Камера на Цариградско!!!
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
flame написа:_65536_kb_sec_ написа:неподдържаните пътища и всякаквите глупави данъци и такси
Няма какво да си кривим душите - именно държавата трябва да пълни дупките и поддържа пътищатаНо "глупавите" данъци са именно за да покрият тези разходи за ремонти. За съжаление факт е, че стандартът в държавата не е от най-високите и данъците не могат да покрият всички ремонти и затова сега драпаме за еврофондове.
колега ако еврофондовете бяха оползотворени щяхме да имаме пътища, а не осъдени за източването им. Това което се случва е някаква пълна пародия на държава и на политика и тн. Б.Б. беше прав за лошия човешки материал, само че преди всичко това се отнасяше за хората които са в управлението и администрацията, не толкова за самия народ.
От друга страна целия този негативизъм, с който българина гледа на всичко няма да ни доведе до нищо, хубаво. С гледане как го правят на запад и оплакване защо тук не е така няма да се оправим. Ще се оправим само с конкретни действия. Тази администрация докато не се напънем да я принудим да работи за нас, и то качествено няма кой да седне да ни помогне. Изходите са 2 - или на съд или на бунт. Според мен бунта е една добра опция, защото ако накрая главите на виновните са набучени на колове (това е хипотетично и примерно) на техните наследници това ще им е като обица на ухото.
Това през 97-ма беше инсценирано и много добре подготвено и с определена цел - обезценяване на лева и от там драстично намаляване на кредитите на кредитните милионери както и много много други подобни причини.
Сори че толкова задълбах и стигнах толкова далече, ама сами си направете изводите как да мислите, какво да правите и тн и тн.
АМА СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ И СЕ ПРОМЕНЕТЕ.

_65536_kb_sec_ написа:колега ако еврофондовете бяха оползотворени щяхме да имаме пътища, а не осъдени за източването им.

_65536_kb_sec_ написа:целия този негативизъм, с който българина гледа на всичко няма да ни доведе до нищо, хубаво. С гледане как го правят на запад и оплакване защо тук не е така няма да се оправим. Ще се оправим само с конкретни действия.

_65536_kb_sec_ написа:бунта е една добра опция, защото ако накрая главите на виновните са набучени на колове (това е хипотетично и примерно) на техните наследници това ще им е като обица на ухото.

Колега, аз сериозно се изцъклих като го прочетох това! При всичките истини и възможни начини, които спомена в началото, по едно време като взе да говориш за глави на колове - някак си хич не ми се връзва

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Хаос написа:blacksapphire написа:Карайте с бг номера, ний сме будали с чуждите
Е като караш с чужди номера, мислиш глобата няма да я изпратят където трябва и после да те издирват с Интерпол? Ха-ха.
Ааа да бе , колкото изпратиха на майка ми глобите от Мюнхен дето с кабриото една вечер не бяха светкавици по булевардите ,че взех да му се радвам

Пак малко преди това по Италия два дни Милано - Болоня в двете посоки сутрин вечер с 200 км/ч + с мойта кола и нищо още не ми е дошло а минаха 7 месеца

Приветствам идеята за шофиране с чужди регистрационни табели , парите от глобите ако всичко е вярно с тези съоражения ще бликнат като реки изведнъж и веднага ще се сглоби схемата

Аз предлагам в основния да се пусне втора паралелна тема за новото поколение гадни снимачки и всеки от нас да се оглежда ,снима и после да качва тука

Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Penchev написа:Аз предлагам в основния да се пусне втора паралелна тема за новото поколение гадни снимачки и всеки от нас да се оглежда ,снима и после да качва тука![]()
Георги Пенчев
Аз пък ви предлагам да си съберем кинти и наще коли на автовоза направо групово да се регистрираме другаде.

Ако ще и в Судан да е примерно, пак по добре от тъпата ни мизерна държава.

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Снощи за 3ти път в рамките на месец и половина изкривих предна дясна 18ка? Данък ли? Винетка ли? Акциз ли? Да си гледат раотата... Станах абонат на гумаджията 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
blacksapphire написа:Снощи за 3ти път в рамките на месец и половина изкривих предна дясна 18ка? Данък ли? Винетка ли? Акциз ли? Да си гледат раотата... Станах абонат на гумаджията
Колега , да не ти казвам какво е да строшиш две 18-ски и после да не можеш да откриеш такива в цяла Европа ако ще и по 5000 ЕВРО на брой

Георги Пенчев
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Четох са несгодите с джантите на кабриото
Моите са BBS RS и са невероятно твърди джанти. Ако беше някой турски боклук директно щеше да остане на парчета в дупката.
Когато ми създадат условия да мога спокойно да карам с 18" и 19" джанти безопасно, с кеф ще си платя данъка и акциза и ще си сложа бг регистрация

Когато ми създадат условия да мога спокойно да карам с 18" и 19" джанти безопасно, с кеф ще си платя данъка и акциза и ще си сложа бг регистрация

blacksapphire написа:Когато ми създадат условия да мога спокойно да карам с 18" и 19" джанти безопасно, с кеф ще си платя данъка и акциза и ще си сложа бг регистрация
А случайно да си се замислял какво ще стане ако всеки, на който не му харесва нещо (примерно дупките по пътищата), не си плаща данъците?
Примерно, че приходите в бюджета ще са 0 лева и при това положение ще можеш да караш само на къра или на остатъците от асфалта, който е бил последно ремонтиран когато някой е плащал данъци:?:

- blacksapphire
- ентусиаст
-
Плащай, колега, и аз плащах до скоро, резултат няма - не са станали по-хубави пътищата - напротив
Кой ми плаща на мен кривите джанти и като са за заварка ? Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура, близо 7 месеца разправии , ама мога ли аз за всяка крива джанта да тръгвам по същата процедура - полиция, протоколи, каско, жалби, искове, чакане за насрочване на дела, решения...
Държавата е абдикирала от всичките си граждани... ако изобщо може да се каже,че има такава

Кой ми плаща на мен кривите джанти и като са за заварка ? Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура, близо 7 месеца разправии , ама мога ли аз за всяка крива джанта да тръгвам по същата процедура - полиция, протоколи, каско, жалби, искове, чакане за насрочване на дела, решения...
Държавата е абдикирала от всичките си граждани... ако изобщо може да се каже,че има такава

blacksapphire написа:Плащай, колега, и аз плащах до скоро, резултат няма - не са станали по-хубави пътищата - напротив
Че данъците не винаги отиват по предназначение - две мнения няма.
Ама ти кво искаш - като си платиш данъка всеки ден да ти пишат благодарствени писма и да ти се обаждат по телефона и да те питат "Г-н Иванов, ще пътувате ли днес и по кой маршрут, за да знаем кои дупки точно да запълним?"

Един германец ако не си плати данъците косата му ще побелее от притеснения да не би случайно някой да разбере, защото това за тях ще е пълна излагация и срам.

blacksapphire написа:Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура
Те така правят в пустата Европа! Ама щото са прости германци, шведи и тем подобни! И не са разбрали, че псуването му е майката - като напсуваш всички в държавата и най-накрая самата държава всичко цъфва и вързва! А пък в най-напредналите и развити демокрации като Афганистан, Чечения и други даже и не псуват - направо вадят автомата и стрелят.
Бавария, Мало Бучино или Нагорни Карабах - всеки е свободен да избира

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
flame написа:blacksapphire написа:Осъдих веднъж общината за неподдържане на пътна инфраструктура
Те така правят в пустата Европа! Ама щото са прости германци, шведи и тем подобни! И не са разбрали, че псуването му е майката - като напсуваш всички в държавата и най-накрая самата държава всичко цъфва и вързва! А пък в най-напредналите и развити демокрации като Афганистан, Чечения и други даже и не псуват - направо вадят автомата и стрелят.
Бавария, Мало Бучино или Нагорни Карабах - всеки е свободен да избира
Те така правят...ама не баш.По-скоро почти не им се налага, щото ги няма толкова много дето да не си гледат работата.
Тука...един ги осъдил...от единия крачол си го преместили в другия и...до там.Докато не почне всеки да съди, няма да стане

arabian написа:.....Или си над 80-годишен, или си просто смотан или си от тия дето вечно имат мнение за всичко и нищо на тоя свят не е в състояние да прекърши твърдоглавието им...
от далеч ти личи, че си още в детската градина....време иска, ще поумнееш.

добре де, к'во толкова ревете. имало софтуер и т.н. ми дори и да има, малко ме съмнява да има специален софтуер, който да обработва снимките и автоматично да сортира колите по номера, в края на краищата нали идеята е да се ограничи скоростта или по - точно да се спазва ограничението?
до 9 то коляно и т.н. - нещо ново ли е? то цялата държава на това се крепи - шуробажанащина. кой с връзки влезнал в университета, кой работа получил, кой нещо друго, нищо ново не виждам. важното поне масата да бъде принудена да спазва ограничението.
ачик ганьовска работа - като стане въпрос за заплати се започва в Европа колко взимали. Да де, ама тези чикийки ги има и в Еропа. Снимат си, точките ги взимат, глобите си вървят. След като искаме като в Европа, ми и тези чикийки си вървят с Европа. И в Еропа постоянно снимат. Даже има по - голям чеп - цивилни полицаи. Карат си спокойно по магистралата, записват си и по някое време ти пускат лампата. За чужденците има бонус - винаги се плаща в кеш. За търсачите на силни усещания - могат да се пробват по А8 или А6 и после да сложат тук един тотал....
т'ва е положението, софтуер, мофтуер. айде карай си по правилата, и да видим, как ще те снимат.
пък и от цялата работа и разхода ще падне....
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
@2bar написа:arabian написа:.....Или си над 80-годишен, или си просто смотан или си от тия дето вечно имат мнение за всичко и нищо на тоя свят не е в състояние да прекърши твърдоглавието им...
от далеч ти личи, че си още в детската градина....време иска, ще поумнееш.![]()
добре де, к'во толкова ревете. имало софтуер и т.н. ми дори и да има, малко ме съмнява да има специален софтуер, който да обработва снимките и автоматично да сортира колите по номера, в края на краищата нали идеята е да се ограничи скоростта или по - точно да се спазва ограничението?
до 9 то коляно и т.н. - нещо ново ли е? то цялата държава на това се крепи - шуробажанащина. кой с връзки влезнал в университета, кой работа получил, кой нещо друго, нищо ново не виждам. важното поне масата да бъде принудена да спазва ограничението.
ачик ганьовска работа - като стане въпрос за заплати се започва в Европа колко взимали. Да де, ама тези чикийки ги има и в Еропа. Снимат си, точките ги взимат, глобите си вървят. След като искаме като в Европа, ми и тези чикийки си вървят с Европа. И в Еропа постоянно снимат. Даже има по - голям чеп - цивилни полицаи. Карат си спокойно по магистралата, записват си и по някое време ти пускат лампата. За чужденците има бонус - винаги се плаща в кеш. За търсачите на силни усещания - могат да се пробват по А8 или А6 и после да сложат тук един тотал....
т'ва е положението, софтуер, мофтуер. айде карай си по правилата, и да видим, как ще те снимат.
пък и от цялата работа и разхода ще падне....
Заради такива високо интелигентни мнения, ни друсат от всякъде

А подобната логика на твоята, приведена главица сабя не я сече, не е актуална още след 500те лета дето сме били роби(в училище даже имаха наглостта да ни учат, че не е робство, а присъствие)

Евала на колегата lilof, че споделя тези неща, колкото повече хора знаят за това, колкото повече се гърми за това - толкова по-добре!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
вече имам чувството и като вървя пеш,че ще ме спрът и ще се заяждат!
във всеки един град се знае къде и кога се кара бързо,ама няма никаква полза от това
във всеки един град се знае къде и кога се кара бързо,ама няма никаква полза от това

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Нека им повечко камери, щото ми е писнали от състезатели, дето не знаят за какво е колата. Който е гъзар и иска да кара над- разрешената скорост да си плаща и то солено.
Никой не мое ма връне на селу!