Въпрос за двигателите 4.0, 4.4, 5.0,5.4 V8

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Юли 2009, 16:54

LiTtLeRoCk написа:
kirililiev написа:вместо да наливаш пари за железа втора употреба с незнайна история и скъпи части и консомативи само заради един звук,дай 5,6 хиляди лева и си сложи една читава турбина с читава електроника,разхода в атмосверен режим ще ти бъде същия а вървенето по голямо дори и от 12 цилиндровия мотор.просветените знаят че бмв моторите с малко преправяне държат на големи надуви и са изключително здрави ;)
ето един пример за вървене на 318 ис почти стоков,единствената разлика е че челата на буталата са отнети на струг.вече 10 000 километра върви и мачка всичко живо :D
http://www.vbox7.com/play:f8298e71

Няма турбо което да замени ето този звук и усещането да караш кола с такъв двигател http://vbox7.com/play:bd67ff26

мда http://www.youtube.com/watch?v=VBjNQAM_uxE
http://vbox7.com/play:5d6b2ff1
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 27 Юли 2009, 17:42

http://www.youtube.com/watch?v=n42YrCpEfr0
някак си звука на историческия и традиционен за бмв шестак примесен с надува на турбото по ме блазни :D :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Юли 2009, 19:23

Колега , аз знам за два случая на счупени бутала на 7-ми цилиндър на М60 двигатели и хората (не посещаващи форума) ми казаха ,че това може да се случи без проблем ако се правят тунинги и редлайн-а се измести на 7000 мин-1 :idea: вярвам им на въпросните пичове ,защото с тях разговарях на Нюрбургринг преди 3 седмици докато седяхме до една Е30-ска с такъв мотор ;)

За турбините е абсолютно и само въпрос на гледна точка ,но не и на категорично по-добър вариант, защото ако (то няма как да се случи просто) ако някоя сутрин запаля колата си и тръгна за работа и усетя турбо надув директно ще си изхвърля хубавия мотор със все скапаното турбо без да ми мигне окото :puke: Ама като чуя за турбо конверсии на БМВ и сякаш ми бъркат в червата ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Юли 2009, 20:22

Stanchev написа:най-слабите може би са ако сложиш газ или метан ;)

Какво и е на газта-бакшишите карат на газ коли от неустановени марки по няколкостотин хиляди километра. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Юли 2009, 20:28

Penchev написа:Колега , аз знам за два случая на счупени бутала на 7-ми цилиндър на М60 двигатели и хората (не посещаващи форума) ми казаха ,че това може да се случи без проблем ако се правят тунинги и редлайн-а се измести на 7000 мин-1 :idea: вярвам им на въпросните пичове ,защото с тях разговарях на Нюрбургринг преди 3 седмици докато седяхме до една Е30-ска с такъв мотор ;)

За турбините е абсолютно и само въпрос на гледна точка ,но не и на категорично по-добър вариант, защото ако (то няма как да се случи просто) ако някоя сутрин запаля колата си и тръгна за работа и усетя турбо надув директно ще си изхвърля хубавия мотор със все скапаното турбо без да ми мигне окото :puke: Ама като чуя за турбо конверсии на БМВ и сякаш ми бъркат в червата ...

Георги Пенчев

При tds-са турбото беше нещо доста приятно,усещаш как колата се пълни с енергия ,а ти с адреналин,тръгваш със свирене на гуми,в завой както я пипнеш почва да върти-ех забравени вече усещания. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 27 Юли 2009, 20:36

Преди много хиляди години татьо ми имаше един бос дето имаше едно бмв в8 и помна че беше разпвял че трябвало чат пад да се отвара от към картера да му са пристега карантията
а за в12 несравнимо арчене
щом успяхме да напраим 30 на 100 на м30 кво ли ще е м70 ако доде да му опъвам масуря :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 27 Юли 2009, 22:28

LiTtLeRoCk написа:Няма турбо което да замени ето този звук и усещането да караш кола с такъв двигател http://vbox7.com/play:bd67ff26
Колега а ти карал ли си бензиново БМВ с турбо че да сравниш вървежа :winky: ??? Едва ли. Ако беше вярвай ми щеше да си на друго мнение ;) Казвам ти го от опитИзображениеИзображение
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 27 Юли 2009, 22:33

slavianko написа:
LiTtLeRoCk написа:Няма турбо което да замени ето този звук и усещането да караш кола с такъв двигател http://vbox7.com/play:bd67ff26
Колега а ти карал ли си бензиново БМВ с турбо че да сравниш вървежа :winky: ??? Едва ли. Ако беше вярвай ми щеше да си на друго мнение ;) Казвам ти го от опитИзображениеИзображение

:D
Последна промяна Peter Angelov на 29 Юли 2009, 23:37, променена общо 2 пъти

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Юли 2009, 22:35

slavianko написа:

Не съм колега.Мога да си представя какво е усещането но повярвай ми за мен има много други неща които турбото не може да замени въпрос на личен избор.И колега аз не сравнявам вървежа а усещането да караш кола с такъв двигател звукът който издава ей такива малки нещица които лично мен ме радват много.

Потребител
Аватар

Мнение от E34 FAN » 27 Юли 2009, 22:42

Колега според мен М60 е по добрия мотор в сравнение с М70....М70 е доста сложен като изпълнение,(3 компютъра+този на автоматика,2 дистр.капачки,доста кабели за свещите 12бр, 2бр,ел. дросели и много други) а и за да смениш нещо по мотора трябва да го разглобиш почти наполовина за нещо дребно за смяна,огромен разход в сравнение с М60 който е и доста по технологично напреднал от М70(..както М50 и М20)..като вървежа е почти същия....разликата е 13кс и 50nm въртящ момент което не се усеща много,може би е повече психо нагласа... А за звука..ами и двата мотора с подходящата изп.система могат да звучат доста злокобно...Като мнение на много колеги е че М60 вади по хубав звук... Казвам всичко това с оглед че съм карал и двата мотора в е32...а и в момента карам е32 с М60Б40...
Успех....

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 27 Юли 2009, 22:44

Peter Angelov написа:
slavianko написа:

Ехх велика работа аа :mhihi:Човека си е решил какво иска :D Аз съм за неговото решение, велика работа :D Карам в момента едно 645 CI страхотна кола, страхотен звук, най вече страхотен мотор....

така е петьо,невероятна машина е,спор няма.обаче пробвай да го наредиш на 318-ката с турбото,на 400 метра няколко автовоза ще ти сложи :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юли 2009, 22:48

zvetiko написа:

Какво и е на газта-бакшишите карат на газ коли от неустановени марки по няколкостотин хиляди километра. ;)

аа, нищо им няма, успех :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Юли 2009, 22:58

Stanchev написа:
zvetiko написа:

аа, нищо им няма, успех :D

Да,през 20К им правят основен ремонт-като знам колко обичат да си спират колите от движение. :mhihi: Имам двама трима познати бакшиши с некакви кии-въртят от няколко години денонощно на газ и нищо им няма. ;)Не знам -знам само ,че от тук нататък съм с 5К годишно напред,дори и да трябва да сменям целият двигател всяка година пак ще ми останат 3К за разни други нужди,да кажем да си сложа турбо. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 27 Юли 2009, 23:01

kirililiev написа:
Peter Angelov написа:
slavianko написа:

Ехх велика работа аа :mhihi:Човека си е решил какво иска :D Аз съм за неговото решение, велика работа :D Карам в момента едно 645 CI страхотна кола, страхотен звук, най вече страхотен мотор....

така е петьо,невероятна машина е,спор няма.обаче пробвай да го наредиш на 318-ката с турбото,на 400 метра няколко автовоза ще ти сложи :D :D :D

:D
Последна промяна Peter Angelov на 29 Юли 2009, 23:38, променена общо 1 път

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Юли 2009, 23:04

Така ли и не разбрахте че вървежа не е основното което ме води.Към колегите kirililiev и slavianko кажете ми кое може да замени ето тази гледка всеки път като вдигна капака лично аз настръхвам всеки път като видя това животно Изображение

За двигателя мисля че най добрия вариант за мене М62 4.4I това е като ще е гарга да е рошава а М70 си е красота изискваща много грижи и пари защото е рядък двигател не че 4.4 е често срещан.

ПредишнаСледваща

Назад към E34