дамите шофьори
Модератор: Общи модератори
Re: дамите шофьори
ще се въздържа от коментари.
но ще дам пресен пример...
"александре, нещо ми бучи отзад"
"къде бе жена"?
"отзад"
гледам я отзад - няма никой. само дупе. нейното.
"...на колата"
"а.... ясно. ще отида да погледна. от кога е така"?
"от няколко дни"
"хм.. "
отивам, поглеждам... задна пасажерска изглежда леко спаднала. меря с манометъра - 0.2 атмосфери. демек кара на капла ама нали е 35та серия - не й личи толкова.
вдигам на крик, свалям, вадя 4см пирон, вулканизирам, помпам, слагам, излизам да пробвам - бие като за световно.. разбира се гумата е накъсана отвътре и трябва нова.
иначе нямам оплаквания от това как кара... ама да се сети да ми каже че нещо бучи на 3тия ден... то бива.. ама...
но ще дам пресен пример...
"александре, нещо ми бучи отзад"

"къде бе жена"?

"отзад"

гледам я отзад - няма никой. само дупе. нейното.

"...на колата"
"а.... ясно. ще отида да погледна. от кога е така"?

"от няколко дни"

"хм.. "

отивам, поглеждам... задна пасажерска изглежда леко спаднала. меря с манометъра - 0.2 атмосфери. демек кара на капла ама нали е 35та серия - не й личи толкова.

вдигам на крик, свалям, вадя 4см пирон, вулканизирам, помпам, слагам, излизам да пробвам - бие като за световно.. разбира се гумата е накъсана отвътре и трябва нова.

иначе нямам оплаквания от това как кара... ама да се сети да ми каже че нещо бучи на 3тия ден... то бива.. ама...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Точно за този междинния говоря, който е в нищото...
Спираш на средата на кръстовището и чакаш...какво чакаш не се знае. От Сливница,посока Подуяне..в кръговото
Чехлите....хахахахахаа

Чехлите....хахахахахаа

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Мишел написа:Точно за този междинния говоря, който е в нищото...Спираш на средата на кръстовището и чакаш...какво чакаш не се знае. От Сливница,посока Подуяне..в кръговото
![]()
Чехлите....хахахахахаа![]()
да същия е светофара,хубавото е че няма камери там,иначе одавна да нямам книжка

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Мишел написа:Точно за този междинния говоря, който е в нищото...Спираш на средата на кръстовището и чакаш...какво чакаш не се знае. От Сливница,посока Подуяне..в кръговото
![]()
Кръгово, колежке, к р ъ г о в о

Сондьора написа:Мишел написа:Точно за този междинния говоря, който е в нищото...Спираш на средата на кръстовището и чакаш...какво чакаш не се знае. От Сливница,посока Подуяне..в кръговото
![]()
Кръгово, колежке, к р ъ г о в о![]()
![]()
Бухахахахахаааааааа

Хубаво де, ееее... посмях се поне посреднощ!

- Blue&White
- кандидат ентусиаст
-
Повечето жени, че са неориентирани, мисля че няма кой да го оспори. Но не всички. Има и такива, които знаят за какво става въпрос, като се качат зад волана. А за махването с ръка и мигането с аварийни, когато пуснеш някого - почти няма жена, която да не ми е благодарила. Разбира се изключваме тия с джиповете, S-класите и т.н. Тия са отделна категория. Те просто не са ти на нивото, че да ти благодарят
Прави ми впечатление също, че по-младите жени са по в час. Като видя някой малоумна постъпка и в 90% от случаите е някоя леля, която въобще не знае милата къде е тя, къде си ти и за какво се борите въобще. А напоследък все по-малко мъже ми махват с ръка или мигат за благодарност. Някъде 50 на 50. Като че ли им е длъжен някой. Забелязвам, че колкото си по-толерантен, толкова повече ти се качват на главата. Пресен пример от днес - на Орлов мост посока центъра, черно Бентли, черни джанти се е престроило в лента за наляво. Аз съм за направо и виждам как леко се изнася надясно, но без мигач. Аз тръгвам бавно и така му оставям място да мине пред мен, но пича явно реши, че толко ми върви колата просто и няма нужда да ми мига. А може и да са му изгорели мигачите знам ли. После се разминахме и вътре естествено имаше трима, кой от кой по-фин и красив, тааа стана ясна работата. А за пешеходците да не говорим - като ги пуснеш да минат, не стига че не са на пешеходна, а даже се разхождат все едно са по Витошка, а аз разбираш ли просто съм си спрял там и чакам да докарат хляба. Абе каквото и да си говорим - мъж, жена, дете, дядо, ала бала - всичко е до възпитание и манталитет, които липсват на повечето по пътищата.
П.П Е как така всички плюят по жените, пък техните приятелки и жени са добри шофьорки. То не останаха други

П.П Е как така всички плюят по жените, пък техните приятелки и жени са добри шофьорки. То не останаха други

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
не съм съгласен за това, че всички със скъпите коли се правят на дупенца.... фифти/фифти е, или са тотални лекета, или твърде колегиални.... няма да забравя, бях с аудит веднъж, и трябва да завия наляво от една пряка на оживен булевард... ама плътна колона коли и няма край, точат се бавно, не ме пускат.... и тъкмо спират, точно срещу мен едно черно Ку-7... вътре един доста едър към 50-годишен, махна ми да мина, след което даде назад леко, колкото да се шмугна пред него, даже избута 3-4 коли след него, и те дадоха задна.... ами евалла на такива - за мене тоя е по-голям тежкар и пичага, отколкото разните нещастници, които с кола за 100 бона цакат цялата колона или те засичат, все едно са нещо повече.... а ква случка знам тука във Варна за един с Х5, как трима с жигула му отупали прахта насред улицата, щото хем ги засякъл,хем ги псувал, в тоя момент излизат трима двуметрови от жигулето и за секунди онзи е изваден от джипа, след което започнала ситуация от типа 'вий ли ма бутнахти или сам паднах'
малко офф-топик стана, ама нищо 

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Това с пускането/авариините си е до навик. Аз примерно нямам навика, на всеки който ме пусне, да му пускам авариини или да ръкомахам. Ако някой ми спре и ситуацията ми позволява махам с ръка и готово....ама тва всеки път да пускам авариините...
Имах една случка....на бул. Ив. Гешов с кръстовището с бул. България....и малко преди светофара има една улица, от която можеш директно да се по бул. Гешов за направо...демек посока Южен Парк. И там се нареждам първа кола...задръстване....пуснала съм си мигач....и чакам някой да ме пусне....саа който ме пусне...пусне....ако не чакам.....и какво се освободи реших да се придърпам по-напред и да си правя завоя да се включвам по Гешов....ама някакъв с Ауди А3 жълто....какво се забърза...та ми запречи пъти....е хууу....тоя ме погледна.....оп....задна.....жест с ръка да мина....аз
....и естествено му махнх първо...направих си завоя и "благодарих" с аварийни.
Ама и аз като пускам не винаги ми махат и пускат авариини....само тия дето са с БМВта

Имах една случка....на бул. Ив. Гешов с кръстовището с бул. България....и малко преди светофара има една улица, от която можеш директно да се по бул. Гешов за направо...демек посока Южен Парк. И там се нареждам първа кола...задръстване....пуснала съм си мигач....и чакам някой да ме пусне....саа който ме пусне...пусне....ако не чакам.....и какво се освободи реших да се придърпам по-напред и да си правя завоя да се включвам по Гешов....ама някакъв с Ауди А3 жълто....какво се забърза...та ми запречи пъти....е хууу....тоя ме погледна.....оп....задна.....жест с ръка да мина....аз

Ама и аз като пускам не винаги ми махат и пускат авариини....само тия дето са с БМВта

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Мишел написа:Чудно ми е кои са нещата, които на мъжете генетично им е заложено да ги правят добре .....
Отговорям ти веднага- деца.

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
((:BuKcu:)) написа:Това с пускането/авариините си е до навик. Аз примерно нямам навика, на всеки който ме пусне, да му пускам авариини или да ръкомахам. Ако някой ми спре и ситуацията ми позволява махам с ръка и готово....ама тва всеки път да пускам авариините...
Имах една случка....на бул. Ив. Гешов с кръстовището с бул. България....и малко преди светофара има една улица, от която можеш директно да се по бул. Гешов за направо...демек посока Южен Парк. И там се нареждам първа кола...задръстване....пуснала съм си мигач....и чакам някой да ме пусне....саа който ме пусне...пусне....ако не чакам.....и какво се освободи реших да се придърпам по-напред и да си правя завоя да се включвам по Гешов....ама някакъв с Ауди А3 жълто....какво се забърза...та ми запречи пъти....е хууу....тоя ме погледна.....оп....задна.....жест с ръка да мина....аз....и естествено му махнх първо...направих си завоя и "благодарих" с аварийни.
![]()
Ама и аз като пускам не винаги ми махат и пускат авариини....само тия дето са с БМВта![]()
Не знам дали си въобразявам, но в почти всички случаи водачите на БМВ, независимо мъже или жени, с малки изключения от новите и по-скъпите коли са изключително коректни в движението и до сега не си спомням да съм имал случай на засичане или каквото и да е неправилно поведение на пътя, винаги когато са имали възможност ме пускат да мина, същото правя и аз. Тези впечатления не са само за това, че и аз карам тази марка, повече километри въртя със служебни автомобили, които нямат нищо общо с БМВ.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Според мен "жените шофьорки" е по- близо до реалността, защото далеч не всички от тях се държат като дами. 

Никой не мое ма връне на селу!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
От известно време точно това наблюдавам шофьорите с по скъпи автомобили в повечето случай са по толерантни и те пускат докато другите дребни душици се изявяват като състезатели на пътя с риск да те удари, но няма да те пусне дори и да си си пуснал мигач и да го гледаш с цел да му направиш жест дали ще те пусне НЕ и НЕ гледа упорито и лошо напред и колата на полусъединител да не се мушнеш пред него случайно, и дори имах случай като пешеходец пресичам на пешеходна пътека на Ботев спират коли да ме пуснат като при това не се влача едвам едвам отлявата страна младеж с монтьорски костюм едва не ме блъсна и си отвори прозореца и се разпсува ..... И като се замислих хора притиснати от живота на работа ги натискат в къщи пак проблеми много и този човек свързващ едва 2та края се озлобява към хората и единственото поле на изява му е улицата докато в повечето случай хората с по високи доходи са много над нещата дали ще пуснат някой пред тях или не, като всяко правило си има и изключение, но го пиша от общи наблюдения...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Абе тука сички гледам пишат как 90% от мъжете ставали пък 95-6(грубо казано
) от жените не ставали зад волана
. Споделям мнението на колегата по-горе - едните правят нарочно нарушения, а другите неволно
. Пък ако опред до момента със статистиката, колкото и да не ни се ще колеги, катастрофите на жените обикновено се свеждат до одрани калници и понагънати леко брони, докато ние може да не закачаме съседните коли докато паркираме( с което малко жени могат да се похвалят де
), но пък през ден има едни доста неприятни теми във форума
. Та като цяло е доста комплексарско според мене така да храниме по жените-нека бъдем малко по-толерантни към тях-все пак са нежния пол, въпреки че повечето зад волана са си доста сбъркани.
А пък за тази седмица да кажа само че от средно 10-15 супер груби засичания в едно поне 10 са били мъже... Като онзи ден още докато карах в кварталните пресечки преди да излезна на булеварда, щеше да ме отнесе един КАМИОН, който мина през нерегулирано кръстовище с 40 някъде(повтарям на малка квартална пряка) и ми отне предимство, жив късмет е че погледнах наляво тъй като съм си с предимство(и ми се спеше зверски още честно казано
), а 2 минути по-късно един
с мерник както си беше спрял вдясно изведнъж без мигач и нищо реши да мине в най-лява лента
.
А, и по принцип като ме засече мъж като че повече се изнервям, защото в почти всички случаи е съвсем тенденциозно, докат и жените ме влудяват, ма някак си знам че просто не могат да карат

А пък за тази седмица да кажа само че от средно 10-15 супер груби засичания в едно поне 10 са били мъже... Като онзи ден още докато карах в кварталните пресечки преди да излезна на булеварда, щеше да ме отнесе един КАМИОН, който мина през нерегулирано кръстовище с 40 някъде(повтарям на малка квартална пряка) и ми отне предимство, жив късмет е че погледнах наляво тъй като съм си с предимство(и ми се спеше зверски още честно казано

А, и по принцип като ме засече мъж като че повече се изнервям, защото в почти всички случаи е съвсем тенденциозно, докат и жените ме влудяват, ма някак си знам че просто не могат да карат