Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 21 Май 2009, 15:00

Поздрави към всички колеги и Безкраино възхищение и адмираций на Десо.

От юни (2008) месец следя темата и реших че след баловете ще посетя човека сътворил толкова чудеса :)
Искам да попитам само как седи въпроса с пласмасовите прозорци на кабриолетите.

Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 21 Май 2009, 22:13

Здравейте и от мен :D ! Към Десо мога само шапка да му сваля!!! Уникални снимки , уникални отзиви не само заради уникалната работа но и отношение!!
Мисля че скоро и аз ще бъда един от тия с блестящите коли ;)

Десо имам няколко въпроса тъй като ми предстой боядисване на почти цялата лява страна ,защото една шофъорка ме зажули мн неприятно почти цялата страна :confused:

Та искам да попитам след като ми боядисат колата трябва ли да я пастирам? или изобщо какво е хубаво да направя? Изчетох какво си писал че трябва да диша боята . и т.н , но ако може пак с 2 думи :)
Колко време отнема манипулациата? Четох че за 1 ден е ОК?
И накрая ако може да ми пратиш и ориентировъчна цена за да имам представа и съответно готовност да те посетя в Габрово :D

ммм забравих да попитам също: полираш ли стъклата(че моето предното е доста как да кажа и от камачета и някакси замазано седи) ? стопове фарове? На едно Пежо 307 мисля че и стоповете бяха пипнати :D

Поздрави!
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 22 Май 2009, 18:59

kOnPuBkA написа:Посрещна ме безкрайно усмихнат, кипящ от енргия, позитивизъм и безкрайно желание за работа!

Това са едни от най-точните думи, с които накратко може да се опише Десо :)
Аз бях при него предишния ден, преди kOnPuBkA ;) Трябва да кажа, че миналата година пак Десо ми пастира колата и останах изключително доволен, ето, че и този път Десо даде всичко от себе си. Колата ми беше в отвратително състояние след адски некадърно боядисване в София. Навсякъде имаше over spray, по калника, задната броня, престилката отстрани и дори по стъклото. Десо направи всичко възможно, за да поправи колкото може това безумие. След цял ден упорита работа, колата сияеше!!! Отново ти благодаря, Десо, за вниманието, педантичността и хъса, с който работиш! За съжаление нямам фотоапарат, с който да направя снимки, а камерата на телефона не е много читава.
@kOnPuBkA - малко преди да си вземеш колата, минах през сервиза и видях твоята красавица :) цялата облепена със стикери ;) Забелязах също, обаче, както и при мен... резултатите от некадърни бояджии .... и супер много ме хвана яд.
Хораааа.... много внимавайте, къде си боядисвате колите!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 28 Май 2009, 8:58

:mhihi: И аз се включвам към доволните от работата и отношението на Десо към Клиента !! Колата е като нова, току що боядисана. Изчезнаха ОГРОМНИ драскотини и какви ли не буклуци полепнали по боята, и не само това. Само джантите ги ми половин час... БЛАГОДАРЯ ти още веднъж Десо ! Ето снимките :

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
stay tuned
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Юни 2009, 17:12

Колеги ,много ви моля някой на л.с. да ми даде мобилния телефон на Десо ,че искам да се оговоря за дата за пастиране а него нещо го няма тука в момента :help:

Благодаря предварително :)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 03 Юни 2009, 22:11

Penchev написа:Колеги ,много ви моля някой на л.с. да ми даде мобилния телефон на Десо ,че искам да се оговоря за дата за пастиране а него нещо го няма тука в момента :help:

Георги Пенчев

Десо сабирам пари и аз да ми по оправиш колата,че по тая софия направо ми се плаче :(( Този път обаче ще ти досаждам повечко защото искам да прихвана нещо,много се вдъхнових от теб и,чета само по американските форуми,даже накупих някой други кърпички за подсушаването защото дори и в най-добрите автомивки остават Swirls и паяжинки :((( Трябва да ме научиш как да мия като теб ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 08 Юни 2009, 10:59

Да помоля и аз за съвет :)
Мия си колата с голямо удоволствие всеки уикенд, който прекарвам на вилата.
Проблема е, че водата от кладенеца е много варовита направо песъклива и всичкия варовик се е наслоил върху боята, стъклата броните навсякъде. Боята е тъмно синя и сега изглежда все едно е поръсена с брашно, много е гадно. Боята не е гладка вече, като мина с кърпа и се усеща ясно като задиране а не както беше до скоро - абсолютна гладкост :)
Не знам с какво да я измия така, че да разкарам варовика от боята. Пробвах със всякакви миещи препарати без никакъв успех, даже и със оцет, но не помогна. Пада само след зверско търкане и то със някакъв твърд плат.
Следващото което ще пробвам е "Калгон" нищо че не е пералня :)
Изображение
Последна промяна penio на 08 Юни 2009, 22:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 08 Юни 2009, 17:45

Веднага ти отговарям..Колкото повече импровизираш, толкова е по- голям шанса за по-голяма беля..Преди доста време писах за варовикът във водата..В Габрово този проблем е много голям..Обаче аз мисля че това по колата ти е не точно от Варовикът, освен ако я оставяш да изсъхне сама след миенето,което ме съмнява..Ако няма вода която изсъхва на колата няма как да е от това..По вероятно е да се е получило от Дъжд..Незнам в коя част живееш но е напълно възможно това да е нещо пак за което съм писал преди и това е ACID Rain...Нещо много по-опасно от варовикът..Няма шанс да се свали със "Оцет" или "Калгон" :) :mhihi: ..
Не се шегувам ,мисля обаче да не слагаш тия неща върху колата си а да дойдеш при мен да ти оправя проблемът и да я запечатаме веднъж-завинаги.!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юни 2009, 11:46

:OT: Въпроса с миенето на автомобили е крайно сложен :help:
На много места из цяла България съм се отчаял от елементарна неграмотност на миячите и за мен вероятно по морето без значение Варненска или Бургаска област е най-,най-зле :evil:
Казвам го като човек ,който за 6 години съм си боядисвал цялостно автомобила точно три пъти ,пътвуал съм и продължавам да пътувам къде ли не и никъде не мия а само на ОМВ колкото мога свалям мушичките и чакам да се прибера в София ...

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

полиране

Мнение от Veselin » 11 Юни 2009, 23:25

Десо,
благодаря за прекрасната работа. Страхотно боядисване и уникално полиране.
Към всички колеги, чудещи се дали да предприемат действие по полиране на колата си - направете го и след това ще оцените работата, човека и отношението му към това, което прави. Малко такива хора среща човек, работещи с мерак и удоволствие ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 13 Юни 2009, 19:22

Наистина свършихме страхотна работа с Весковата 5-ца...ВЕСКо благодаря за доверието..!! :)
Извадихме страшен късмет с тая градушка...бях изтръпнал за един час..!! ;)
Мисля че колегата Penchev, е напълно прав..Просто в България се работи на принципа-"Търсим работа за хората, а не хора за работата"..И най-мразя обичайното извинение-"За толкова пари -толкова"". Тоест ако вземаха двойнно по голяма заплата ,сигурно щяха да се постараят двойнно повече ..колко трогателно !!! А че хората са дали по 20 хил. за кола ..няма значение..! Наблюдавам групите работещи хора в Бг и виждам няколко коренно различни вида..Можещи но Не-искащи(защото все им са малко парите) , Неможещи и Не-искащи (но въпреки това назначени).. Не можещи ,но имащи Желание (тая група даже е по ценна от знаещите)...Аз бях в тая група едно време и мисля че с много труд и много желание се постига резултат..и се влиза в последната група, на -"Можещите и правещите го без оправдания и резерви....Трудно и отговорно е ...но лесно няма...особенно в нашия бизнес когато ти се откачат ръцете и кръста по 9-10 часа на ден ...и само любовта към професията и щастливият клиент те спасяват от умората.!! :)

Потребител
Аватар

бмв е36 бордо

Мнение от zirazu » 14 Юни 2009, 8:53

здравей десо пастирах си колата с уж хубавите пасти на 3м за драскотини и после за блясък, резултата е че капака ми стана целия на бели точки като от камъчета особено в началото към фаровете, въпроса мие имали оправия това, а и на места има от по 1см обелен лак, колата съм е купил от германия и само 1 път съм е мил безконтактно, само ръчно, благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 15 Юни 2009, 13:41

Penchev написа:Колеги ,много ви моля някой на л.с. да ми даде мобилния телефон на Десо ,че искам да се оговоря за дата за пастиране а него нещо го няма тука в момента :help:

Георги Пенчев

И аз бих помолил за същото :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 15 Юни 2009, 15:15

Penchev написа::OT: Въпроса с миенето на автомобили е крайно сложен :help:
На много места из цяла България съм се отчаял от елементарна неграмотност на миячите и за мен вероятно по морето без значение Варненска или Бургаска област е най-,най-зле :evil:
Казвам го като човек ,който за 6 години съм си боядисвал цялостно автомобила точно три пъти ,пътвуал съм и продължавам да пътувам къде ли не и никъде не мия а само на ОМВ колкото мога свалям мушичките и чакам да се прибера в София ...

Георги Пенчев

Колега, след дълго дълго търсене аз най-накрая намерих вярната мивка във Варна. Като имаш път насам ще ти я покажа. Иначе за варненци - мивката е на площадчето на Гюрлата.

Закарах колата на Десо надрана като с телена четка. Десо ми я върна като излизаща от завода (thank you man, again!). Всичко беше наред докато не смених автомивката САМО ВЕДНЪЖ и линийките са на лице :evil: ... та така.

Но както казва народа "всяко зло за добро". Сега си имам повод пак да посетя DESO-Car-care. ;) :D ;)

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: бмв е36 бордо

Мнение от DESO-Car -care » 15 Юни 2009, 21:46

zirazu написа:здравей десо пастирах си колата с уж хубавите пасти на 3м за драскотини и после за блясък, резултата е че капака ми стана целия на бели точки като от камъчета особено в началото към фаровете, въпроса мие имали оправия това, а и на места има от по 1см обелен лак, колата съм е купил от германия и само 1 път съм е мил безконтактно, само ръчно, благодаря предварително

Според мен капакът е имал много "дупчици" от камъчета, които ти вероятно си напълнил с паста..Просто не си обърнал внимание че са там и сега си ги видял когато пастата ги е показала. Както обикновенно всеки се опитва да премахне това със миене..Това ще ти е втората голяма грешка..Понеже водоструйката има доста голяма сила..ако се опитваш да измиеш пастата, има огромна вероятност струята да "разцъфне" повечето от тях и да ги превърне в по големи..Просто водата влиза под много голямо налягане ,особенно ако си много близо до колата и струята буквално раздува лака който се олюспил около язвичките ,затова много внимавай.Иначе незнам точно състоянието за да мисля как да го поправим Трябва ми най- малко снимков материал..Но не се притеснявай ще мислим !!Ако можеш пращай снимки отблизо на ЛС. :)
Пращам на всички които се интересуваха номерът ми..Звънете в всяко удобно за вас време !! :)

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ