Гори масло - РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
и аз подкрепям , че маслото наистина Не го пипа при здрав бензинов мотор и грам за 10 хиляди с оригинално масло бмв 10х40, а 5х40 може и да го пипне нямам идея
иначе до проблема с колегата, ако не пуши грам започни от наи лесното - виж на канал дали пък не тече от пробката отдоло
иначе до проблема с колегата, ако не пуши грам започни от наи лесното - виж на канал дали пък не тече от пробката отдоло

Като я запаля най вече сутринта и като е студена пуши като кумин . Няма да е от това . Сигурно ще са или сегменти или клапан картерни газове . Дано не е нещо много лошо че ... И има ли вероятност от перката която охлажда така да вибрира двигателя колеги . Не ги чаткам много може да е леко глуповат въпрос извинявам се предварително. Защото ми казаха че перката ми е за смяна апък до сега нито един път не ми е загрявала колата постояно си гледам температурата не е мръднала
BMW ®
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И аз подкрепям че здрав мотор не гори масло.При мен е дизелов.От смяна до смяна с 5W30 не мърда на щеката
Колега явно имаш някакъв проблем с мотора 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
момчета не ми се спори с вас пък и не очаквам някой да си признае че му гори колата масло то и според производителя има допустим разход на масло на 10 000 км ама вашите даже и толкова не горят нали сипвате 6.5 литра и източвате 7 понякога нали
аз съм имал 2 мотора м52 на 3-ка и на 5-ца и двата горяха литър на 10 000 км и на познати с такива мотора им дава приблизително тоя разход и по голям даже

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колеги моя звяр гори около 0.5л масло на 10к км карам с кастрол 10W40. Мотора ми е на 230000 реални км. Имам приятел със е39 TDS и на него горе долу толкова му похапва, така че има някакъв допустим разход на масло, но да го топи толкова бързо и да изсъхва щеката си е притеснително.
- anzak
- старши ентусиаст
-
dbanchev написа:Колеги моя звяр гори около 0.5л масло на 10к км карам с кастрол 10W40. Мотора ми е на 230000 реални км. Имам приятел със е39 TDS и на него горе долу толкова му похапва, така че има някакъв допустим разход на масло, но да го топи толкова бързо и да изсъхва щеката си е притеснително.
евала колега

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Поради горе описаната причина преди 2500км смених сегменти и гумички на клапаните.А ако иска някои да пита нещо моля.Със смяна на филтъра на картерни газове няма да спре да гори масло.Проблема е,че сегментите бяха на трътка.Нищо,че и моита е на доказуеми 230 000 км.Зависи как е била обслужвана от предишните собственици.Предната ми кола беше 324тд и вървеше на пушка.А не пипаше грам маслото. И не беше ясно на колко км беше.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
На моята и доливам близо литър за 10хил. км, а карам с MOBIL 1 10х40, има си написано от производителя, допустим разход на масло;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
Колега WALL благодаря за отговора и ако ми кажеш накратко тези всички части колко струват долу горе . Знам че кашата ще е голяма ако отварям двигателя затова отбягвам но при положение че ми гори масло какво мога да направя . Апък я взех преди около 6 месеца...Като я карах преди бяха ми проверили компресията и казаха че е перфектна . Сега пак ще ги накарам да проверят . Дано проблема изчезне със сменянето на тея еб*ни гумички или клапана на картерните газове
BMW ®
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега, я кажи информативно за колко пари я взе колата преди 6 месеца ми е интересно, явно е карана от некои душманин
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Колега според мен филтър картерни газове няма ама изобщо да те спаси, а ако са сегменти и ще правиш основен ремонт, аз на твое място бих взел някой двиг Б25 и бих го набил в колата, мисля ще ти дойде на цената на ремонтирания двиг, а като го отворят, дали правилно ще зацепят ванусите, дали ще направят всичко както трябва е много спорен въпрос и зависи само от майстора/ите.
- anzak
- старши ентусиаст
-
eddy написа:Колега според мен филтър картерни газове няма ама изобщо да те спаси, а ако са сегменти и ще правиш основен ремонт, аз на твое място бих взел някой двиг Б25 и бих го набил в колата, мисля ще ти дойде на цената на ремонтирания двиг, а като го отворят, дали правилно ще зацепят ванусите, дали ще направят всичко както трябва е много спорен въпрос и зависи само от майстора/ите.
точно така направи мой приятел и е много доволен пусна б25 170 кс разликата във вървежа е огромна а в разхода никаква
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5