Камера на Цариградско!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Юни 2009, 16:07

flame написа:
_65536_kb_sec_ написа:неподдържаните пътища и всякаквите глупави данъци и такси

Няма какво да си кривим душите - именно държавата трябва да пълни дупките и поддържа пътищата ;) Но "глупавите" данъци са именно за да покрият тези разходи за ремонти. За съжаление факт е, че стандартът в държавата не е от най-високите и данъците не могат да покрият всички ремонти и затова сега драпаме за еврофондове.

колега ако еврофондовете бяха оползотворени щяхме да имаме пътища, а не осъдени за източването им. Това което се случва е някаква пълна пародия на държава и на политика и тн. Б.Б. беше прав за лошия човешки материал, само че преди всичко това се отнасяше за хората които са в управлението и администрацията, не толкова за самия народ.
От друга страна целия този негативизъм, с който българина гледа на всичко няма да ни доведе до нищо, хубаво. С гледане как го правят на запад и оплакване защо тук не е така няма да се оправим. Ще се оправим само с конкретни действия. Тази администрация докато не се напънем да я принудим да работи за нас, и то качествено няма кой да седне да ни помогне. Изходите са 2 - или на съд или на бунт. Според мен бунта е една добра опция, защото ако накрая главите на виновните са набучени на колове (това е хипотетично и примерно) на техните наследници това ще им е като обица на ухото.
Това през 97-ма беше инсценирано и много добре подготвено и с определена цел - обезценяване на лева и от там драстично намаляване на кредитите на кредитните милионери както и много много други подобни причини.
Сори че толкова задълбах и стигнах толкова далече, ама сами си направете изводите как да мислите, какво да правите и тн и тн.
АМА СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ И СЕ ПРОМЕНЕТЕ.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юни 2009, 17:16

_65536_kb_sec_ написа:колега ако еврофондовете бяха оползотворени щяхме да имаме пътища, а не осъдени за източването им.

:yes: Засега и осъдени няма ефективно, но и това май ще стане скоро. Аз лично го приемам като крачка напред.

_65536_kb_sec_ написа:целия този негативизъм, с който българина гледа на всичко няма да ни доведе до нищо, хубаво. С гледане как го правят на запад и оплакване защо тук не е така няма да се оправим. Ще се оправим само с конкретни действия.

:clap: :clap: :clap:

_65536_kb_sec_ написа:бунта е една добра опция, защото ако накрая главите на виновните са набучени на колове (това е хипотетично и примерно) на техните наследници това ще им е като обица на ухото.

:shock: :shock: :shock:
Колега, аз сериозно се изцъклих като го прочетох това! При всичките истини и възможни начини, които спомена в началото, по едно време като взе да говориш за глави на колове - някак си хич не ми се връзва :nono: Според мен трябва да даваме личен пример как да се правят нещата, а не да наказваме другите, макар и да са виновни. Последното би означавало една безкрайна веднета, без опция за каквото и да е позитивно нещо :|

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Юни 2009, 17:35

Хаос написа:
blacksapphire написа:Карайте с бг номера, ний сме будали с чуждите :winky:

Е като караш с чужди номера, мислиш глобата няма да я изпратят където трябва и после да те издирват с Интерпол? Ха-ха.

Ааа да бе , колкото изпратиха на майка ми глобите от Мюнхен дето с кабриото една вечер не бяха светкавици по булевардите ,че взех да му се радвам :mhihi: Верно е ,че беше още с Швейцарските табели ,но пък и талона си беше на нейно име ,но до момента абсолютно нищо няма ...

Пак малко преди това по Италия два дни Милано - Болоня в двете посоки сутрин вечер с 200 км/ч + с мойта кола и нищо още не ми е дошло а минаха 7 месеца :roll:

Приветствам идеята за шофиране с чужди регистрационни табели , парите от глобите ако всичко е вярно с тези съоражения ще бликнат като реки изведнъж и веднага ще се сглоби схемата ;) живеем знаем къде ...

Аз предлагам в основния да се пусне втора паралелна тема за новото поколение гадни снимачки и всеки от нас да се оглежда ,снима и после да качва тука :smoke:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Юни 2009, 18:00

Penchev написа:Аз предлагам в основния да се пусне втора паралелна тема за новото поколение гадни снимачки и всеки от нас да се оглежда ,снима и после да качва тука :smoke:

Георги Пенчев

Аз пък ви предлагам да си съберем кинти и наще коли на автовоза направо групово да се регистрираме другаде. :evil: :evil: :evil: :evil:
Ако ще и в Судан да е примерно, пак по добре от тъпата ни мизерна държава.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 16 Юни 2009, 18:02

Снощи за 3ти път в рамките на месец и половина изкривих предна дясна 18ка? Данък ли? Винетка ли? Акциз ли? Да си гледат раотата... Станах абонат на гумаджията :evil:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Юни 2009, 19:09

blacksapphire написа:Снощи за 3ти път в рамките на месец и половина изкривих предна дясна 18ка? Данък ли? Винетка ли? Акциз ли? Да си гледат раотата... Станах абонат на гумаджията :evil:

Колега , да не ти казвам какво е да строшиш две 18-ски и после да не можеш да откриеш такива в цяла Европа ако ще и по 5000 ЕВРО на брой :evil: :evil: :evil:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 16 Юни 2009, 19:16

Четох са несгодите с джантите на кабриото :confused: Моите са BBS RS и са невероятно твърди джанти. Ако беше някой турски боклук директно щеше да остане на парчета в дупката.

Когато ми създадат условия да мога спокойно да карам с 18" и 19" джанти безопасно, с кеф ще си платя данъка и акциза и ще си сложа бг регистрация ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юни 2009, 19:50

blacksapphire написа:Когато ми създадат условия да мога спокойно да карам с 18" и 19" джанти безопасно, с кеф ще си платя данъка и акциза и ще си сложа бг регистрация ;)

А случайно да си се замислял какво ще стане ако всеки, на който не му харесва нещо (примерно дупките по пътищата), не си плаща данъците?

Примерно, че приходите в бюджета ще са 0 лева и при това положение ще можеш да караш само на къра или на остатъците от асфалта, който е бил последно ремонтиран когато някой е плащал данъци:?: :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от blacksapphire » 16 Юни 2009, 19:53

Плащай, колега, и аз плащах до скоро, резултат няма - не са станали по-хубави пътищата - напротив ;)

Кой ми плаща на мен кривите джанти и като са за заварка ? Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура, близо 7 месеца разправии , ама мога ли аз за всяка крива джанта да тръгвам по същата процедура - полиция, протоколи, каско, жалби, искове, чакане за насрочване на дела, решения...

Държавата е абдикирала от всичките си граждани... ако изобщо може да се каже,че има такава ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юни 2009, 20:14

blacksapphire написа:Плащай, колега, и аз плащах до скоро, резултат няма - не са станали по-хубави пътищата - напротив ;)

Че данъците не винаги отиват по предназначение - две мнения няма.

Ама ти кво искаш - като си платиш данъка всеки ден да ти пишат благодарствени писма и да ти се обаждат по телефона и да те питат "Г-н Иванов, ще пътувате ли днес и по кой маршрут, за да знаем кои дупки точно да запълним?" :?:

Един германец ако не си плати данъците косата му ще побелее от притеснения да не би случайно някой да разбере, защото това за тях ще е пълна излагация и срам. :paranoid: А българския селянин кара пиян с по 20 неплатени акта в жабката и като му вземат книжката продължава да кара без книжка и се присмива на съвестните шофьори как може да са толкова прости да си плащат актовете, данъците или каквото и да е на "тая ХХХ държава" :dummy:

blacksapphire написа:Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура

Те така правят в пустата Европа! Ама щото са прости германци, шведи и тем подобни! И не са разбрали, че псуването му е майката - като напсуваш всички в държавата и най-накрая самата държава всичко цъфва и вързва! А пък в най-напредналите и развити демокрации като Афганистан, Чечения и други даже и не псуват - направо вадят автомата и стрелят.

Бавария, Мало Бучино или Нагорни Карабах - всеки е свободен да избира :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 16 Юни 2009, 20:47

flame написа:
blacksapphire написа:Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура

Те така правят в пустата Европа! Ама щото са прости германци, шведи и тем подобни! И не са разбрали, че псуването му е майката - като напсуваш всички в държавата и най-накрая самата държава всичко цъфва и вързва! А пък в най-напредналите и развити демокрации като Афганистан, Чечения и други даже и не псуват - направо вадят автомата и стрелят.

Бавария, Мало Бучино или Нагорни Карабах - всеки е свободен да избира :winky:

Те така правят...ама не баш.По-скоро почти не им се налага, щото ги няма толкова много дето да не си гледат работата.
Тука...един ги осъдил...от единия крачол си го преместили в другия и...до там.Докато не почне всеки да съди, няма да стане :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 16 Юни 2009, 21:24

arabian написа:.....Или си над 80-годишен, или си просто смотан или си от тия дето вечно имат мнение за всичко и нищо на тоя свят не е в състояние да прекърши твърдоглавието им...

от далеч ти личи, че си още в детската градина....време иска, ще поумнееш. :D

добре де, к'во толкова ревете. имало софтуер и т.н. ми дори и да има, малко ме съмнява да има специален софтуер, който да обработва снимките и автоматично да сортира колите по номера, в края на краищата нали идеята е да се ограничи скоростта или по - точно да се спазва ограничението?

до 9 то коляно и т.н. - нещо ново ли е? то цялата държава на това се крепи - шуробажанащина. кой с връзки влезнал в университета, кой работа получил, кой нещо друго, нищо ново не виждам. важното поне масата да бъде принудена да спазва ограничението.

ачик ганьовска работа - като стане въпрос за заплати се започва в Европа колко взимали. Да де, ама тези чикийки ги има и в Еропа. Снимат си, точките ги взимат, глобите си вървят. След като искаме като в Европа, ми и тези чикийки си вървят с Европа. И в Еропа постоянно снимат. Даже има по - голям чеп - цивилни полицаи. Карат си спокойно по магистралата, записват си и по някое време ти пускат лампата. За чужденците има бонус - винаги се плаща в кеш. За търсачите на силни усещания - могат да се пробват по А8 или А6 и после да сложат тук един тотал....

т'ва е положението, софтуер, мофтуер. айде карай си по правилата, и да видим, как ще те снимат.

пък и от цялата работа и разхода ще падне....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Юни 2009, 7:47

@2bar написа:
arabian написа:.....Или си над 80-годишен, или си просто смотан или си от тия дето вечно имат мнение за всичко и нищо на тоя свят не е в състояние да прекърши твърдоглавието им...

от далеч ти личи, че си още в детската градина....време иска, ще поумнееш. :D

добре де, к'во толкова ревете. имало софтуер и т.н. ми дори и да има, малко ме съмнява да има специален софтуер, който да обработва снимките и автоматично да сортира колите по номера, в края на краищата нали идеята е да се ограничи скоростта или по - точно да се спазва ограничението?

до 9 то коляно и т.н. - нещо ново ли е? то цялата държава на това се крепи - шуробажанащина. кой с връзки влезнал в университета, кой работа получил, кой нещо друго, нищо ново не виждам. важното поне масата да бъде принудена да спазва ограничението.

ачик ганьовска работа - като стане въпрос за заплати се започва в Европа колко взимали. Да де, ама тези чикийки ги има и в Еропа. Снимат си, точките ги взимат, глобите си вървят. След като искаме като в Европа, ми и тези чикийки си вървят с Европа. И в Еропа постоянно снимат. Даже има по - голям чеп - цивилни полицаи. Карат си спокойно по магистралата, записват си и по някое време ти пускат лампата. За чужденците има бонус - винаги се плаща в кеш. За търсачите на силни усещания - могат да се пробват по А8 или А6 и после да сложат тук един тотал....

т'ва е положението, софтуер, мофтуер. айде карай си по правилата, и да видим, как ще те снимат.

пък и от цялата работа и разхода ще падне....

Заради такива високо интелигентни мнения, ни друсат от всякъде :D В Германия има такива "чикиики", но там не ги интересува дали си зетя на агент Гоце. Развииииш ли, там всички са равни, а тук не! Там хората ги наказват за неправилно пускане на сирените за специалния режим, а тук всякакви ахмаци имат лампи линейките щот не им се чака свират на празно и още куп гъзета и дупета.
А подобната логика на твоята, приведена главица сабя не я сече, не е актуална още след 500те лета дето сме били роби(в училище даже имаха наглостта да ни учат, че не е робство, а присъствие) ;)
Евала на колегата lilof, че споделя тези неща, колкото повече хора знаят за това, колкото повече се гърми за това - толкова по-добре!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Юни 2009, 8:34

вече имам чувството и като вървя пеш,че ще ме спрът и ще се заяждат!
във всеки един град се знае къде и кога се кара бързо,ама няма никаква полза от това :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Юни 2009, 8:40

Нека им повечко камери, щото ми е писнали от състезатели, дето не знаят за какво е колата. Който е гъзар и иска да кара над- разрешената скорост да си плаща и то солено.
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата