Да ми помогнете за избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
А дали ще си хареса нещо автора на темата от 3 страници предложения
Аз подкрепям мнението на турбото от 1-ва страница, само ще добавя по далечко от HP

Аз подкрепям мнението на турбото от 1-ва страница, само ще добавя по далечко от HP

k
hp-освен павилиона всичко друго е много зле
acer-много греят
dell-вече ги правят и тях в Китай, а не в Ирландия
леново/ибм-супер скъпи за никакви конфигурации
msi, gigabyte, asrock-почти никакъв сервиз
fujitsu siemens-пука се пластмасата след 1 година/най-зле/
сони vayo, mac или асус са твоите модели, но първите 2 са далеч над твойте 1700 лв, така че май асус е твойта марка
така мисля аз
acer-много греят
dell-вече ги правят и тях в Китай, а не в Ирландия
леново/ибм-супер скъпи за никакви конфигурации
msi, gigabyte, asrock-почти никакъв сервиз
fujitsu siemens-пука се пластмасата след 1 година/най-зле/
сони vayo, mac или асус са твоите модели, но първите 2 са далеч над твойте 1700 лв, така че май асус е твойта марка
така мисля аз
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.
- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
изобщо не му мисли -Тошиба А300.. Ейсър са изработени от много кофти пластмаса , която се чупи много лесно!
- vld
- Старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.
Колега, ще ме извинш, но не съм съгласен с теб.
Когато някой си купува лаптоп, то той го взима с мисълта , че ще го носи наляво надясно.
Тези 15.4-17 инча са си с тегло над 3кг. за 17 отиват на 4+
14.1 инчовите са около 2кг. а раликата в големината на дисплея е минимална, резолюзията е същата като на 15.4 и общо взето лекотата и компактността са най-големия приоритет при избирането на даден лаптоп, при сравняване на два сходни модела на раличните марки.
Инсталирането на XP не е проблем на какъвто и да било лаптоп, стига да имаш нужните познания

Ето една прилична машинка за парите си:
http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13895

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
vld написа:Е.Димитров написа:Аз се занимавам със софтуер и хардуер,не продавам компютри а предимно със софтуера,казвам го туй нещо за да подчертая че съм професионалист еба*си,та моето мнение е да си вземеш лаптоп с минимум 15,6 инчова матрица,но това е минимума,нормално е с 17 инчова матрица,поне 4 гигабайта рам,поне отделна видео карта,поне 360 гигабайта хардиск,поне процесор друядрен на 2,2 и ако може на интел и основното,поне да може да се инсталира XP на windows.
Колега, ще ме извинш, но не съм съгласен с теб.
Когато някой си купува лаптоп, то той го взима с мисълта , че ще го носи наляво надясно.
Тези 15.4-17 инча са си с тегло над 3кг. за 17 отиват на 4+
14.1 инчовите са около 2кг. а раликата в големината на дисплея е минимална, резолюзията е същата като на 15.4 и общо взето лекотата и компактността са най-големия приоритет при избирането на даден лаптоп, при сравняване на два сходни модела на раличните марки.
Инсталирането на XP не е проблем на какъвто и да било лаптоп, стига да имаш нужните познания![]()
Ето една прилична машинка за парите си:
http://stealtech.org/?_cid=2&spid=13895
Всеки с мнението си,но пича дето търси лаптопа иска да си джътка игрички на него,освен това аз ползвам много професионални приложения и често ми се налага да ползвам програми с резолюция която е подходяща за 16-17 инчов монитор.
Има точно няколко лаптопа (да не кажа 60% ) на които да се скъсаш няма как да му метнеш XP ,говорим за всички драйвери,дори аз изпитвам затруднения да пренаписвам драйвери за видеокарта и тн.
Ама все пак успех,дадох си мнението-пича да си решава
Аз бих ти преподъчал ето този лаптоп http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2233
Лично на мен много ми харесва като характеристики и аз съм решил да си вземам такъв, но след отпуската.
Ако искаш мониторът ти да е по-голям ти препоръчвам ето този http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2296
Лично на мен много ми харесва като характеристики и аз съм решил да си вземам такъв, но след отпуската.
Ако искаш мониторът ти да е по-голям ти препоръчвам ето този http://laptop.bg/#/details/SONY/5/2296
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Ама вие откъде я изровихте тая тема..
Вече може да се заключва, от месец и нещо съм с Делл студио 1537.
Мерси на отзовалите се

Мерси на отзовалите се

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
хората няколко пъти ти го казаха - взимаш един малък 13 инча за да си го разнясаш (за снимки и музика е перфектен, за видео винаги може да го вържеш към голям телевизор с кабел или друг монитор), за игри си купуваш един плейстейшън 3 и забравяш за всичко друго - няма какво да бие 1080р на 50 инча плазма (хмм може би 60 инча
)
имам един 15.4" и ми е толкова писнало да ми тежи и да го разнасям насам натам (летя поне 1 път на седмица), сега се ориентирам към нещо 12" или един мак 13" и тогава имаш нещо практично, леко и с държаща батерия (каквато е идеята на лаптопа)

имам един 15.4" и ми е толкова писнало да ми тежи и да го разнасям насам натам (летя поне 1 път на седмица), сега се ориентирам към нещо 12" или един мак 13" и тогава имаш нещо практично, леко и с държаща батерия (каквато е идеята на лаптопа)

BMWPetar написа:Ама вие откъде я изровихте тая тема..![]()
Мерси на отзовалите се
Ей го пича

percei написа:http://intelinet.bg/shopping/product.php?p=1845
Забележи, че има 5 години гаранция, плюс това Dell са супер стабилни. Имам един Latitude 505 от 5 години и все още си работи.
Иначе точно това Дел-че е супер

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Sony Vaio e твоят лаптоп ! ACER-а не е лош и аз имах такъв и все още го имам,но откакто го смених със SONY-то разбрах,че всичко друго е било компромис. Страхотен саунд вади и въобще върви толкова мазно всичко ..SONY си е SONY ! Една приятелка си взе HP PAVILION, но лично аз не харесах параметрите му,а и звука е под всякаква критика!
- vld
- Старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:................
Има точно няколко лаптопа (да не кажа 60% ) на които да се скъсаш няма как да му метнеш XP ,говорим за всички драйвери,дори аз изпитвам затруднения да пренаписвам драйвери за видеокарта и тн.
След това ти изказване, става ясно че нямаш достатъчно опит.

Не случайно ти написах по горе обръщение "колега"

но явно не си схванал тънката ми мисъл....

sineok_pi4_ написа:Sony Vaio e твоят лаптоп ! ACER-а не е лош и аз имах такъв и все още го имам,но откакто го смених със SONY-то разбрах,че всичко друго е било компромис. Страхотен саунд вади и въобще върви толкова мазно всичко ..SONY си е SONY !
Чети бе човек. Колегата е написал че вече си е купил Дел. Какъв е смисъла от още 1000 мнения "ИБМ/Сони/Асер е твоя избор".... ми очевадно не е неговия избор
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
колеги,
разбрах, че колегата вече си е взел лаптоп, но искам да използвам темата , за да попитам: какво ще кажете за /packard bell/ ?
от три години го имам и наскоро смених хард диска, нормално ли е за този период на експлоатация тази смяна или да се ориентирам към друга марка!
мерси!
разбрах, че колегата вече си е взел лаптоп, но искам да използвам темата , за да попитам: какво ще кажете за /packard bell/ ?
от три години го имам и наскоро смених хард диска, нормално ли е за този период на експлоатация тази смяна или да се ориентирам към друга марка!
мерси!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
vld написа:Е.Димитров написа:................
След това ти изказване, става ясно че нямаш достатъчно опит.![]()
Не случайно ти написах по горе обръщение "колега"![]()
но явно не си схванал тънката ми мисъл....
Може бре колега,може да не разбирам чак толкова,всички неща дето си ги пиша като програми ,ги правя за собствени цели и за мое си улеснение,не харесвам виста,windows 7 за сега не е пълен
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4