да я обявя в общината? Старите задължения не ме бъркат, така ли :roll:

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 16 Фев 2009, 0:23

Има врътка при прехвърлянето, в самия договор пишат данъка за сметка на новия собственик (некви дребни), и стават нещата. Ако тва имаше впредвид де. 8)
Изображение

Аватар
Кара: E39

Мнение от ///M Body Shop » 16 Фев 2009, 0:24

porostorm написа:
benzin написа:е тебе кво те бърка ако не са и платени данъците? това си е проблем на миналият собственик, ти си взимаш договора отиваш и си я регистрираш
добре, купувам я прехвърлям я в КАТ и отивам да я обявя в общината? Старите задължения не ме бъркат, така ли :roll:
Не те бъркат грам 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 16 Фев 2009, 0:25

Аз не бих купил кола, на която не й е платен данъка....Да си вкарам насила автогол...Няма смисъл....Вас колега щом не ви бърка...ок.. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 16 Фев 2009, 0:26

С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 16 Фев 2009, 0:32

porostorm написа:С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:

Ако искаш да я декларираш в общината на твое име - да.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 16 Фев 2009, 0:34

Archangel написа:
porostorm написа:С 2 думи ще трябва ли да плащам стари задължения към данъчни:evil:

Ако искаш да я декларираш в общината на твое име - да.

Еврика!
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Фев 2009, 0:35

Колега купуваш си колата регистрираш си я в КАТ а в общината не трябва да стъпваш,не я регистрирай в общината това е грешка не трябва да даваме пари на тая скапана държава :evil: :evil: :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 16 Фев 2009, 0:43

Scott написа:
Колега купуваш си колата регистрираш си я в КАТ а в общината не трябва да стъпваш,не я регистрирай в общината това е грешка не трябва да даваме пари на тая скапана държава :evil: :evil: :evil:
Питам информативно :winky:

Един казва, че не трябва да плащам ако я декларирам на мое име, друг казва, че трябва... последно еврика?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 16 Фев 2009, 0:44

Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай :!: :!: пък ако не искаш да плащаш данък-тва си е друга тема
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 16 Фев 2009, 0:44

bmwfena написа:Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай :!: :!: пък ако не искаш да плащаш данък-тва си е друга тема
Ще ти се доверя колега, щом си сигурен на 100% :)

А за другото, да наистина е друга тема.

Благодаря Ви!

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 16 Фев 2009, 0:46

bmwfena написа:Отиваш в данъчно с договора.Казваш-искам да ми я зачислите таа кола на мое име и хората ви я зачисляват.плащате данък от датата на договора.Старите задължения си остават на стария собственик.Знам го 100% щото два пъти купувам такива коли на които данъци не са плащани и си ги зачислявам на мое име.тъй че спокойно колега отивай си я и зачислявай :!: :!: пък ако не искаш да плащаш данък-тва си е друга тема
По точно неможе да се каже
Аз мойта си я декларирах в даначното и сега мнооого съжалявам,защото парите събрани от мен и вас не утиват за поправяне на улиците а за почивката на бахамите на мазните ни политици и кои знае още кои нещастник :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 16 Фев 2009, 2:46

На 10000 % е така.Старите данъци са си на името на стария собственик,тебе не те бърка.Единствения проблем е при прехвърлянето че нотариуса иска бележка за платен данък за настоящия период-но и това си има решение:

Миналата седмица прехвърлях един мотор ,които нямаше данък(изобщо не беше обявяван в данъчното)отидох в наи близката банка ,обясних за какво става въпрос и момичето каза да внеса 10 лева към общината в която се водя(Връбница).Даде ми вносна бележка че съм внесъл пари и със нея пред нотариуса и всичко е ОК.От там нататък новия собственик си го регистрира(по желание) в данъчното и те така.

Добър и бърз Нотариус (аз само там ходя) има на централна гара-точно в началото на Ботев до Гарата.До него си има за данъчна оценка,както и банка(в която платих данъкаИзображение) и цялата процедура продължи около 25 минути със всичко.А парите бяха доста малко 60-70 лева общо :D
Изображение Изображение Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата