Най-здравият автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 23 Фев 2009, 15:46

Имам и форд на 15г /за работа го ползвам / е нема такова животно ,но си тропа и хлопа 8) и така по темата ЛИЧНО аз съм си доволен от марката BMW и в други теми съм давал за пример моето превозно средство за 45 хил.км. съм сменил 1 път тампони и сега ми престои втора, масло + филтри на всеки 12хил.км. /маслото 5/30 слагам и за 12хил км на хапва ВЪОБЩЕ но аз си го сменям/

И колега за 45хил.км. съм набил в колата 5-6хил.лв не за ремонти а за Глезотиики :uups: /брембо дискове ,някви спортн накладки,навита,волани,ксенони,огледала,липове и всичко оригинално -- просто като си я копувах не намерих такава с всички екстри :confused: /

Както написа един колга по-горе здравата кола не се познава по това че върви ;) а дали тропа хлопа скърца ,но това може да го разбере само човек които е отдаден на коата си и я разбира -- ТОЕСТ ФЕН :mhihi:

П.С. да нашите коли са по-съпи за подръжка ,но пък се карат с по-голямо удоволствие /поне при мен/ затова има има толкоз много марки автомобили за всеки ВКУС и ДЖОБ !!

Поздрави !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 & E39

Мнение от nikolai_v » 23 Фев 2009, 16:05

clubzendo написа:за най-бързите автомобили,темата ще се изчерпи с 3-4 марки и до там,ама за най-чупливата,след форд...май е BMW
Явно твоето BMW е някъв пълен кенеф, но само от една кола не можеш да си вадиш изводи за марката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 16:25

Zdravkoe30 написа:може да карам е30 и да съм фен на БМВ,но за мен може би най-издръжливата кола е мерцедес 124

и неколко модели тойота

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Фев 2009, 16:28

clubzendo написа:
Zdravkoe30 написа:може да карам е30 и да съм фен на БМВ,но за мен може би най-издръжливата кола е мерцедес 124

и неколко модели тойота

И Nissan.

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от S-M » 23 Фев 2009, 17:04

И мен на времето един учител по механотехника не спираше да ме убеждава,че на практика 124-ката е най-здравия автомобил.Тук има абсурден тест по издръжливост на този автомобил,но се замислете защо именно на него са се спрели -> http://www.youtube.com/watch?v=-bIV_hHP ... re=related от дясно на Related videos са останалите части от предаването.А ти приятелю добре четеш тук на кой какво му се чупи,влез в toyotabg.com и виж дали Там колите са Вечни и не им се чупи нищо :wave:
Последна промяна S-M на 23 Фев 2009, 17:23, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 23 Фев 2009, 17:20

Един приятел автомонтьор ми казва, че често му идват клиенти, които недоволстват, че на тези "западни" коли постоянно нещо се прави, а едно време ладите и москвичите не се чупели, а уж били скапани коли. Приятелят ми веднага ги контрира, като им отговаря следното: да докарат някоя лада или москвич на 15-20 г., с навъртяни 250 хиляди км. и да направят сравнение с някой да кажем от тези уж чупещите се коли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 23 Фев 2009, 17:33

:yes:
В семейството ми са карани форд скорпио,мазда,ауди А4,Мерцедес 124-ка....тази кола за 4 години каране ,само консумативи са и сменяни,няма по здрава кола която се е доказала с годините.Всъщност има доколкото съм чела Голф 2,БМВ Е36,Тойота,Субаро ;)
Иначе темата според мен е бесмислена...От каране до каране..има огромна разлика..от кола до кола също...и всичко е много относително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 17:48

nikolai_v написа:
clubzendo написа:за най-бързите автомобили,темата ще се изчерпи с 3-4 марки и до там,ама за най-чупливата,след форд...май е BMW
Явно твоето BMW е някъв пълен кенеф, но само от една кола не можеш да си вадиш изводи за марката.

Абе че е кенеф-кенеф е,спор няма,ама след 2 месеца обикаляне по автосалони,тестдрайф на всякакви автомобили,диапазон на годините 1997-2001 и диапазон на моделите 525тдс,725 тдс,320д,325тдс,318тдс и тн.си избрах най-малкия кенеф от всички горепосочени,така че не ми обяснявай за кенефи,щото е пълно с такива,а всеки се опитва да си избере най-малкия,
Твоята ако не е кенеф,сигурно си дал толкова пара,колкото средният доход на 3 членно семейство в Германия,та не се обиждай,ама все пак сме в България,и всеки средностатистически човек кара средностатистически кенеф,някой ги ароматизират,слагат плочки и заприличва на ...тоалетна,но си остава 6-7-9-12 годишен автомобил със затъмнени стъкла...
Предполагам че ако имахме възможности като в Германия...нямаше да има подобни форуми "защо ми свети лампата",при положение че все нови от магазина ще караме,сега говорим за стари,икономични от към гориво и части

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Фев 2009, 18:04

А бе не знам дали се чупи БМВ-то ама мен до сега (да чукна на дърво)
бмв не ме е оставило на пътя :) Студ, пек, сняг, дъжд все си върви :)
Последно на Е39-ката вече и навъртях 35000 км. Вярно светят едни
лампи от както я взех ма не им обръщам внимание ;) И освен това
за ремонти съм дал точно 60 лева :mhihi: за една клапа за картерни
газове. Беше се преебала ама колата си вървеше. И то доста добре.
Така че не ми ги говори тия че била най-чупливата. На Е34-ката и
смених някво киче на скоростната и съединител. Аа. И май някви
тампони на скоростната че от '88 гумата беше поостаряла. И другото
каране, бензин само и единствено (никва газ - който иска газ да кара голф)
и редовни смени на консумативите (примерно въздушен на 5000)
И така. А ти че си си навил на пръста че се чупят. Кучетата си лаят
кервана си върви ;) Не ни пречиш. Дрънкай си глупостите. Много
сме ги видели като теб :roll: такива разбирачи ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 23 Фев 2009, 18:06

Overburner - NX написа:
clubzendo написа:

и неколко модели тойота

И Nissan.

Всъщност W115 и W123 са в пъти по-безпроблемни от 124-ките,които са последния читав Мерк.
Относно здравината на нашите БМВ-та с оглед на множеството напреднали технологии вградени в тях години преди останалите да се сетят и предвид това как се експлоатират и що за "кротки" собственици сме,смятам,че са доволно здрави и надеждни :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Имам предвид тези които аз лично съм притежавал Е21,Е28,Е34 '90 и Е34 Туринг М50Б20 с Ванос '95.
Проблема започва с по-новите,където ресурса е значително занижен още на чертожната дъска.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: СУВ
Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно

Мнение от bmw_7 » 23 Фев 2009, 18:09

Ееее, колеги! Да не се караме. Все пак може всеки да изложи мнението си, пък ако ще другите да не го подкрепят и да не са съгласни. То колите са като жените, колкото и хубави да ти се виждат на пръв поглед, времето показва друго -въпрос на късмет 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 23 Фев 2009, 18:13

zAcK написа:А бе не знам дали се чупи БМВ-то ама мен до сега (да чукна на дърво)
бмв не ме е оставило на пътя :) Студ, пек, сняг, дъжд все си върви :)
Последно на Е39-ката вече и навъртях 35000 км. Вярно светят едни
лампи от както я взех ма не им обръщам внимание ;) И освен това
за ремонти съм дал точно 60 лева :mhihi: за една клапа за картерни
газове. Беше се преебала ама колата си вървеше. И то доста добре.
Така че не ми ги говори тия че била най-чупливата. На Е34-ката и
смених някво киче на скоростната и съединител. Аа. И май някви
тампони на скоростната че от '88 гумата беше поостаряла. И другото
каране, бензин само и единствено (никва газ - който иска газ да кара голф)
и редовни смени на консумативите (примерно въздушен на 5000)
И така. А ти че си си навил на пръста че се чупят. Кучетата си лаят
кервана си върви ;) Не ни пречиш. Дрънкай си глупостите. Много
сме ги видели като теб :roll: такива разбирачи ;)

Абе пич,аз съмият съм собственик на БМВ,обяснявам и за модели след 2000 година,повече от ясно е че модели 2002,316,318 и тн,произведени до 1992-3 година не се чупят!!!

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 23 Фев 2009, 18:23

Е тогава темата е лекинко излишна. След 2000 всички марки са еднодневки и то съвсем умишлено Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2009, 18:30

NeoPrint написа:Е тогава темата е лекинко излишна. След 2000 всички марки са еднодневки и то съвсем умишлено Изображение
А за Ауди тия години пък какви неща съм слушал,косата ми настръхва..дори само за поддръжка, да не говорим за ремонти.. :|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 23 Фев 2009, 18:48

То за Аудита от 1993 какви съм виждал :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата