Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ
Модератор: Общи модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
flame написа:Archangel написа:Добре какви лични впечатления - в България има само Х банд, какво повече би искал да разбереш?
Ако всички мислят като теб нищо повече не ми трябваВъпросът е че някои търговци (а и колеги) твърдят, че в БГ имало и други честоти освен Х-банда. За това питам за лични впечатления
Пари давам да ми го покажат и докажат!!

Пак казвам! -
Само и единствено Х банд ти коства точки/пари !!
Няма друга честота от която трябва да се притесняваш!!
Стационарни радари, радарите, който си виждал върху патрулките, камери с радари...всичко е на Х банд!!!
NikiNikolov написа:Някъде бях намерил с какви честоти по държавите в Европа работят и България разбира се, но ми направи впечатление, че масово в европа са на лазер. Ще опитам пак да то намеря това нещо.
Това е засега:
Радар-детектора е вид РАДИОПРИЕМНИК който е настроен на спесифични обхвати. Т.е. на честотите на радарите и около тях.
Полицейските радари работят в три обхвата:
X Band (10.475 to 10.575 ghz) - близо до честотата на сателитните излъчвания, остарял но все още на мода у нас. Същият обхват се ползва от автоматичните врати по бензиностанциите и за това радар-детекторите пищят на повечето бензиностанции.
K-Band (24.0 to 24.25 ghz)
KA-Band (33.4 to 36.0 ghz). Най-модерният вече и в нас. Детектира се най-трудно защото е най-широк по обхват.
Има и четвърти вид. Светлинни радари или ЛАЗЕРНИ ПУШКИ. Наричат се ЛИДАРИ. Laser detection е точно срещу тях. Работят с невидим инфрачервен лазерен лъч.
Източник на информация: http://avi7.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=92
за автоматичните врати на бензиностанциите не съм съгласен, не са на Х банд а на К или Ка - забравил съм точно кое, но не е Х
лошото е, че в града още хиляди неща трябва да са на Х банд, защото има места където знам, че си пищи без да има нищо
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Aвтоматичните врати са на Ка...на всички бензиностанций на който спирам да зареждам (Лук, ОМВ, Шел) - скъсва се да пищи на Ка, а...иначе си прав - на места в града изписва Х банд и пиука, но леко...просто всеки, който е ползвал радар детектор и знае как пищи на радар или при приближаването на радар - няма как да не разпознае фалшив сигнал от истински Х банд ... поне аз не ги бъркам, макар винаги да имам 1 на ум и за фалшивите.. 

- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Turboman написа:Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно
И нашите имат

Въпреки това - има фалшиви тревоги...рядко, но има

при мен ми се струва, че фалшивите са доста/ Cobra 9630/, но аз съм ги научил за ежедневното каране и все едно ги няма
в някой по-непознат град може да се пообъркам, но въпреки това е полезно да имаш едно наум
градския режим не ми харесва, предпочитам аз да елиминирам фалшивите сигнали по много други признаци, отколкото радардетектора с неговия City mode
в някой по-непознат град може да се пообъркам, но въпреки това е полезно да имаш едно наум
градския режим не ми харесва, предпочитам аз да елиминирам фалшивите сигнали по много други признаци, отколкото радардетектора с неговия City mode
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Dimitroff написа:Turboman написа:Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно
И нашите имат![]()
Въпреки това - има фалшиви тревоги...рядко, но има
Моят си има и степени - силата на сигнала и пищи по-бавно или забързано.
Та на мен ми е лесно извънградско, а дори за града - моят писва веднъж на Х, ако засече нещо и това е.
А забелязах, че ако засече радар и си на градско - писка постоянно, както в режим "извънградско" и сигнала се усилва. Та пак е лесно.
А за познаването на града - да, така е - в непознат град можеш и да се объркаш. Но в София...ето пример - на Сливница, точно преди тунела, посока Цариградско шосе - винаги засича Х и точно преди да влезеш в тунела спира.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
flame написа:А лазер някой да се похвали, че е засичал?
едва ли...
обаче съм минавал покрай включен(със сигурност) радар с cobra и не ще да пищи, мама му да ***
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
POP е когато те стрелкат с лазерче(не ключодържатер
), но не съм чувал да има в Бг. Аз се набутах с една Кобра 9740 и после разбрах че не може да се изключва Ка честотата
а тя най често писка.
За един месец ме е спасил безброй пъти и като сметна по тарифите на Варненските
май вече съм го избил. Досега ми е пискал само на Х.
Преди няколко дни точно след завой видях патрулката и чак тогава ми светна Х , но успях да намаля и не можаха да ме засекат, изглежда че доста бързо улавя изстрела и имаш време да реагираш.

За един месец ме е спасил безброй пъти и като сметна по тарифите на Варненските

Преди няколко дни точно след завой видях патрулката и чак тогава ми светна Х , но успях да намаля и не можаха да ме засекат, изглежда че доста бързо улавя изстрела и имаш време да реагираш.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
kronos написа:....изглежда че доста бързо улавя изстрела и имаш време да реагираш.
При импулсен режим забрави да реагираш - засича те за под 1 секунда... Вярно, че антирадара ще ти изписка, ама вече ще е късно...
Мен така ме спряха точно на качване на Аспарухов мост.
В момента, в който излязох от завоя и ги видях (около 70м) полицая тъкмо натискаше копчето защото бяха приключили с предходната кола...
Антирадара (засича и импулсни радари) прописка един път и всичко бе приключило..
Полицая се смееше - 'не ти ли сработи радар-детектора'...
Сработи, но вече беше късно...
С радар-детектор имаш шанс само ако е пуснат постоянно или трафика е голям, защото тогава радар-детектора може да засече радара при засичането на предходните автомобили...