Измамниците - ГЛОБУЛ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Измамниците - ГЛОБУЛ

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 13:44

ЗДРАВЕЙТЕ
и аз да се включа с едно оплакване от оператора и да ме посъвевате
- около май ми се наложи да замина извън бг и отидох преди това в глобул да изчистя сметките си.
платих и заминах- връщам се на 27.06.09 в бг и на следващия ден отивам веднага в глобул да си платя и да си включа телефоните и какво да видя ?????????????
решили те и ми прекратили договора от тяхна страна без да ме уведомят нито писмено нито със смс само заради месечни такси без задължения.
ходих почти в 5 клона на глобул + 20 разговора с оператор.
от 6 години съм клиент без едно закъснение от моя страна и ме изненадаха с НАЧИСЛЯВАНЕ НА НЕУСТОЙКИ НА СТОЙНОСТ 262.32 лв
и сега за да си върна номерата трябжа да ги платя .
КЪМ КОЙ И КАДЕ ДА СЕ ОБЪРНА???????????????
Последна промяна chegevara1 на 06 Авг 2009, 22:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2009, 13:55

Към комисията за защита на потребителите
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ent_id=118

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 14:00

не помагат повярвайте

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Авг 2009, 14:04

Кво, кво? Платил си, изключил си телефоните, заминал си, те ти прекратили договора и сега искат 1200лв. неустойки, така ли? :shock: :shock: :wtf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 14:12

да :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар

Re: Измамниците - ГЛОБУЛ

Мнение от flame » 06 Авг 2009, 14:17

chegevara1 написа:ЗДРАВЕЙТЕ
и аз да се включа с едно оплакване от оператора и да ме посъвевате
- около май ми се наложи да замина извън бг и отидох преди това в глобул да изчистя сметките си.
платих и заминах- връщам се на 27.06.09 в бг и на следващия ден отивам веднага в глобул да си платя и да си включа телефоните и какво да видя ?????????????
решили те и ми прекратили договора от тяхна страна без да ме уведомят нито писмено нито със смс само заради месечни такси без задължения.
ходих почти в 5 клона на глобул + 20 разговора с оператор.
от 6 години съм клиент без едно закъснение от моя страна и ме изненадаха с НАЧИСЛЯВАНЕ НА НЕУСТОЙКИ НА СТОЙНОСТ 1262.32 лв
и сега за да си върна номерата трябжа да ги платя .
КЪМ КОЙ И КАДЕ ДА СЕ ОБЪРНА???????????????

Човече, прощавай - сигурно си афектиран - но трябва да ти кажа, че най-вероятно не си прав. Доколкото знам при 2 неплатени сметки Глобул прекратяват договора и си търсят неустойки - и това го пише във всеки договор, не съм го измислил аз.

Може би знаеш, че ако имаш срочен договор нямаш право да спираш временно телефона и таксите си вървят - независимо дали говориш или не. А таксите пък защо се учудваш - те също са сметки, по-точно част от цялата сметка. Според мен ако си знаел, че няма да те има 2 месеца е трябвало да оставиш някакъв депозит на Глобул - когато някой има задължения и не си ги плаща, операторът дърпа от депозита (ако има такъв) и всичко е наред.

А иначе Глобул са долни колкото и всички останали гърци, но все някой им се връзва на подмолните (но законни) номера :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 14:30

клега 1 като видях че ще се забавя пратих един приятел да внесе депозит и тои е внесъл 30 лв (толко е имал)
2 никъде не е опоменато (изчетох доста) кога ще ти делигират номера.
3 навсякаде в която и да е нормална държава - при всяко дейсвие или предприето движение за каквото и да е било те уведомяват на адрес или с писмо че ако до еди къв си период не предприемеш плащане ще има последствия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Авг 2009, 14:41

chegevara1 написа:клега 1 като видях че ще се забавя пратих един приятел да внесе депозит и тои е внесъл 30 лв (толко е имал)
2 никъде не е опоменато (изчетох доста) кога ще ти делигират номера.
3 навсякаде в която и да е нормална държава - при всяко дейсвие или предприето движение за каквото и да е било те уведомяват на адрес или с писмо че ако до еди къв си период не предприемеш плащане ще има последствия.

Еми каръшка работа - ако е имал повече пари сигурно е нямало да ти го спрат...
Ъъъ, мисля че трябва да търсиш за прекратяване на договора къде пише, а не за картата...
Последното не е така и го пише изрично ;) Противното означава всеки, който не си е платил сметката да каже - ми аз не знаех, не съм получил нищо по пощата... Друг е въпросът, че в белите държави го правят от грижа за клиента, а не по задължение. Абе май и БГ операторите пращаха СМС-и преди да спрат телефона, ама не помня кои... :confused:

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: Измамниците - ГЛОБУЛ

Мнение от Hito » 06 Авг 2009, 14:53

chegevara1 написа:КЪМ КОЙ И КАДЕ ДА СЕ ОБЪРНА???????????????

Дай си телефония номер на ЛС.
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 06 Авг 2009, 14:58

chegevara1 написа:3 навсякаде в която и да е нормална държава - при всяко дейсвие или предприето движение за каквото и да е било те уведомяват на адрес или с писмо че ако до еди къв си период не предприемеш плащане ще има последствия.

Тва е вярно. От Мтел така бяха изпратили едно писмо, че ако в еди-какъв си срок не се плати една сметка, щели да ме съдат. А сметката не е плащана, защото фактура не е пристигала, а ставаше да дума за някакви 30лв. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chegevara1 » 06 Авг 2009, 15:03

точно така е
уведомление - срок за изпълнение - прекраяване и наказание
ТОВА Е РЕДА
при мен е
прекратяване - наказание - уведомление за предните 2
СУПЕР
а тапанарщината е о6те по голяма че не ми дават и сертификат за пренос на номера за да мина към друг оператор

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 06 Авг 2009, 15:36

((:BuKcu:)) написа:
Тва е вярно. От Мтел така бяха изпратили едно писмо, че ако в еди-какъв си срок не се плати една сметка, щели да ме съдат. А сметката не е плащана, защото фактура не е пристигала, а ставаше да дума за някакви 30лв. :kuku:

:mhihi: Това е добре аз съм имал същото писмо от мтел за сметка от 4.60 като са ми начислени 3 ст(три стотинки) наказтлна лихва :mhihi: . :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Авг 2009, 16:26

Пилев написа:
((:BuKcu:)) написа:

:mhihi: Това е добре аз съм имал същото писмо от мтел за сметка от 4.60 като са ми начислени 3 ст(три стотинки) наказтлна лихва :mhihi: . :shock:

Ми примерно 3 000 000 х 0.03 = 90 000лв, кво се чудиш.

На мен пък, щo не ми начисляват, понеже пращат там смсите, че ако не платя ще спрат тела, хубаво, aма в повечето случай забравям, и си го спират. И до сега съм нямал лихви.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 06 Авг 2009, 16:36

Е това с начисляването става за по-дълго време. Поне в моя случай не ползвах телефона 4 месеца съответно не го бях плащал. Ама мтел не са чак ткива мошенници, та дори са доста коректни.
А иначе до автора няма как да ти дадът номерата без да им платиш неустойката, колкото и да е гадно :(

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 06 Авг 2009, 16:39

Колегата chegevara1 до някъде си е сам виновен......,но има неща които и на мен ми станаха чудни :roll:
Както и да е....... дано успеем да оправим нещата ;)
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Следваща

Назад към Извън Темата