думички определящи българския народ?
Модератор: Общи модератори
Ryapoff написа:Ми колега само едно ще ти кажа - не казвай за новия премиер бивше пожарникарче, след като не го познаваш личноjordanpar написа:Да продължавам ли с безмилостните факти,какво друго очаквате от държава в която бившият премиер беше едно цайсато мъгляво педалче даже не ходило в казарма,а сегашният е бивше пожарникарче,което се мъчи безуспешно да излезе от амплоато си на мутра.
Както правилно забелязвате,не изказвам мнение,а изреждам факти.Ако нещо от гореспоменатите не е вярно,нека този който мисли така се обоснове.. Бойко е човек, който си държи на думата, и съм сигурен, че няма да краде(лично). А за другото - съгласен. Емигрирането - докато нещо не се промени - така ще е!
Така де, той лично не! Винаги има кой да го прави вместо теб и за теб!

ЛСbobi_maxo написа:Ryapoff написа:Ми колега само едно ще ти кажа - не казвай за новия премиер бивше пожарникарче, след като не го познаваш личноjordanpar написа:Да продължавам ли с безмилостните факти,какво друго очаквате от държава в която бившият премиер беше едно цайсато мъгляво педалче даже не ходило в казарма,а сегашният е бивше пожарникарче,което се мъчи безуспешно да излезе от амплоато си на мутра.
Както правилно забелязвате,не изказвам мнение,а изреждам факти.Ако нещо от гореспоменатите не е вярно,нека този който мисли така се обоснове.. Бойко е човек, който си държи на думата, и съм сигурен, че няма да краде(лично). А за другото - съгласен. Емигрирането - докато нещо не се промени - така ще е!
Така де, той лично не! Винаги има кой да го прави вместо теб и за теб!
аз мисля, че темата е интересна? не е задължетелно да пишеш негативни неща...аз примерно се сещам отведнъж за няколко хубави такива - находчив, комбинативен, безкрайно скрит оптимист...
но веднага се сещам и за една негативна "характеристика" което трови живота и то е "мнителен".
но веднага се сещам и за една негативна "характеристика" което трови живота и то е "мнителен".
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
blackrider написа:enigma написа:находчив
изобретателен
силен
непобедим
красив
Е за това питах? Колегата го е написал.
Ще пробва да използвам малко драгалевски/шопски поговорки да коментирам някой от определенията, все пак тук е един от районите в които е имало най-малко турци и би трябвало да са се запазили най-много български черти.
изобретателен, находчив - да, както каза един колега, шахматисти, математици, Джон Атанасов и др.
силен - от време на време като иска.
непобедим - 5 века турско робство, 2 века византийско + поговорката - наведена глава сабия не я сече.
Красив - 100%, най-хубавите жени са българките, и голям % от жените са красиви. За мъжете незнам, да кажат колежките, но мисля ,че на фона на останалите сме високи, едри и убави

Завистлив - не сакам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле!
Мързелив - Искам да съм змия, ем да лежим ем да одим!
Злобен - И трамвяю да е празен ,па че се бутам!
Стиснат, беден - Конйо мерси не руча(яде)
Прост - ама като необразован ,не като тъп
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Безсмислена е защото тези факти които ги спомена ние всички ги знаем,но въпреки всичко нищо няма да промени-темата.bobi_maxo написа:bozukov_a написа:Много тъпа и безсмислена тема.
Кажи защо да е тъпа и безмислена?
Също така ми кажи защо голям процент от нас когато влизат в магазин и им кажеш "Добър ден", те гледа все едно си го напсувал? Кажи ми когато на същият индивид му пожелаеш "Приятен ден" продължава да те гледа като теле в железница?
Кажи защо когато си отваря кутията цигари си изхвърля целофанчето и станиола на улицата? Кажи защо разхождайки се в парка си изхвъря същата в тревата, или опаковката от кроасана пак там?
Кажи ми защо и най-малката грешка на колега на улицата се извинява с "Да ти еба майката!"?
Не, не е безмислена! На мен ми писва да съм винаги позитивен и да срещам прости "мутри" по улицата за който винаги някой им е виновен!
Писва ми да възпитавам децата си на това как да приказват, къде да си изхвърлят боклука и да виждат че разни "богопомазани" не го правят! Как да обясня да дъщеря ми, че някакъв боклук е паркирал неправилно, и че при забележка на органите тоя и 2 кучки почват да псуват полицията?
СТИГА!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
тъп, прост, завистлив, зъл, злобен, нагъл, беден и окраден
добрите качества...................момент да помисляяяя.....хммммм, а ДА:
патриотичен, доверчив, работлив (донякъде) и комбинативен (но не мисля, че в добрия смисъл на думата)!
добрите качества...................момент да помисляяяя.....хммммм, а ДА:
патриотичен, доверчив, работлив (донякъде) и комбинативен (но не мисля, че в добрия смисъл на думата)!

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Някои от колегите ме нахраниха яко,други ме разбраха.
Истина е че съм живял в чужбина и виждам къде е разликата.
Много от Вас имат различна гледна точка особенно тези които не са излизали зад граница /не като туристи/.
Имаме и хубави черти,но за съжеление наделяват негативизмите и изкуствените "неща".
Колегата jordanpar е дал най-точното определение!
Много от Вас имат различна гледна точка особенно тези които не са излизали зад граница /не като туристи/.
Имаме и хубави черти,но за съжеление наделяват негативизмите и изкуствените "неща".

bozukov_a написа:Безсмислена е защото тези факти които ги спомена ние всички ги знаем,но въпреки всичко нищо няма да промени-темата.
Не колега, тези неща трябва да се пишат, да се говори за тях!
Защото кой, ако не ние може да промени това? Ако ние самите не бъдем по-любезни един с друг, ако ние самите не поправим простака когато си изхвърля боклука не там където трябва, ние самите научим децата ни да бъдат по-добри един с друг!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Интелигентен
Любезен
Деликатен
Съвестен
Честен
Любезен
Деликатен
Съвестен
Честен

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
blackrider написа:Някои от колегите ме нахраниха яко,други ме разбраха.
Интересното е, след като си живял в чужбина, кое е толкова силно и те връща тук, след тези негативи, които изписваш?...
Или дай само да плюеме, щото може би така ще се опраим..

BMW_RIDER написа:непобедим - 5 века турско робство, 2 века византийско + поговорката - наведена глава сабия не я сече.
Тук държа да отбележа, че българският воин се е доказал като непобедим през вековете.... това с дългото робство е по редица други причини (колегите с негативните прилагателни могат да обяснят по-добре

И все пак въпреки многовековното робство и силно обезкървяване националната идентичност се е запазила, а това мисля, че значи нещо...
- blackrider
- младши ентусиаст
-
krystal
аз не плюя,просто наблюдавам отстрани как се развиват нещата. Ето жив пример за думичките "ЗЛОБА и ЗАВИСТ"
Повечето започнаха да плюят по мен и по системата,без да се опитват да вникнат в самата тема и да погледнат нещата отстрани.
Аааа да сетих се за още една дума : "ГРАНДОМАНЩИНА" пресен пример. Днес излезнах с малката ми кола! Е голяма грешка от моя страна.Дай като съм с малка кола да ме размажат ,свиркат и избутат от пътя само и само да ми покажат невъзпитани водачи ,че не ми е мястото на пътя с тая смешка.Нищо ,че смешката е чисто нова и поне 3 пъти по-скъпа от техната. А когато съм с бавареца -спокойствие! Няма кой да ми свирне,дори да съм в нарушение! Е т'ва е възпитанието и простащината прикрепена с грандоманщината!
Тааа общо взето,ме мързи в момента да пиша.Защото така или иначе големи и дълги постове никой не си прави труда да ги чете.
Питам само ЗАЩО? Защо ние ГОРДЕЛИВИТЕ българи не вземем най-накрая малко пример от другите или така наречените "западняци"? И да си заживеем мирно и кротко? Скоро Евросъюза ще вдигне ръце от нас.Просто няма оправия.
Не се оплаквам! А се дивя на ...."ТВЪРДОГЛАВИЕТО" и "ТЪРПЕЛИВОСТА" ни?
.....изплуваха ми още думички
Обичаме да спорим,но не и да ни дават акъл
аз не плюя,просто наблюдавам отстрани как се развиват нещата. Ето жив пример за думичките "ЗЛОБА и ЗАВИСТ"
Повечето започнаха да плюят по мен и по системата,без да се опитват да вникнат в самата тема и да погледнат нещата отстрани.
Аааа да сетих се за още една дума : "ГРАНДОМАНЩИНА" пресен пример. Днес излезнах с малката ми кола! Е голяма грешка от моя страна.Дай като съм с малка кола да ме размажат ,свиркат и избутат от пътя само и само да ми покажат невъзпитани водачи ,че не ми е мястото на пътя с тая смешка.Нищо ,че смешката е чисто нова и поне 3 пъти по-скъпа от техната. А когато съм с бавареца -спокойствие! Няма кой да ми свирне,дори да съм в нарушение! Е т'ва е възпитанието и простащината прикрепена с грандоманщината!
Тааа общо взето,ме мързи в момента да пиша.Защото така или иначе големи и дълги постове никой не си прави труда да ги чете.
Питам само ЗАЩО? Защо ние ГОРДЕЛИВИТЕ българи не вземем най-накрая малко пример от другите или така наречените "западняци"? И да си заживеем мирно и кротко? Скоро Евросъюза ще вдигне ръце от нас.Просто няма оправия.
Не се оплаквам! А се дивя на ...."ТВЪРДОГЛАВИЕТО" и "ТЪРПЕЛИВОСТА" ни?
.....изплуваха ми още думички

Обичаме да спорим,но не и да ни дават акъл