думички определящи българския народ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 18 Авг 2009, 18:55

Ryapoff написа:
jordanpar написа:Да продължавам ли с безмилостните факти,какво друго очаквате от държава в която бившият премиер беше едно цайсато мъгляво педалче даже не ходило в казарма,а сегашният е бивше пожарникарче,което се мъчи безуспешно да излезе от амплоато си на мутра.
Както правилно забелязвате,не изказвам мнение,а изреждам факти.Ако нещо от гореспоменатите не е вярно,нека този който мисли така се обоснове.
Ми колега само едно ще ти кажа - не казвай за новия премиер бивше пожарникарче, след като не го познаваш лично :winky: . Бойко е човек, който си държи на думата, и съм сигурен, че няма да краде(лично). А за другото - съгласен. Емигрирането - докато нещо не се промени - така ще е!

Така де, той лично не! Винаги има кой да го прави вместо теб и за теб!
:winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2009, 18:59

Мишел написа:Не разбирам идеята на темата... :roll:

мисля, че идеята е да се събере "българското" в няколко думи.

аз съм го мислил (и пробвал) и е .. трудно и винаги излиза тесновъзгледно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Авг 2009, 19:00

bobi_maxo написа:
Ryapoff написа:
jordanpar написа:Да продължавам ли с безмилостните факти,какво друго очаквате от държава в която бившият премиер беше едно цайсато мъгляво педалче даже не ходило в казарма,а сегашният е бивше пожарникарче,което се мъчи безуспешно да излезе от амплоато си на мутра.
Както правилно забелязвате,не изказвам мнение,а изреждам факти.Ако нещо от гореспоменатите не е вярно,нека този който мисли така се обоснове.
Ми колега само едно ще ти кажа - не казвай за новия премиер бивше пожарникарче, след като не го познаваш лично :winky: . Бойко е човек, който си държи на думата, и съм сигурен, че няма да краде(лично). А за другото - съгласен. Емигрирането - докато нещо не се промени - така ще е!

Така де, той лично не! Винаги има кой да го прави вместо теб и за теб!
:winky:
ЛС

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 18 Авг 2009, 19:03

абе ти циганин ли си че пускаш такива теми ?
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Авг 2009, 19:11

Evelin Cotsev написа:абе ти циганин ли си че пускаш такива теми ?
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: И отново сипахме на човека :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2009, 19:11

аз мисля, че темата е интересна? не е задължетелно да пишеш негативни неща...аз примерно се сещам отведнъж за няколко хубави такива - находчив, комбинативен, безкрайно скрит оптимист...

но веднага се сещам и за една негативна "характеристика" което трови живота и то е "мнителен".
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 18 Авг 2009, 19:21

blackrider написа:
enigma написа:находчив
изобретателен
силен
непобедим
красив

Е за това питах? Колегата го е написал.

Ще пробва да използвам малко драгалевски/шопски поговорки да коментирам някой от определенията, все пак тук е един от районите в които е имало най-малко турци и би трябвало да са се запазили най-много български черти.

изобретателен, находчив - да, както каза един колега, шахматисти, математици, Джон Атанасов и др.
силен - от време на време като иска.
непобедим - 5 века турско робство, 2 века византийско + поговорката - наведена глава сабия не я сече.
Красив - 100%, най-хубавите жени са българките, и голям % от жените са красиви. За мъжете незнам, да кажат колежките, но мисля ,че на фона на останалите сме високи, едри и убави 8)

Завистлив - не сакам аз да съм добре, сакам Вуте да е зле!
Мързелив - Искам да съм змия, ем да лежим ем да одим!
Злобен - И трамвяю да е празен ,па че се бутам!
Стиснат, беден - Конйо мерси не руча(яде)
Прост - ама като необразован ,не като тъп

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 18 Авг 2009, 19:27

bobi_maxo написа:
bozukov_a написа:Много тъпа и безсмислена тема.

Кажи защо да е тъпа и безмислена?
Също така ми кажи защо голям процент от нас когато влизат в магазин и им кажеш "Добър ден", те гледа все едно си го напсувал? Кажи ми когато на същият индивид му пожелаеш "Приятен ден" продължава да те гледа като теле в железница?
Кажи защо когато си отваря кутията цигари си изхвърля целофанчето и станиола на улицата? Кажи защо разхождайки се в парка си изхвъря същата в тревата, или опаковката от кроасана пак там?
Кажи ми защо и най-малката грешка на колега на улицата се извинява с "Да ти еба майката!"?

Не, не е безмислена! На мен ми писва да съм винаги позитивен и да срещам прости "мутри" по улицата за който винаги някой им е виновен!
Писва ми да възпитавам децата си на това как да приказват, къде да си изхвърлят боклука и да виждат че разни "богопомазани" не го правят! Как да обясня да дъщеря ми, че някакъв боклук е паркирал неправилно, и че при забележка на органите тоя и 2 кучки почват да псуват полицията?

СТИГА!
Безсмислена е защото тези факти които ги спомена ние всички ги знаем,но въпреки всичко нищо няма да промени-темата.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Авг 2009, 19:49

тъп, прост, завистлив, зъл, злобен, нагъл, беден и окраден

добрите качества...................момент да помисляяяя.....хммммм, а ДА:
патриотичен, доверчив, работлив (донякъде) и комбинативен (но не мисля, че в добрия смисъл на думата)!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 18 Авг 2009, 20:41

Някои от колегите ме нахраниха яко,други ме разбраха.
Истина е че съм живял в чужбина и виждам къде е разликата.
Много от Вас имат различна гледна точка особенно тези които не са излизали зад граница /не като туристи/.
Имаме и хубави черти,но за съжеление наделяват негативизмите и изкуствените "неща".
:!:

Колегата jordanpar е дал най-точното определение!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 18 Авг 2009, 22:07

bozukov_a написа:Безсмислена е защото тези факти които ги спомена ние всички ги знаем,но въпреки всичко нищо няма да промени-темата.

Не колега, тези неща трябва да се пишат, да се говори за тях!
Защото кой, ако не ние може да промени това? Ако ние самите не бъдем по-любезни един с друг, ако ние самите не поправим простака когато си изхвърля боклука не там където трябва, ние самите научим децата ни да бъдат по-добри един с друг!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Авг 2009, 22:31

Интелигентен
Любезен
Деликатен
Съвестен
Честен :D
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 18 Авг 2009, 22:32

blackrider написа:Някои от колегите ме нахраниха яко,други ме разбраха.
Истина е че съм живял в чужбина и виждам къде е разликата.
Много от Вас имат различна гледна точка особенно тези които не са излизали зад граница /не като туристи/.
Имаме и хубави черти,но за съжеление наделяват негативизмите и изкуствените "неща".
:!:
Колегата jordanpar е дал най-точното определение!

Интересното е, след като си живял в чужбина, кое е толкова силно и те връща тук, след тези негативи, които изписваш?...
Или дай само да плюеме, щото може би така ще се опраим.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 18 Авг 2009, 22:48

BMW_RIDER написа:непобедим - 5 века турско робство, 2 века византийско + поговорката - наведена глава сабия не я сече.

Тук държа да отбележа, че българският воин се е доказал като непобедим през вековете.... това с дългото робство е по редица други причини (колегите с негативните прилагателни могат да обяснят по-добре 8) )

И все пак въпреки многовековното робство и силно обезкървяване националната идентичност се е запазила, а това мисля, че значи нещо...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 18 Авг 2009, 23:00

krystal
аз не плюя,просто наблюдавам отстрани как се развиват нещата. Ето жив пример за думичките "ЗЛОБА и ЗАВИСТ"
Повечето започнаха да плюят по мен и по системата,без да се опитват да вникнат в самата тема и да погледнат нещата отстрани.
Аааа да сетих се за още една дума : "ГРАНДОМАНЩИНА" пресен пример. Днес излезнах с малката ми кола! Е голяма грешка от моя страна.Дай като съм с малка кола да ме размажат ,свиркат и избутат от пътя само и само да ми покажат невъзпитани водачи ,че не ми е мястото на пътя с тая смешка.Нищо ,че смешката е чисто нова и поне 3 пъти по-скъпа от техната. А когато съм с бавареца -спокойствие! Няма кой да ми свирне,дори да съм в нарушение! Е т'ва е възпитанието и простащината прикрепена с грандоманщината!
Тааа общо взето,ме мързи в момента да пиша.Защото така или иначе големи и дълги постове никой не си прави труда да ги чете.
Питам само ЗАЩО? Защо ние ГОРДЕЛИВИТЕ българи не вземем най-накрая малко пример от другите или така наречените "западняци"? И да си заживеем мирно и кротко? Скоро Евросъюза ще вдигне ръце от нас.Просто няма оправия.
Не се оплаквам! А се дивя на ...."ТВЪРДОГЛАВИЕТО" и "ТЪРПЕЛИВОСТА" ни?
.....изплуваха ми още думички :)
Обичаме да спорим,но не и да ни дават акъл :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата