Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 21 Май 2009, 19:27

Доста време наблюдавам темата и сега ще ви изкъртя с моята история!

Аз съм без книжка вече 9 години въпреки че съм правоспособен шофьор от 92г, (това май прави 15 години общо) обаче късмет :)......
На времето в казармата писърчето решило да ми обърка ЕГН-то във военната книжка, от там ми идва и шофьорската книжка с грешно ЕГН Всичко си беше перфектно преди да дойде време за смяна на документите през 2000 и факта че трябваше да си оставя книжката в кат за 3 месеца според последния акт, до тук всичко е точно но аз тая стара книжка я запилявам някъде и няма какво да оставя в кат от там решавам да си изкарам нова книжка и без това си е време но каката на гишето ми казва: Господине ама вие сте неправоспособен, тук книжка не излиза и никога не сте имал :shock: :shock: обяснявам и ситуацията на жената аз с грешното ЕГН че поне с обърканото трябва да изляза някъде казвам и го, тя търси но уви книжка НЯМА !! Теглих им една майна и им казах книжката кола не кара!
Минаха се тия 9 години през които си карам и не ме ***
Ушатите през това време са ми писали общо 6 акта и винаги само за това!
На скоро ровейки у нас из едни документи си откривам старата шофьорска книжка, хващам вече някоя друга връска в кат и им викам намерете ми книжката ето ми я старата !!
И добре че съм я намерил, на нея има едно червено номерче което било номера на протокола с който съм е явил пред кат, по него номерче ми намериха досието което незнайно защо се оказа пратено обратно в Русе (където съм карал школата) ?!?!
Аз си живея във Варна и на талона стария си пишеше че се водя на отчет във Варна на някои от актовете също пише че съм се водил на отчет във Варна но книжката уви запилята в Русе !!!!
Следващата стъпка вече е да си получа наказателните постановления за всичките актове които са ми писали през това време :)
И тук ме удря студения душ от госпожата на гишето която ми заявява че първо да си ги платя всичките на обща стойност 1990лв и ми остават 3 точки и ще ми дадат книжката!! Страхотно нали ?
За момента си чакам да излезе делото по обжалването, но адвоката ме увери, че при това положение няма какво да се притеснявам и до месец мога да си карам спокойно с книжка в джоба :):)

Поздрави от Варна :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 22 Май 2009, 10:01

колеги искам да политам знае ли някой да ми каже каква е глобата за каране без винетка

вчере се прибирам към софия и ушев ме спира...аз карам с акт на 1 седмица който е за това че не нося бележката за 2-рата вноска на гражданската. Гледа ми той другите документи и по едно време другия поглежда винектака.....изтекла.
понеже колата е на инвалид, годишната винетка тряя да се вземе от социалните. Да обаче всеки месец си има срокове, през които аз съм на работа и не мога да отида и съответно ги опускам. Опитах се да му обясня...той вика добре бе и така да е...може да си я взел и продал.. и аз :shock: . въртях суках..писаха акт обаче СПРЯХА КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ и й взеха талона :evil: а аз в неделя съм на бал в Пловдив и стой та гледай
и питанката ми е защо аджаба я спряха от движение при положение че имам преглед и всичко
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 22 Май 2009, 10:13

Как така я спряха? :shock: :shock: :shock:
Не се ли обосноваха с нещо????
Последна промяна Hito на 22 Май 2009, 10:24, променена общо 1 път
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 22 Май 2009, 10:20

Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 22 Май 2009, 10:25

Hito написа:Как така я спряха? :shock: :shock: :shock:
Не се ли обосноваха с нещо????

Иначе акта за без винетка май е към стотина лева .....тряяяя да питам жената щот тя си има такъв :evil:

не бе колега карах си с 93-4 имах си колан, карах си по правилника!!! спираха наред. Тъкмо бяха написали акт на някав човек пред мен и търгваше и ме спира. После връчва ми на мен акта и още не съм тръгнал и спира 1-вата кола която види :confused:

ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 22 Май 2009, 10:27

Projektzwo написа:Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...

в акта ми пише чл. 315 ???? :help: а навсичкото отгоре го прибраха тоя стария акт, като ми казаха да си диря с новия талона на книжката, който беше взет със стария
щом няма...какъв е тоя член? мога ли да го обжалвам това? :help:
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

Мнение от miroslav4ev » 28 Май 2009, 19:34

полицай написа: По ул. Веслец паркира Л.А.БМВ с/у N77А в нарушение на знак В28 и табела т17.нарушил чл.6 т.17 /наредба 18/01г./ от ЗДВП във вр. чл.80 ал.1/ЗДВП и З-Д I-189/МВР/2007г. и чл. 183 ал.2 т.1 пред.2/ЗДВП

По чл.183 ал.2 т.1 пред.2/ЗДВП глоба в размер от 20 лв. и 0 точки :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 28 Май 2009, 19:44

ineedmoney написа:ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря

доколкото знам, нямаш право да я караш, докато не отстраниш причината за спирането от движение, после отиваш на наказателен преглед и така. мен се опитаха да ме финтират така, щото не ми светели лампичките над номер отзад, ама ми се размина.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 29 Май 2009, 12:40

sharksfin написа:
ineedmoney написа:ако може и малко инфо за подробността че спряха колата от движение.. балгодаря

доколкото знам, нямаш право да я караш, докато не отстраниш причината за спирането от движение, после отиваш на наказателен преглед и така. мен се опитаха да ме финтират така, щото не ми светели лампичките над номер отзад, ама ми се размина.

ходих в кат и ми казаха че от кря на миналата година имало добавка в закона че ако нямаш винетка я спират! така е проверих. И понеже не е заради преглед тряя само да представя големия талон и да си купя винетка и ми връщат малкия ( и 100 лв акта ест.)

а тва че трябва да ги чакам 1 месец най-малко да напишат една заповед и 1 НП е отделен въпрос...талона пък, който ми отнеха в софия за това че не нося полицата за 2-рата вноска( който разясних и ми казаха само да си изчакам да ми го пратят обратно без глоба) ще чакам 5 месеца да пристигне от софия! 5 месеца бе колеги... аз за 5 месеца пеша до Уганда и обратно ще отида :evil:
Последна промяна ineedmoney на 29 Май 2009, 14:11, променена общо 1 път
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 29 Май 2009, 13:03

Icco написа:Доста време наблюдавам темата и сега ще ви изкъртя с моята история!

Аз съм без книжка вече 9 години въпреки че съм правоспособен шофьор от 92г, (това май прави 15 години общо) обаче късмет :)......
На времето в казармата писърчето решило да ми обърка ЕГН-то във военната книжка, от там ми идва и шофьорската книжка с грешно ЕГН Всичко си беше перфектно преди да дойде време за смяна на документите през 2000 и факта че трябваше да си оставя книжката в кат за 3 месеца според последния акт, до тук всичко е точно но аз тая стара книжка я запилявам някъде и няма какво да оставя в кат от там решавам да си изкарам нова книжка и без това си е време но каката на гишето ми казва: Господине ама вие сте неправоспособен, тук книжка не излиза и никога не сте имал :shock: :shock: обяснявам и ситуацията на жената аз с грешното ЕГН че поне с обърканото трябва да изляза някъде казвам и го, тя търси но уви книжка НЯМА !! Теглих им една майна и им казах книжката кола не кара!
Минаха се тия 9 години през които си карам и не ме ***
Ушатите през това време са ми писали общо 6 акта и винаги само за това!
На скоро ровейки у нас из едни документи си откривам старата шофьорска книжка, хващам вече някоя друга връска в кат и им викам намерете ми книжката ето ми я старата !!
И добре че съм я намерил, на нея има едно червено номерче което било номера на протокола с който съм е явил пред кат, по него номерче ми намериха досието което незнайно защо се оказа пратено обратно в Русе (където съм карал школата) ?!?!
Аз си живея във Варна и на талона стария си пишеше че се водя на отчет във Варна на някои от актовете също пише че съм се водил на отчет във Варна но книжката уви запилята в Русе !!!!
Следващата стъпка вече е да си получа наказателните постановления за всичките актове които са ми писали през това време :)
И тук ме удря студения душ от госпожата на гишето която ми заявява че първо да си ги платя всичките на обща стойност 1990лв и ми остават 3 точки и ще ми дадат книжката!! Страхотно нали ?
За момента си чакам да излезе делото по обжалването, но адвоката ме увери, че при това положение няма какво да се притеснявам и до месец мога да си карам спокойно с книжка в джоба :):)

Поздрави от Варна :)

Радвай се че не си направил катастрофа през този период, защото щяха да те разкатаят. Книжката кола не кара, но е документ удостоверяващ твоята правоспособност.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Потребител
Аватар

Акт

Мнение от vanko.bmw » 15 Юли 2009, 15:16

Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Re: Акт

Мнение от Totogada » 15 Юли 2009, 15:37

vanko.bmw написа:Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП

В случая си превишил скоростта с 72км :shock:
Ето какъв е закона...
Над 51 км/ч - 200 лева и три месеца лишаване от правоуправление.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 15 Юли 2009, 15:41

vanko.bmw написа:Колеги я кажете какво следва при ограничение 90км. на околовръстното при ОМВ Бояна минах с 162км нарушил съм чл.21/2/от ЗДП

Там ограничението не е ли 60км/ч :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Юли 2009, 16:32

///Ivan написа:

Там ограничението не е ли 60км/ч :roll:

няма особенно значение... колегата е попрекалил с даването на газ, нищо, случва се. ;) :idea:

Фиш от новите с холограмка и всичко

Неспазване на знак ограничаващ максималната допустима скорост на 40 км/ч, радара отчете 60 - от 11-20км/ч глобата е 30лв., по-лекото наказание, а именно моето за знака, което ми беше наложено, при него глобата е в размер на 20лв. ;) :idea:

разминах се, а карах с 90, обаче е36-цата спира бързо! :mhihi:
поздрави на КАТ!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Акт

Мнение от vanko.bmw » 15 Юли 2009, 17:30

Колега ограничението е 80км ама куката се обурка и написа 90км че е ограничението на мен ми казаха 3 месеца книжката 16 точки и 250 лв.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата