Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Фев 2009, 21:17

flame написа:
Archangel написа:Добре какви лични впечатления - в България има само Х банд, какво повече би искал да разбереш?

Ако всички мислят като теб нищо повече не ми трябва :D Въпросът е че някои търговци (а и колеги) твърдят, че в БГ имало и други честоти освен Х-банда. За това питам за лични впечатления ;)

Пари давам да ми го покажат и докажат!! :winky:

Пак казвам! -
Само и единствено Х банд ти коства точки/пари !!
Няма друга честота от която трябва да се притесняваш!!
Стационарни радари, радарите, който си виждал върху патрулките, камери с радари...всичко е на Х банд!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Фев 2009, 21:22

NikiNikolov написа:Някъде бях намерил с какви честоти по държавите в Европа работят и България разбира се, но ми направи впечатление, че масово в европа са на лазер. Ще опитам пак да то намеря това нещо.

Това е засега:
Радар-детектора е вид РАДИОПРИЕМНИК който е настроен на спесифични обхвати. Т.е. на честотите на радарите и около тях.

Полицейските радари работят в три обхвата:

X Band (10.475 to 10.575 ghz) - близо до честотата на сателитните излъчвания, остарял но все още на мода у нас. Същият обхват се ползва от автоматичните врати по бензиностанциите и за това радар-детекторите пищят на повечето бензиностанции.

K-Band (24.0 to 24.25 ghz)

KA-Band (33.4 to 36.0 ghz). Най-модерният вече и в нас. Детектира се най-трудно защото е най-широк по обхват.

Има и четвърти вид. Светлинни радари или ЛАЗЕРНИ ПУШКИ. Наричат се ЛИДАРИ. Laser detection е точно срещу тях. Работят с невидим инфрачервен лазерен лъч.

Източник на информация: http://avi7.net/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=92

за автоматичните врати на бензиностанциите не съм съгласен, не са на Х банд а на К или Ка - забравил съм точно кое, но не е Х
лошото е, че в града още хиляди неща трябва да са на Х банд, защото има места където знам, че си пищи без да има нищо

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 20 Фев 2009, 21:50

Aвтоматичните врати са на Ка...на всички бензиностанций на който спирам да зареждам (Лук, ОМВ, Шел) - скъсва се да пищи на Ка, а...иначе си прав - на места в града изписва Х банд и пиука, но леко...просто всеки, който е ползвал радар детектор и знае как пищи на радар или при приближаването на радар - няма как да не разпознае фалшив сигнал от истински Х банд ... поне аз не ги бъркам, макар винаги да имам 1 на ум и за фалшивите.. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 20 Фев 2009, 21:56

Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 20 Фев 2009, 22:13

Turboman написа:Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно

И нашите имат :winky:

Въпреки това - има фалшиви тревоги...рядко, но има :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Фев 2009, 22:25

при мен ми се струва, че фалшивите са доста/ Cobra 9630/, но аз съм ги научил за ежедневното каране и все едно ги няма
в някой по-непознат град може да се пообъркам, но въпреки това е полезно да имаш едно наум
градския режим не ми харесва, предпочитам аз да елиминирам фалшивите сигнали по много други признаци, отколкото радардетектора с неговия City mode

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 20 Фев 2009, 23:26

Dimitroff написа:
Turboman написа:Точно затова на моя радар-детектор има 2 режима - извънградски и градски за да не се смущава излишно

И нашите имат :winky:

Въпреки това - има фалшиви тревоги...рядко, но има :D

Моят си има и степени - силата на сигнала и пищи по-бавно или забързано.
Та на мен ми е лесно извънградско, а дори за града - моят писва веднъж на Х, ако засече нещо и това е.
А забелязах, че ако засече радар и си на градско - писка постоянно, както в режим "извънградско" и сигнала се усилва. Та пак е лесно.

А за познаването на града - да, така е - в непознат град можеш и да се объркаш. Но в София...ето пример - на Сливница, точно преди тунела, посока Цариградско шосе - винаги засича Х и точно преди да влезеш в тунела спира.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Фев 2009, 9:19

А лазер някой да се похвали, че е засичал? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 21 Фев 2009, 11:19

flame написа:А лазер някой да се похвали, че е засичал? :)

едва ли...

обаче съм минавал покрай включен(със сигурност) радар с cobra и не ще да пищи, мама му да ***
Изображение Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Фев 2009, 19:52

засичал съм, но нямаше радар :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///M Sport Edition

Мнение от deemov » 21 Фев 2009, 21:41

Виждам че ги разбирате работите, я каже какви значи това POP ,че отвреме навреме просвирва :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 22 Фев 2009, 0:12

POP е когато те стрелкат с лазерче(не ключодържатер :mhihi: ), но не съм чувал да има в Бг. Аз се набутах с една Кобра 9740 и после разбрах че не може да се изключва Ка честотата :banghead: а тя най често писка.
За един месец ме е спасил безброй пъти и като сметна по тарифите на Варненските :cop: май вече съм го избил. Досега ми е пискал само на Х.
Преди няколко дни точно след завой видях патрулката и чак тогава ми светна Х , но успях да намаля и не можаха да ме засекат, изглежда че доста бързо улавя изстрела и имаш време да реагираш.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 22 Фев 2009, 8:28

А имали радар детектори за камери,че в софианци и от това трябва да се пазим

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 22 Фев 2009, 10:34

kronos написа:....изглежда че доста бързо улавя изстрела и имаш време да реагираш.

При импулсен режим забрави да реагираш - засича те за под 1 секунда... Вярно, че антирадара ще ти изписка, ама вече ще е късно...
Мен така ме спряха точно на качване на Аспарухов мост.
В момента, в който излязох от завоя и ги видях (около 70м) полицая тъкмо натискаше копчето защото бяха приключили с предходната кола...
Антирадара (засича и импулсни радари) прописка един път и всичко бе приключило..
Полицая се смееше - 'не ти ли сработи радар-детектора'...
Сработи, но вече беше късно...
С радар-детектор имаш шанс само ако е пуснат постоянно или трафика е голям, защото тогава радар-детектора може да засече радара при засичането на предходните автомобили...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 22 Фев 2009, 12:20

аз ще си направя радарен заглушител..или генератор на бял шум така 4е да се блокира и заслепи излъ4вашия елемент на радара им..нали това съм у4ил цял живот..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата