съвет по английски

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

съвет по английски

Мнение от evans » 28 Фев 2005, 15:04

може ли ниакой да ми даде съвет как най бурзо да нау4а английски език зна4и запо4нах с един самоу4ител на BBC но имам 4уството 4е ни6то нестава а пук не ми се дават пари за уроци туй 4е който е запознат пове4е с езика нека ми драсне ниакой съвет 6те сум му благодарен.I don't speak english.Cold you help me ,please?
Последна промяна evans на 28 Фев 2005, 17:37, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Re: съвет по английски

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 15:08

evans написа:може ли ниакой да ми даде съвет как най бурзо да нау4а английски език зна4и запо4нах с един самоу4ител на BBC но имам 4уството 4е ни6то нестава а пук не ми се дава пари за уроци туй 4е който е запознат пове4е с езика нека ми драсне ниакой съвет 6те сум му благодарен

Качествено става само с уроци, бързо със самоучители и много воля да учиш... Може би не си уцелил подходящ самоучител. Виж все пак какво ще кажат и другите, но имай впредвид че за всеки е различно. Аз мога да науча нещо за 2 месеца, а ти за 15 дни...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 28 Фев 2005, 15:11

Ако можеш да си позволиш уроци, по-добре е, но все пак не е гарантирано че ще ти помогне. Иначе най-доброто е да отидеш някъде за 2-3 месеца, където говорят езика, ще научиш повече отколкото за години с книгите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 15:14

kay написа:.... Иначе най-доброто е да отидеш някъде за 2-3 месеца, където говорят езика, ще научиш повече отколкото за години с книгите.

Прав си , но пак трябва да има някакво начално ниво на познаване на езика. Поне аз така си мисля де...
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 28 Фев 2005, 15:27

otka4ena написа:Прав си , но пак трябва да има някакво начално ниво на познаване на езика. Поне аз така си мисля де...

Напълно съм съгласен, от нищо не става. Ама на живо най-добре се учи, ако имаш някаква база.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 15:30

evans я кажи на какво ниво ти е английския
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Фев 2005, 15:39

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

има си други форуми за тая работа, тийн проблем ниет или нещо такова...

баси бозата стана тука, не е истина!!! ХИМИЯ, АНГЛИЙСКИ, някой да иска да го науча на Математика, давам частни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

АМАН!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 28 Фев 2005, 16:08

vicho написа::mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

има си други форуми за тая работа, тийн проблем ниет или нещо такова...

баси бозата стана тука, не е истина!!! ХИМИЯ, АНГЛИЙСКИ, някой да иска да го науча на Математика, давам частни :mhihi: :mhihi: :mhihi:

АМАН!!!

ФОРУМ
Извън Темата
На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Кво ше ти стане ако помогнеш на човека с нещо, вместо да си дваш малумния коментар :evil: Ако си толко голям БеЕмВисТ не цъкай вуърху тоя раздел от форума и готово.

Иначе по темата :
Първо трябва да седнеш да научиш времената, та кат понаучиш нещо да не звучиш "аз иска яде" :mhihi:
Най лесно (не се смейте) се добиват знания по езика като гледаш филми със субтитри, хем те ти гукат на англйски, хем отдолу ти излизат надписите на Български. Условието е да се концетрираш не върху филма, а въру произношение и т.н.т.
Според мен това е най лесния "самоучител" (па и най приятния)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 28 Фев 2005, 16:16

Valio23 написа:
Първо трябва да седнеш да научиш времената, та кат понаучиш нещо да не звучиш "аз иска яде" :mhihi:
Най лесно (не се смейте) се добиват знания по езика като гледаш филми със субтитри, хем те ти гукат на англйски, хем отдолу ти излизат надписите на Български. Условието е да се концетрираш не върху филма, а въру произношение и т.н.т.

много си прав за филмите и изобщо телевизията, аз така научих немски за има няма 3 месеца, но тогава бях на 10 години

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 16:21

Valio23 написа:
...Първо трябва да седнеш да научиш времената, та кат понаучиш нещо да не звучиш "аз иска яде" :mhihi:

Това вярно е най-лесния и приятен начин, но не за научаване на езика а за ДОНАУЧАВАНЕ. За да се справиш с филми и предавания по телевизията е нужно едно средно ниво на владеене на английския. Така поне това което не разбираш ще го докараш по смисъл на израза, поне в повечето случаи. А да се мъчиш да четеш превода, да слушаш к'во се говори и да го запомняш поне донякъде си е доста трудно, не мислиш ли :?: И нека да не забравяме как се правят преводите тук :arrow: не са редки случаите когато не се превежда точно или се пропуска част от израза, защото на преводача му се е сторило излишно да го има. Лично аз точно по този начин :arrow: с гледане на ТВ,четене на вестници и т.н. си ПОДДЪРЖАМ нивото на английския. А относно времената :arrow: там най-добре на уроци, щото иначе шанса да ги научи човек е много малък
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 28 Фев 2005, 16:22

Eванс, един приятелски съвет - първо научи български... защото подозирам, че с тази езикова култура ще ти е много, много трудно с английския. Иначе език се учи и с учебници, и с телевизия, и с уроци, но най-вече с говорене и с писане... и с много, много време. След около 10 години ежедневна употреба ще го знаеш наистина добре 8)
You will find adventure
or the adventure will find you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 16:27

anica banica написа:Eванс, един приятелски съвет - първо научи български... защото подозирам, че с тази езикова култура ще ти е много, много трудно с английския. Иначе език се учи и с учебници, и с телевизия, и с уроци, но най-вече с говорене и с писане... и с много, много време. След около 10 години ежедневна употреба ще го знаеш наистина добре 8)

Няма как да не се съглася с теб, освен по въпроса за 10 години :arrow: лично на мен ми стигнаха само 2години живеене в чужбина и го научих почти идеално- дотолова че решавах и кръстословици на английски . Но пък след 2-3 години живеене тук го позабравих доста
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 28 Фев 2005, 16:33

otka4ena написа:
anica banica написа:Eванс, един приятелски съвет - първо научи български... защото подозирам, че с тази езикова култура ще ти е много, много трудно с английския. Иначе език се учи и с учебници, и с телевизия, и с уроци, но най-вече с говорене и с писане... и с много, много време. След около 10 години ежедневна употреба ще го знаеш наистина добре 8)

Няма как да не се съглася с теб, освен по въпроса за 10 години :arrow: лично на мен ми стигнаха само 2години живеене в чужбина и го научих почти идеално- дотолова че решавах и кръстословици на английски . Но пък след 2-3 години живеене тук го позабравих доста

:OT:
защо си помислих, че не си говорила 2 год. английски а немски :lol:
все пак гледам си фенка на Rammstein :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 28 Фев 2005, 17:47

мерси за суветите
Последна промяна evans на 28 Фев 2005, 17:54, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Фев 2005, 17:51

evans написа:какво да ти кажа едно време ходих на уроци и искарах пурво ниво ама не сум го упражниавал от доста време ,е да напсувам ниакой на английски сум супер даже псувниата я искарвам сус акцент

да си изпросиш боя е доста лесно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Поне разбираш ли като ти се говори или не :?: Ако разбираш :arrow: филми и предавания на английски и залягане над учебниците за граматиката и писането
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата