Да ми помогнете за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Юли 2009, 9:30

А дали ще си хареса нещо автора на темата от 3 страници предложения :mhihi:

Аз подкрепям мнението на турбото от 1-ва страница, само ще добавя по далечко от HP ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

k

Мнение от irkum » 29 Юли 2009, 9:52

hp-освен павилиона всичко друго е много зле
acer-много греят
dell-вече ги правят и тях в Китай, а не в Ирландия
леново/ибм-супер скъпи за никакви конфигурации
msi, gigabyte, asrock-почти никакъв сервиз
fujitsu siemens-пука се пластмасата след 1 година/най-зле/
сони vayo, mac или асус са твоите модели, но първите 2 са далеч над твойте 1700 лв, така че май асус е твойта марка
така мисля аз
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Юли 2009, 9:52

Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 29 Юли 2009, 10:00

изобщо не му мисли -Тошиба А300.. Ейсър са изработени от много кофти пластмаса , която се чупи много лесно!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Юли 2009, 11:07

Е.Димитров написа:Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.

Колега, ще ме извинш, но не съм съгласен с теб.
Когато някой си купува лаптоп, то той го взима с мисълта , че ще го носи наляво надясно.
Тези 15.4-17 инча са си с тегло над 3кг. за 17 отиват на 4+
14.1 инчовите са около 2кг. а раликата в големината на дисплея е минимална, резолюзията е същата като на 15.4 и общо взето лекотата и компактността са най-големия приоритет при избирането на даден лаптоп, при сравняване на два сходни модела на раличните марки.
Инсталирането на XP не е проблем на какъвто и да било лаптоп, стига да имаш нужните познания ;)

Ето една прилична машинка за парите си:
http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13895
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Юли 2009, 11:39

vld написа:
Е.Димитров написа:Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.

Колега, ще ме извинш, но не съм съгласен с теб.
Когато някой си купува лаптоп, то той го взима с мисълта , че ще го носи наляво надясно.
Тези 15.4-17 инча са си с тегло над 3кг. за 17 отиват на 4+
14.1 инчовите са около 2кг. а раликата в големината на дисплея е минимална, резолюзията е същата като на 15.4 и общо взето лекотата и компактността са най-големия приоритет при избирането на даден лаптоп, при сравняване на два сходни модела на раличните марки.
Инсталирането на XP не е проблем на какъвто и да било лаптоп, стига да имаш нужните познания ;)

Ето една прилична машинка за парите си:
http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13895

Всеки с мнението си,но пича дето търси лаптопа иска да си джътка игрички на него,освен това аз ползвам много професионални приложения и често ми се налага да ползвам програми с резолюция която е подходяща за 16-17 инчов монитор.

Има точно няколко лаптопа (да не кажа 60% ) на които да се скъсаш няма как да му метнеш XP ,говорим за всички драйвери,дори аз изпитвам затруднения да пренаписвам драйвери за видеокарта и тн.
Ама все пак успех,дадох си мнението-пича да си решава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Мнение от Bojidar » 29 Юли 2009, 11:47

Аз бих ти преподъчал ето този лаптоп http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2233
Лично на мен много ми харесва като характеристики и аз съм решил да си вземам такъв, но след отпуската.
Ако искаш мониторът ти да е по-голям ти препоръчвам ето този http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2296

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 29 Юли 2009, 12:36

Ама вие откъде я изровихте тая тема.. :D
Вече може да се заключва, от месец и нещо съм с Делл студио 1537.

Мерси на отзовалите се :)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 29 Юли 2009, 12:50

хората няколко пъти ти го казаха - взимаш един малък 13 инча за да си го разнясаш (за снимки и музика е перфектен, за видео винаги може да го вържеш към голям телевизор с кабел или друг монитор), за игри си купуваш един плейстейшън 3 и забравяш за всичко друго - няма какво да бие 1080р на 50 инча плазма (хмм може би 60 инча :mhihi: :mhihi: )

имам един 15.4" и ми е толкова писнало да ми тежи и да го разнасям насам натам (летя поне 1 път на седмица), сега се ориентирам към нещо 12" или един мак 13" и тогава имаш нещо практично, леко и с държаща батерия (каквато е идеята на лаптопа)
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Юли 2009, 13:02

BMWPetar написа:Ама вие откъде я изровихте тая тема.. :D
Вече може да се заключва, от месец и нещо съм с Делл студио 1537.

Мерси на отзовалите се :)

Ей го пича :) Първо мнение в тема от преди 8-9 месеца :)

percei написа:http://intelinet.bg/shopping/product.php?p=1845
Забележи, че има 5 години гаранция, плюс това Dell са супер стабилни. Имам един Latitude 505 от 5 години и все още си работи.

Иначе точно това Дел-че е супер ;) аз имам 2 годишен Дел и още бачка перфектно. Всеки който е ходил да бачка по Америка е виждал как почти всички фирми в УСА са със служебни Дел-ове. Явно има защо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 29 Юли 2009, 13:04

Sony Vaio e твоят лаптоп ! ACER-а не е лош и аз имах такъв и все още го имам,но откакто го смених със SONY-то разбрах,че всичко друго е било компромис. Страхотен саунд вади и въобще върви толкова мазно всичко ..SONY си е SONY ! Една приятелка си взе HP PAVILION, но лично аз не харесах параметрите му,а и звука е под всякаква критика!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 29 Юли 2009, 13:06

Е.Димитров написа:................

Има точно няколко лаптопа (да не кажа 60% ) на които да се скъсаш няма как да му метнеш XP ,говорим за всички драйвери,дори аз изпитвам затруднения да пренаписвам драйвери за видеокарта и тн.

След това ти изказване, става ясно че нямаш достатъчно опит. :mhihi:

Не случайно ти написах по горе обръщение "колега" :winky:
но явно не си схванал тънката ми мисъл....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Юли 2009, 13:07

sineok_pi4_ написа:Sony Vaio e твоят лаптоп ! ACER-а не е лош и аз имах такъв и все още го имам,но откакто го смених със SONY-то разбрах,че всичко друго е било компромис. Страхотен саунд вади и въобще върви толкова мазно всичко ..SONY си е SONY !

Чети бе човек. Колегата е написал че вече си е купил Дел. Какъв е смисъла от още 1000 мнения "ИБМ/Сони/Асер е твоя избор".... ми очевадно не е неговия избор

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Юли 2009, 13:43

колеги,
разбрах, че колегата вече си е взел лаптоп, но искам да използвам темата , за да попитам: какво ще кажете за /packard bell/ ?
от три години го имам и наскоро смених хард диска, нормално ли е за този период на експлоатация тази смяна или да се ориентирам към друга марка!
мерси!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Юли 2009, 13:46

vld написа:
Е.Димитров написа:................

След това ти изказване, става ясно че нямаш достатъчно опит. :mhihi:

Не случайно ти написах по горе обръщение "колега" :winky:
но явно не си схванал тънката ми мисъл....

Може бре колега,може да не разбирам чак толкова,всички неща дето си ги пиша като програми ,ги правя за собствени цели и за мое си улеснение,не харесвам виста,windows 7 за сега не е пълен

Предишна

Назад към Извън Темата