Внос от Латвия?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Внос от Латвия?

Мнение от ivo098 » 22 Окт 2009, 13:08

Случаят е малко особен. Набелязъл съм си кола в Латвия, която доста трудно се намира другаде и ако я има е на много висока цена. Та затова нямам много избор.
Приемам всякакви съвети как да си внеса колата от Латвия (Рига). Това което знам е че са в ЕС. Най-лесно е да платя на някой да ми я докара, но надали някой вкарва коли от там. Приемам предложения и съвети
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Re: Внос от Латвия?

Мнение от BMWPetar » 22 Окт 2009, 13:23

Говори просто с хора, които вкарват коли от Европа.. Някой стабилен, който вкарва от Австрия, Италия, Германия и тн едва ли ще откаже да вкара нещо от латвия.
За каква кола става въпрос?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo098 » 22 Окт 2009, 13:32

Вече съм пуснал запитвания но лошото е че е особена дестинация и не знам до колко ще е рентабилно. Чакам отговор от две фирми пък ще видиме.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 22 Окт 2009, 15:08

за какво иде реч ,каква е колата ? имам човек ,много често ходи до франция и вкарва от там
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 22 Окт 2009, 17:33

:mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Окт 2009, 0:42

Ей този въпрос за внос от Рига ме озадачи много :shock:
Какъв е този автомобил ,който го има само там :conf:
Аз се съмнявам ,че някой ще се наеме ,защото страните от прибалтийския регион са доста особенни , малко или много всеки авто търговец знае ,че за да закупи автомобил извън нашата страна трябва да е наясно с процедурите и особенностите около това а не винаги те са ясно описани в някакъв ред така ,че човек дори и езика да знае би се оправил от раз ...

Георги Пенчев
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 23 Окт 2009, 9:31

GVT написа::mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.

Латвия е в ЕС, ДДС-то е 18%, не съм сигурен какви са акцизите (ако има такива)... и така ;) С техните номера все едно я вкарваш от Германия или Австрия и тук директно отиваш на канала.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Окт 2009, 10:53

Едва ли ще намериш автотърговец който специално да отиде до там за да ти докара кола.
Ако намериш то цената която ще ти поиска за услугата ще те спре :mhihi:
Палиш самолета, отиваш на място оправяш си документите на колата и се прибирап с нея.
Другата алтернатива е да отидеш до там с кола + двама/трима души с теб и да си я докараш на ход.
Малко е кофти мршрута до там(грубо 25-30 часа каране ако имаш тренинг и има кой да те сменява на волана), че и пътя няма да е от най-добрите, но всичко зависи за каква кола става дума.
Само пътя на една кола от там до тук ще ти е около 500лв. грубо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo098 » 23 Окт 2009, 11:00

absix написа:
GVT написа::mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.

Латвия е в ЕС, ДДС-то е 18%, не съм сигурен какви са акцизите (ако има такива)... и така ;) С техните номера все едно я вкарваш от Германия или Австрия и тук директно отиваш на канала.

ДДС в какъв смисъл, да не се окажа че трябва да платя още 18% върху цената която съм договорил със собственика??

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 23 Окт 2009, 11:20

ivo098 написа:
absix написа:

ДДС в какъв смисъл, да не се окажа че трябва да платя още 18% върху цената която съм договорил със собственика??

В смисъл, че там се плаща по малко ДДС при някаква зделка.
Ти при покупка на вече регистриран автомобил няма да плащаш нищо на никого.
Щом държавата е в ЕС правилата за покупко продажба са еднакви навсякъде.
С други думи все едно си купуваш вече регистрирана кола от Пловдив.
Единственото което те интересува в твоя случай е колата да е с валидна регистрация и застраховки за територията на ЕС, за да можеш да я караш.
Ако не е регистрирана и е внесена в латвия от САЩ примерно може за нея да се дължът някакви такси.
Не си написал за какво става въпрос и само си гадаеме тука.
Предполагам, че ако дадеш повече инфо за колата и обстоятелствата около нея, ще получиш повече информация относно най лесния начин да я докараш до тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo098 » 23 Окт 2009, 11:49

колата не е скъпа, става дума за леон, купен е чисто нов от човека там в Латвия

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 23 Окт 2009, 12:10

ivo098 написа:колата не е скъпа, става дума за леон, купен е чисто нов от човека там в Латвия

Значи отпадат всякакви видове такси, акцизи и тем подобни налози които могат да се дължът към тяхната държава.
Остава да я докараш и регистрираш тук.
Ако е над 163 кс. ще е добре да изчакаш до януари 2010г. за да си поспестиш някой лев.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo098 » 23 Окт 2009, 12:55

над 163 е но човека не може да ме чака 2 месеца, ще го мисля как да извъртя нещата тука...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 26 Окт 2009, 19:48

Колега ако ти трябва човек за спътник свиркай :D До там не съм стигал и бих се разходил / разноските ще си ги поема сам - возенето от теб / с карането се оправям много добре :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo098 » 01 Ное 2009, 1:16

Колата вече е в БГ, всичко мина точно и безпроблемно като изключиме Румъния. Няма такава мангалска държава с такива жалки подобия на път. Силно и горещо препоръчвам да избягвате Румъния на всяка цена. На мен просто ми беше изтекъл задграничния паспорт и трябваше да мина през Румъния вместо Сърбия.

Следваща

Назад към Извън Темата