Внос от Латвия?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Внос от Латвия?
Случаят е малко особен. Набелязъл съм си кола в Латвия, която доста трудно се намира другаде и ако я има е на много висока цена. Та затова нямам много избор.
Приемам всякакви съвети как да си внеса колата от Латвия (Рига). Това което знам е че са в ЕС. Най-лесно е да платя на някой да ми я докара, но надали някой вкарва коли от там. Приемам предложения и съвети
Приемам всякакви съвети как да си внеса колата от Латвия (Рига). Това което знам е че са в ЕС. Най-лесно е да платя на някой да ми я докара, но надали някой вкарва коли от там. Приемам предложения и съвети
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Re: Внос от Латвия?
Говори просто с хора, които вкарват коли от Европа.. Някой стабилен, който вкарва от Австрия, Италия, Германия и тн едва ли ще откаже да вкара нещо от латвия.
За каква кола става въпрос?
За каква кола става въпрос?
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- ivo098
- младши ентусиаст
-
Вече съм пуснал запитвания но лошото е че е особена дестинация и не знам до колко ще е рентабилно. Чакам отговор от две фирми пък ще видиме.
- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Кораба Destiny
- Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed
за какво иде реч ,каква е колата ? имам човек ,много често ходи до франция и вкарва от там

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей този въпрос за внос от Рига ме озадачи много
Какъв е този автомобил ,който го има само там
Аз се съмнявам ,че някой ще се наеме ,защото страните от прибалтийския регион са доста особенни , малко или много всеки авто търговец знае ,че за да закупи автомобил извън нашата страна трябва да е наясно с процедурите и особенностите около това а не винаги те са ясно описани в някакъв ред така ,че човек дори и езика да знае би се оправил от раз ...
Георги Пенчев

Какъв е този автомобил ,който го има само там

Аз се съмнявам ,че някой ще се наеме ,защото страните от прибалтийския регион са доста особенни , малко или много всеки авто търговец знае ,че за да закупи автомобил извън нашата страна трябва да е наясно с процедурите и особенностите около това а не винаги те са ясно описани в някакъв ред така ,че човек дори и езика да знае би се оправил от раз ...
Георги Пенчев
GVT написа::mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.
Латвия е в ЕС, ДДС-то е 18%, не съм сигурен какви са акцизите (ако има такива)... и така

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Едва ли ще намериш автотърговец който специално да отиде до там за да ти докара кола.
Ако намериш то цената която ще ти поиска за услугата ще те спре
Палиш самолета, отиваш на място оправяш си документите на колата и се прибирап с нея.
Другата алтернатива е да отидеш до там с кола + двама/трима души с теб и да си я докараш на ход.
Малко е кофти мршрута до там(грубо 25-30 часа каране ако имаш тренинг и има кой да те сменява на волана), че и пътя няма да е от най-добрите, но всичко зависи за каква кола става дума.
Само пътя на една кола от там до тук ще ти е около 500лв. грубо.
Ако намериш то цената която ще ти поиска за услугата ще те спре

Палиш самолета, отиваш на място оправяш си документите на колата и се прибирап с нея.
Другата алтернатива е да отидеш до там с кола + двама/трима души с теб и да си я докараш на ход.
Малко е кофти мршрута до там(грубо 25-30 часа каране ако имаш тренинг и има кой да те сменява на волана), че и пътя няма да е от най-добрите, но всичко зависи за каква кола става дума.
Само пътя на една кола от там до тук ще ти е около 500лв. грубо.

- ivo098
- младши ентусиаст
-
absix написа:GVT написа::mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.
Латвия е в ЕС, ДДС-то е 18%, не съм сигурен какви са акцизите (ако има такива)... и такаС техните номера все едно я вкарваш от Германия или Австрия и тук директно отиваш на канала.
ДДС в какъв смисъл, да не се окажа че трябва да платя още 18% върху цената която съм договорил със собственика??
- vld
- Старши ентусиаст
-
ivo098 написа:absix написа:GVT написа::mhihi: Бах тая Латвия,там се разпукаха да регистрират коли от щатите.Има некаква гимнастика,един познат вкарва от щатите скъпи коли и до една идват с латвийски номера.
Латвия е в ЕС, ДДС-то е 18%, не съм сигурен какви са акцизите (ако има такива)... и такаС техните номера все едно я вкарваш от Германия или Австрия и тук директно отиваш на канала.
ДДС в какъв смисъл, да не се окажа че трябва да платя още 18% върху цената която съм договорил със собственика??
В смисъл, че там се плаща по малко ДДС при някаква зделка.
Ти при покупка на вече регистриран автомобил няма да плащаш нищо на никого.
Щом държавата е в ЕС правилата за покупко продажба са еднакви навсякъде.
С други думи все едно си купуваш вече регистрирана кола от Пловдив.
Единственото което те интересува в твоя случай е колата да е с валидна регистрация и застраховки за територията на ЕС, за да можеш да я караш.
Ако не е регистрирана и е внесена в латвия от САЩ примерно може за нея да се дължът някакви такси.
Не си написал за какво става въпрос и само си гадаеме тука.
Предполагам, че ако дадеш повече инфо за колата и обстоятелствата около нея, ще получиш повече информация относно най лесния начин да я докараш до тук.

- ivo098
- младши ентусиаст
-
колата не е скъпа, става дума за леон, купен е чисто нов от човека там в Латвия
- vld
- Старши ентусиаст
-
ivo098 написа:колата не е скъпа, става дума за леон, купен е чисто нов от човека там в Латвия
Значи отпадат всякакви видове такси, акцизи и тем подобни налози които могат да се дължът към тяхната държава.
Остава да я докараш и регистрираш тук.
Ако е над 163 кс. ще е добре да изчакаш до януари 2010г. за да си поспестиш някой лев.

- ivo098
- младши ентусиаст
-
над 163 е но човека не може да ме чака 2 месеца, ще го мисля как да извъртя нещата тука...
- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Колега ако ти трябва човек за спътник свиркай
До там не съм стигал и бих се разходил / разноските ще си ги поема сам - возенето от теб / с карането се оправям много добре 

- ivo098
- младши ентусиаст
-
Колата вече е в БГ, всичко мина точно и безпроблемно като изключиме Румъния. Няма такава мангалска държава с такива жалки подобия на път. Силно и горещо препоръчвам да избягвате Румъния на всяка цена. На мен просто ми беше изтекъл задграничния паспорт и трябваше да мина през Румъния вместо Сърбия.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2