Блокиран GPS - СПЕШНО!!!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Блокиран GPS - СПЕШНО!!!
Ситуацията е следната: имам един Garmin Nuvi 200, на който реших да кача координати на камери и радари и да ме известява като наближа някоя. В самото устройство нямаше папка POI, така че аз си направих и качих вътре файловете. След като разкачих gps-а от компютъра, устройството изобщо не щя да тръгне, т.е. включва се, изписва "Зареждане на карти..." и до там. Рестартирах го, ресетвах го, накрая дори изтрих всички потребителски файлове, но пак нищо. Единственото, което се промени, че мина на английски и сега пише "Loading maps...". Като го закача към компютъра нищо не се случва (не засича никакви нови устройства).
Дайте идеи как да го отблокирам, че утре тръгваме из европата и без навигация ще е доста по-трудно.
Дайте идеи как да го отблокирам, че утре тръгваме из европата и без навигация ще е доста по-трудно.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Най-сигурно според мен е да отидеш при вносителя - Геотрейд. Сигурен съм, че ще отстранят проблема и няма да навредят повече.

- M5
- младши ентусиаст
-
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Имат офис в центъра, по-добре си загуби 20-30 минути отколкото да тръгваш из чужбина без навигатор-а, освен ако не си познаваш пътя 

- M5
- младши ентусиаст
-
Ако никой не предложи решение до утре, явно ще се наложи да ги посетя. Сега им разгледах сайта, но не видях нищо за работно време. Дано само не ми кажат цена за ремонта колкото за навигация на старо.
П.П. Аз ако си знаех пътя, нямаше да пускам тема
П.П. Аз ако си знаех пътя, нямаше да пускам тема

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Колега, пробвай да питаш в http://forum.offroad-bulgaria.com
Там имат раздел посветен изцяло на GPS навигацията ( http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 ) и съответно - много потребители, със сериозни познания в тази област и ще могат да те насочат по добре от нас.
А това е темата им посветена на спийд камерите - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=32733
Ако нямаш регистрация там, кажи да пусна аз питане.
Там имат раздел посветен изцяло на GPS навигацията ( http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 ) и съответно - много потребители, със сериозни познания в тази област и ще могат да те насочат по добре от нас.
А това е темата им посветена на спийд камерите - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=32733
Ако нямаш регистрация там, кажи да пусна аз питане.
- M5
- младши ентусиаст
-
Ами нямам регистрация, така че ще съм благодарен ако пуснеш питане там. Аз изчетох доста от темите там преди да почна с качването, но явно оплесках нещо или просто Nuvi 200 е прекалено просто, за да разбере какво съм искал да направя и се е шашнало.
- someone
-
Пуснах питането, колега, ама там си е*ало мамата от условности.
Тъй като им се водя младши участник мненията ми минават през модератор и не се знае кога ше го одобрят да се публикува. А аз сега лягам. Утре сутринта ще видя дали има някакво развитие и ще пиша.
Питането би трябвало да се появи в тази тема - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 33&page=29. Ако искаш и сам си я следи.
Поздрави!
Тъй като им се водя младши участник мненията ми минават през модератор и не се знае кога ше го одобрят да се публикува. А аз сега лягам. Утре сутринта ще видя дали има някакво развитие и ще пиша.
Питането би трябвало да се появи в тази тема - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 33&page=29. Ако искаш и сам си я следи.
Поздрави!
- M5
- младши ентусиаст
-
someone написа:Пуснах питането, колега, ама там си е*ало мамата от условности.
Поздрави!
Благодаря много. Ще проверя утре сутринта дали са одобрили питането.
- someone
-
egeniv написа:Първо да провери в папка гармин на нувито стоят ли си файловете с разширение "img и unl" и ако си стоят, да го рестартира като при включване задържи пръста в долния десен ъгъл на дисплея и след това следва инструкциите.
- M5
- младши ентусиаст
-
Аз изобщо не мога да видя какво има на устройството. Като го включа към компютъра нищо не се случва. Може би устройството не може да се инициализира и компютъра въобще не го засича. Иначе го рестартирах N на брой пъти, ресетвах го, не знам дали дава индикация, че се е ресетнало успешно, аз поне не видях някаква индикация. Накрая направих и това с долния десен ъгъл, но освен, че изгуби българския език друго не стана.
Днес го оставих в сервиза на Геотрейд. За съжаление сервизния техник ще дойде чак утре, така че ще пътувам по старомодния начин - с хартиени карти.
Днес го оставих в сервиза на Геотрейд. За съжаление сервизния техник ще дойде чак утре, така че ще пътувам по старомодния начин - с хартиени карти.
Re: Блокиран GPS - СПЕШНО!!!
колега кажи какви пари ти взе майстора от гармин и за колко време го оправи
благодаря
благодаря
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
колега даи сега отначало. устроиството има ли мемори карта. ако да намери четец за карти и оттам пробваи да оправиш нещата и ако не стане така пробваи в pocketbulgaria.com там си има цели форуми за гармин и проблемите с него. нямат условности за писане на теми а и доста хора го посещават и бързо ще намерят решение на проблема.
p.s. не видях че си го оставил в сервиз, но все пак този саит си е доста добър относно навигациите.
p.s. не видях че си го оставил в сервиз, но все пак този саит си е доста добър относно навигациите.
camburko написа:колега даи сега отначало. устроиството има ли мемори карта. ако да намери четец за карти и оттам пробваи да оправиш нещата и ако не стане така пробваи в pocketbulgaria.com там си има цели форуми за гармин и проблемите с него. нямат условности за писане на теми а и доста хора го посещават и бързо ще намерят решение на проблема.
а случайно не видя ли, че колегата е го имал тоя проблем преди около година и половина?

- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
упсссс
извинявам се. абе на калпава глава пръстите патят в случая. 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2