Блокиран GPS - СПЕШНО!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Блокиран GPS - СПЕШНО!!!

Мнение от M5 » 28 Апр 2009, 22:36

Ситуацията е следната: имам един Garmin Nuvi 200, на който реших да кача координати на камери и радари и да ме известява като наближа някоя. В самото устройство нямаше папка POI, така че аз си направих и качих вътре файловете. След като разкачих gps-а от компютъра, устройството изобщо не щя да тръгне, т.е. включва се, изписва "Зареждане на карти..." и до там. Рестартирах го, ресетвах го, накрая дори изтрих всички потребителски файлове, но пак нищо. Единственото, което се промени, че мина на английски и сега пише "Loading maps...". Като го закача към компютъра нищо не се случва (не засича никакви нови устройства).

Дайте идеи как да го отблокирам, че утре тръгваме из европата и без навигация ще е доста по-трудно.
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Апр 2009, 22:55

Най-сигурно според мен е да отидеш при вносителя - Геотрейд. Сигурен съм, че ще отстранят проблема и няма да навредят повече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 28 Апр 2009, 23:03

Не знам дали ще имам време да отида утре :(
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 28 Апр 2009, 23:25

Имат офис в центъра, по-добре си загуби 20-30 минути отколкото да тръгваш из чужбина без навигатор-а, освен ако не си познаваш пътя ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 28 Апр 2009, 23:32

Ако никой не предложи решение до утре, явно ще се наложи да ги посетя. Сега им разгледах сайта, но не видях нищо за работно време. Дано само не ми кажат цена за ремонта колкото за навигация на старо.

П.П. Аз ако си знаех пътя, нямаше да пускам тема ;)
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 29 Апр 2009, 0:08

Колега, пробвай да питаш в http://forum.offroad-bulgaria.com

Там имат раздел посветен изцяло на GPS навигацията ( http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 ) и съответно - много потребители, със сериозни познания в тази област и ще могат да те насочат по добре от нас.

А това е темата им посветена на спийд камерите - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=32733

Ако нямаш регистрация там, кажи да пусна аз питане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 29 Апр 2009, 0:20

Ами нямам регистрация, така че ще съм благодарен ако пуснеш питане там. Аз изчетох доста от темите там преди да почна с качването, но явно оплесках нещо или просто Nuvi 200 е прекалено просто, за да разбере какво съм искал да направя и се е шашнало.
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 29 Апр 2009, 0:35

Пуснах питането, колега, ама там си е*ало мамата от условности.
Тъй като им се водя младши участник мненията ми минават през модератор и не се знае кога ше го одобрят да се публикува. А аз сега лягам. Утре сутринта ще видя дали има някакво развитие и ще пиша.

Питането би трябвало да се появи в тази тема - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 33&page=29. Ако искаш и сам си я следи.

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 29 Апр 2009, 0:41

someone написа:Пуснах питането, колега, ама там си е*ало мамата от условности.
Тъй като им се водя младши участник мненията ми минават през модератор и не се знае кога ше го одобрят да се публикува. А аз сега лягам. Утре сутринта ще видя дали има някакво развитие и ще пиша.

Питането би трябвало да се появи в тази тема - http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 33&page=29. Ако искаш и сам си я следи.

Поздрави!

Благодаря много. Ще проверя утре сутринта дали са одобрили питането.
Изображение

Аватар

Мнение от someone » 29 Апр 2009, 15:31

egeniv написа:Първо да провери в папка гармин на нувито стоят ли си файловете с разширение "img и unl" и ако си стоят, да го рестартира като при включване задържи пръста в долния десен ъгъл на дисплея и след това следва инструкциите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 29 Апр 2009, 15:58

Аз изобщо не мога да видя какво има на устройството. Като го включа към компютъра нищо не се случва. Може би устройството не може да се инициализира и компютъра въобще не го засича. Иначе го рестартирах N на брой пъти, ресетвах го, не знам дали дава индикация, че се е ресетнало успешно, аз поне не видях някаква индикация. Накрая направих и това с долния десен ъгъл, но освен, че изгуби българския език друго не стана.

Днес го оставих в сервиза на Геотрейд. За съжаление сервизния техник ще дойде чак утре, така че ще пътувам по старомодния начин - с хартиени карти.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Блокиран GPS - СПЕШНО!!!

Мнение от mobiladja » 12 Дек 2010, 14:10

колега кажи какви пари ти взе майстора от гармин и за колко време го оправи
благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 13 Дек 2010, 14:07

колега даи сега отначало. устроиството има ли мемори карта. ако да намери четец за карти и оттам пробваи да оправиш нещата и ако не стане така пробваи в pocketbulgaria.com там си има цели форуми за гармин и проблемите с него. нямат условности за писане на теми а и доста хора го посещават и бързо ще намерят решение на проблема.

p.s. не видях че си го оставил в сервиз, но все пак този саит си е доста добър относно навигациите.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 13 Дек 2010, 14:27

camburko написа:колега даи сега отначало. устроиството има ли мемори карта. ако да намери четец за карти и оттам пробваи да оправиш нещата и ако не стане така пробваи в pocketbulgaria.com там си има цели форуми за гармин и проблемите с него. нямат условности за писане на теми а и доста хора го посещават и бързо ще намерят решение на проблема.

p.s. не видях че си го оставил в сервиз, но все пак този саит си е доста добър относно навигациите.

а случайно не видя ли, че колегата е го имал тоя проблем преди около година и половина? :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 13 Дек 2010, 14:40

упсссс :oops: извинявам се. абе на калпава глава пръстите патят в случая. :lol:
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата