Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Модератор: Общи модератори
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Доста време наблюдавам темата и сега ще ви изкъртя с моята история!
Аз съм без книжка вече 9 години въпреки че съм правоспособен шофьор от 92г, (това май прави 15 години общо) обаче късмет
......
На времето в казармата писърчето решило да ми обърка ЕГН-то във военната книжка, от там ми идва и шофьорската книжка с грешно ЕГН Всичко си беше перфектно преди да дойде време за смяна на документите през 2000 и факта че трябваше да си оставя книжката в кат за 3 месеца според последния акт, до тук всичко е точно но аз тая стара книжка я запилявам някъде и няма какво да оставя в кат от там решавам да си изкарам нова книжка и без това си е време но каката на гишето ми казва: Господине ама вие сте неправоспособен, тук книжка не излиза и никога не сте имал
обяснявам и ситуацията на жената аз с грешното ЕГН че поне с обърканото трябва да изляза някъде казвам и го, тя търси но уви книжка НЯМА !! Теглих им една майна и им казах книжката кола не кара!
Минаха се тия 9 години през които си карам и не ме ***
Ушатите през това време са ми писали общо 6 акта и винаги само за това!
На скоро ровейки у нас из едни документи си откривам старата шофьорска книжка, хващам вече някоя друга връска в кат и им викам намерете ми книжката ето ми я старата !!
И добре че съм я намерил, на нея има едно червено номерче което било номера на протокола с който съм е явил пред кат, по него номерче ми намериха досието което незнайно защо се оказа пратено обратно в Русе (където съм карал школата) ?!?!
Аз си живея във Варна и на талона стария си пишеше че се водя на отчет във Варна на някои от актовете също пише че съм се водил на отчет във Варна но книжката уви запилята в Русе !!!!
Следващата стъпка вече е да си получа наказателните постановления за всичките актове които са ми писали през това време
И тук ме удря студения душ от госпожата на гишето която ми заявява че първо да си ги платя всичките на обща стойност 1990лв и ми остават 3 точки и ще ми дадат книжката!! Страхотно нали ?
За момента си чакам да излезе делото по обжалването, но адвоката ме увери, че при това положение няма какво да се притеснявам и до месец мога да си карам спокойно с книжка в джоба
:)
Поздрави от Варна
Аз съм без книжка вече 9 години въпреки че съм правоспособен шофьор от 92г, (това май прави 15 години общо) обаче късмет

На времето в казармата писърчето решило да ми обърка ЕГН-то във военната книжка, от там ми идва и шофьорската книжка с грешно ЕГН Всичко си беше перфектно преди да дойде време за смяна на документите през 2000 и факта че трябваше да си оставя книжката в кат за 3 месеца според последния акт, до тук всичко е точно но аз тая стара книжка я запилявам някъде и няма какво да оставя в кат от там решавам да си изкарам нова книжка и без това си е време но каката на гишето ми казва: Господине ама вие сте неправоспособен, тук книжка не излиза и никога не сте имал

На скоро ровейки у нас из едни документи си откривам старата шофьорска книжка, хващам вече някоя друга връска в кат и им викам намерете ми книжката ето ми я старата !!
И добре че съм я намерил, на нея има едно червено номерче което било номера на протокола с който съм е явил пред кат, по него номерче ми намериха досието което незнайно защо се оказа пратено обратно в Русе (където съм карал школата) ?!?!
Аз си живея във Варна и на талона стария си пишеше че се водя на отчет във Варна на някои от актовете също пише че съм се водил на отчет във Варна но книжката уви запилята в Русе !!!!
Следващата стъпка вече е да си получа наказателните постановления за всичките актове които са ми писали през това време

И тук ме удря студения душ от госпожата на гишето която ми заявява че първо да си ги платя всичките на обща стойност 1990лв и ми остават 3 точки и ще ми дадат книжката!! Страхотно нали ?
За момента си чакам да излезе делото по обжалването, но адвоката ме увери, че при това положение няма какво да се притеснявам и до месец мога да си карам спокойно с книжка в джоба

Поздрави от Варна

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
колеги искам да политам знае ли някой да ми каже каква е глобата за каране без винетка
вчере се прибирам към софия и ушев ме спира...аз карам с акт на 1 седмица който е за това че не нося бележката за 2-рата вноска на гражданската. Гледа ми той другите документи и по едно време другия поглежда винектака.....изтекла.
понеже колата е на инвалид, годишната винетка тряя да се вземе от социалните. Да обаче всеки месец си има срокове, през които аз съм на работа и не мога да отида и съответно ги опускам. Опитах се да му обясня...той вика добре бе и така да е...може да си я взел и продал.. и аз
. въртях суках..писаха акт обаче СПРЯХА КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ и й взеха талона
а аз в неделя съм на бал в Пловдив и стой та гледай
и питанката ми е защо аджаба я спряха от движение при положение че имам преглед и всичко
вчере се прибирам към софия и ушев ме спира...аз карам с акт на 1 седмица който е за това че не нося бележката за 2-рата вноска на гражданската. Гледа ми той другите документи и по едно време другия поглежда винектака.....изтекла.
понеже колата е на инвалид, годишната винетка тряя да се вземе от социалните. Да обаче всеки месец си има срокове, през които аз съм на работа и не мога да отида и съответно ги опускам. Опитах се да му обясня...той вика добре бе и така да е...може да си я взел и продал.. и аз

и питанката ми е защо аджаба я спряха от движение при положение че имам преглед и всичко
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Как така я спряха?
Не се ли обосноваха с нещо????

Последна промяна Hito на 22 Май 2009, 10:24, променена общо 1 път
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Hito написа:Как така я спряха?![]()
![]()
![]()
Иначе акта за без винетка май е към стотина лева .....тряяяя да питам жената щот тя си има такъв
не бе колега карах си с 93-4 имах си колан, карах си по правилника!!! спираха наред. Тъкмо бяха написали акт на някав човек пред мен и търгваше и ме спира. После връчва ми на мен акта и още не съм тръгнал и спира 1-вата кола която види

ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
Projektzwo написа:Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...
в акта ми пише чл. 315 ????

щом няма...какъв е тоя член? мога ли да го обжалвам това?

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
полицай написа: По ул. Веслец паркира Л.А.БМВ с/у N77А в нарушение на знак В28 и табела т17.нарушил чл.6 т.17 /наредба 18/01г./ от ЗДВП във вр. чл.80 ал.1/ЗДВП и З-Д I-189/МВР/2007г. и чл. 183 ал.2 т.1 пред.2/ЗДВП
По чл.183 ал.2 т.1 пред.2/ЗДВП глоба в размер от 20 лв. и 0 точки

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
ineedmoney написа:ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря
доколкото знам, нямаш право да я караш, докато не отстраниш причината за спирането от движение, после отиваш на наказателен преглед и така. мен се опитаха да ме финтират така, щото не ми светели лампичките над номер отзад, ама ми се размина.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
sharksfin написа:ineedmoney написа:ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря
доколкото знам, нямаш право да я караш, докато не отстраниш причината за спирането от движение, после отиваш на наказателен преглед и така. мен се опитаха да ме финтират така, щото не ми светели лампичките над номер отзад, ама ми се размина.
ходих в кат и ми казаха че от кря на миналата година имало добавка в закона че ако нямаш винетка я спират! така е проверих. И понеже не е заради преглед тряя само да представя големия талон и да си купя винетка и ми връщат малкия ( и 100 лв акта ест.)
а тва че трябва да ги чакам 1 месец най-малко да напишат една заповед и 1 НП е отделен въпрос...талона пък, който ми отнеха в софия за това че не нося полицата за 2-рата вноска( който разясних и ми казаха само да си изчакам да ми го пратят обратно без глоба) ще чакам 5 месеца да пристигне от софия! 5 месеца бе колеги... аз за 5 месеца пеша до Уганда и обратно ще отида

Последна промяна ineedmoney на 29 Май 2009, 14:11, променена общо 1 път
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Icco написа:Доста време наблюдавам темата и сега ще ви изкъртя с моята история!
Аз съм без книжка вече 9 години въпреки че съм правоспособен шофьор от 92г, (това май прави 15 години общо) обаче късмет......
На времето в казармата писърчето решило да ми обърка ЕГН-то във военната книжка, от там ми идва и шофьорската книжка с грешно ЕГН Всичко си беше перфектно преди да дойде време за смяна на документите през 2000 и факта че трябваше да си оставя книжката в кат за 3 месеца според последния акт, до тук всичко е точно но аз тая стара книжка я запилявам някъде и няма какво да оставя в кат от там решавам да си изкарам нова книжка и без това си е време но каката на гишето ми казва: Господине ама вие сте неправоспособен, тук книжка не излиза и никога не сте имал![]()
обяснявам и ситуацията на жената аз с грешното ЕГН че поне с обърканото трябва да изляза някъде казвам и го, тя търси но уви книжка НЯМА !! Теглих им една майна и им казах книжката кола не кара!
За момента си чакам да излезе делото по обжалването, но адвоката ме увери, че при това положение няма какво да се притеснявам и до месец мога да си карам спокойно с книжка в джоба:)
Поздрави от Варна
Радвай се че не си направил катастрофа през този период, защото щяха да те разкатаят. Книжката кола не кара, но е документ удостоверяващ твоята правоспособност.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
Акт
Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Re: Акт
vanko.bmw написа:Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП
В случая си превишил скоростта с 72км

Ето какъв е закона...
Над 51 км/ч - 200 лева и три месеца лишаване от правоуправление.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
vanko.bmw написа:Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП
Там ограничението не е ли 60км/ч

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///Ivan написа:vanko.bmw написа:Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП
Там ограничението не е ли 60км/ч
няма особенно значение... колегата е попрекалил с даването на газ, нищо, случва се.

Фиш от новите с холограмка и всичко
Неспазване на знак ограничаващ максималната допустима скорост на 40 км/ч, радара отчете 60 - от 11-20км/ч глобата е 30лв., по-лекото наказание, а именно моето за знака, което ми беше наложено, при него глобата е в размер на 20лв.

разминах се, а карах с 90, обаче е36-цата спира бързо!

поздрави на КАТ!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Акт
Колега ограничението е 80км ама куката се обурка и написа 90км че е ограничението на мен ми казаха 3 месеца книжката 16 точки и 250 лв.