не е bmw, но си е класика. mercedes w140.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: не е bmw, но си е класика. mercedes w140.

Мнение от denko » 30 Окт 2009, 19:07

Наскоро имах възможноста да се повозя около 20-на км градско в едно В140 с500
да ви каза ли с какви впечатления останах :mhihi: :mhihi: :mhihi:
не знам екземпляра ли беше занимарен всичко по окачването ли беше за смяна
но возията не ме впечатли веднага след като слезнах от тая кола се качих на е34 520 и . нещата са на кантар
и не бих му правил човечета на тва гувно
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 30 Окт 2009, 19:39

Някак не ми се вързва нещо .... да си карал/ возил в грешка (Мерцедес)
и да харесваш/караш BMW. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 30 Окт 2009, 19:54

acho.rs написа:Мерцедес W140 - по-скоро НАБЕДЕН за класика . Вяерно е че е бъкан със шукарии , но нещо не ми изглежда калсик . Много смешен отвътре и твърде сходен със другите Мерцове на визия :dunno:

Баце 140-ката ако е набедена за класика :help:
А също и че е смешен отвътре може да се поспори много , точно тоя Бенц е една от най - непреходните и страхотни коли правени някога! :bchug: А кажи , че Аудитата не са сходни помежду си
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 30 Окт 2009, 20:16

pesho написа:Някак не ми се вързва нещо .... да си карал/ возил в грешка (Мерцедес)
и да харесваш/караш BMW. :mhihi:

Грешка ли ве, хахаха, някои хора са по-скоро жалки от колкото смешни... :dummy: (нищо лично, въпреки крайното изказване)

Пожелавам на всички тунери, дрифтъри, рейсъри и т.н., да се качат, да се повозят и ако естествено някой им позволи да шофират един истински Мерцедес-Бенц - нека усетят магията, защото нищо, пак казвам НИЩО неможе да се сравни с управлението на Мерцедес и въобще с чувствата, които човек изпитва още от момента в който се разлее на креслата...

А всички останали, които гледат колите на миришещи картинки, нека си спестят повърхностните коментари, най-малкото се излагат!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 30 Окт 2009, 20:26

Този е малко барнат :smoke:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

xexee и малко brabus ...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Окт 2009, 21:19

Projektzwo написа:...Пожелавам на всички тунери, дрифтъри, рейсъри и т.н., да се качат, да се повозят и ако естествено някой им позволи да шофират един истински Мерцедес-Бенц - нека усетят магията, защото нищо, пак казвам НИЩО неможе да се сравни с управлението на Мерцедес и въобще с чувствата, които човек изпитва още от момента в който се разлее на креслата...
А всички останали, които гледат колите на миришещи картинки, нека си спестят повърхностните коментари, най-малкото се излагат!
:yes: Именно, просто е нереално как се кара тази кола ;)
denko написа:Наскоро имах възможноста да се повозя около 20-на км градско в едно В140 с500
да ви каза ли с какви впечатления останах :mhihi: :mhihi: :mhihi:
не знам екземпляра ли беше занимарен всичко по окачването ли беше за смяна
но возията не ме впечатли веднага след като слезнах от тая кола се качих на е34 520 и . нещата са на кантар...
шегаджия ;) Те S-класите имат версия с пневматично окачване. Като му дойде времето обаче, Ганьовците продължават да карат на изпуснали сфери... познай как вози. Не че Е34 вози зле, ама айде да не се филмираме ;) Поне да го беше сравнил с Е32 да можем да се съгласим някак си ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Окт 2009, 22:07

kaligilo написа:
acho.rs написа:Мерцедес W140 - по-скоро НАБЕДЕН за класика . Вяерно е че е бъкан със шукарии , но нещо не ми изглежда калсик . Много смешен отвътре и твърде сходен със другите Мерцове на визия :dunno:

А също и че е смешен отвътре може да се поспори много , точно тоя Бенц е една от най - непреходните и страхотни коли правени някога! :bchug: А кажи , че Аудитата не са сходни помежду си

Супер сходни са - спор няма . А като класика за бенц , според мен са СЕЛовете , 300СЛ ама W140 ... особено ако го сравниш със Е38 , просто не знам какъв фен на Мерц трябва да си за да избереш слонскта еС класа пред 7мака :twisted:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Окт 2009, 22:24

liloff
Ти да не мислиш че Е32-ката вози много меко ???
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Окт 2009, 22:24

acho.rs написа:
kaligilo написа:

Супер сходни са - спор няма . А като класика за бенц , според мен са СЕЛовете , 300СЛ ама W140 ... особено ако го сравниш със Е38 , просто не знам какъв фен на Мерц трябва да си за да избереш слонскта еС класа пред 7мака :twisted:

Колега, според мен БМВ - като марка излъчва чувство за спорт, агресия. А Мерцедес, дори и спортните им модели (пак повтарям, че това е мое мнение), излъчват спокойствие, тежкарство. Затова и ако трябва да избирам нещо спортно, ще си взема Е92 М, нещо спортно и улегнало - 530d, нещо което да ми вози мекичко г*за, който мога да бърша със столевки - S600. Не казвам, че седма серия не ми харесва, но просто според мен С-класата на мерцедес повече ми се вписва в приоритетите за такъв клас кола. Ако имам парите, бих си купил оня "барнат" червен звяр от по-горе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Окт 2009, 22:28

Scott написа:liloff
Ти да не мислиш че Е32-ката вози много меко ???
Имам много добра представа как возят E32 и Е34, имам и представа как вози S-класа, E-класа и C-класа до ранните 2000г. Да, спокойно можеш да сравниш возията на S-класа с пружиново окачване спрямо Е32 с пружини. Просто са големи тежки коли и лично по моя преценка, S-класата вози малко по-плавно. Пневматичното е друга тема, но почти няма здрав екземпляр с такова.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 31 Окт 2009, 1:11

Това пневматично окачване е нищо по-различно от моето задно а именно ниво-регулатор чрез задните амортисьори.Автомобила обаче е екстремно тежък за това и всички почти на определен пробег са изпуснали отзад.Ако собственика е фен нищо не пречи да си го отремонтира и пак всичко да е О'К :)
Пурата е обаче класиката :yes:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 31 Окт 2009, 1:26

vladi_the_boss написа:
павката написа:ее ся кьорав или лъжец ще ме изкарат,точно 73 си беше,4 тръби отзад,много масивна машина,просто валеше и нямаше как да го снимам :banghead:

73 AMG е с два ауспуха отзад,както всички по стари АМГ-та.сигурно си видял някой правеняк Маде ин Булгариа :D

Абе незнам за вас но аз поне 10-тина пъти съм го виждал този CL73 AMG из Варна. За първи път като го видех и аз не повярвах ама на. Ще попитам един приятел пак дали беше със сигурност такъв, но аз съм на 95% сигурен, че си беше точно CL73 AMG.

За да не става обътквация колата изглеждаше като тази:
Изображение
Последна промяна ALiGaToR на 31 Окт 2009, 1:33, променена общо 1 път
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 31 Окт 2009, 1:29

Доста е грозна в интерес на истината
Пурата е класика,уникално красива кола :bowdown: :bowdown:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 31 Окт 2009, 3:08

ALiGaToR написа:
vladi_the_boss написа:
павката написа:ее ся кьорав или лъжец ще ме изкарат,точно 73 си беше,4 тръби отзад,много масивна машина,просто валеше и нямаше как да го снимам :banghead:

73 AMG е с два ауспуха отзад,както всички по стари АМГ-та.сигурно си видял някой правеняк Маде ин Булгариа :D

Абе незнам за вас но аз поне 10-тина пъти съм го виждал този CL73 AMG из Варна. За първи път като го видех и аз не повярвах ама на. Ще попитам един приятел пак дали беше със сигурност такъв, но аз съм на 95% сигурен, че си беше точно CL73 AMG.

За да не става обътквация колата изглеждаше като тази:
Изображение

Ето как изглежда "R129" AMG
Изображение

А относно бързото взимане на маршрута Варна-София с онова голямо нещо + Б7 бронировка, да не казвам с какъв мотор трябва да е, че да направи 3 часа, а и другото, тая кола е толкова неустойчива в завой при висока скорост, че няма накъде просто повече.
Един бивш рали състезател, състезавал се професионално... с Мазда 626 правена лично от него, с окачването, спирачките и т.н. Мощност нещо от рода 250-300 к.с. е правил 3 часа Добрич-София от табела до табела имам в предвид.
А това "А6 МТМ" и 2часа и 45 минути дали не е било РС6 МТМ?
Изображение
E34, E38

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2009, 3:43

liloff написа:
Projektzwo написа:...Пожелавам на всички тунери, дрифтъри, рейсъри и т.н., да се качат, да се повозят и ако естествено някой им позволи да шофират един истински Мерцедес-Бенц - нека усетят магията, защото нищо, пак казвам НИЩО неможе да се сравни с управлението на Мерцедес и въобще с чувствата, които човек изпитва още от момента в който се разлее на креслата...

хм.. как се кара? аз като видя голям мерцедес и се оглеждам за шофьора щото дали ще го карам или ще го кара друг и ще ме возят - усещането е все едно че те карат така или иначе. аз по-разкачено управление от това на мерцедесите не знам. а аз обичам да шофирам а не да се возя повечето време. новия е63 амг трябвало да бъде по-различен, но не съм го карал и не знам. но за всичките по-масивни амг-та мога съвсем отговорно да кажа че след 140км са почти неуправляеми и поне в мене не внушават никакво чувство за сигурност чрез контрол.

големите амг мерцедеси са статус и ускорение по права линия на магистралата, но ако искаш лукс, мека и тиха надеждна возия - твоето возило не е немско а японско (лексус лс) или.. корейско (хюндай дженезис)...

като казах надеждна - за надеждност пък изобщо да не говориме. за старите не знам (всичките ми мязат на стари скринове - отвътре и отвънка- едно старо бмв много повече ми допада от съответния мерцедес), но от 2000 насам всичките са с такова качество, че ако не е в пълна гаранция- не бих притежавал или разчитал на него за всекидневно возило. все нещо не им е наред - абц, трансмисии, окачване, електрически проблеми, все нещо от някъде тече... тези коли за парите които струват трябва да са _перфектни_. не може на един почти нов гл550 щората на една от духалките в кабината да ти остане в ръцете като внимателно я нагласяш... или да трябва да се оправяш с примитивния (поне е двд) нави екран... бавен, без тъчскрийн... или айпод-интеграцията да е все едно аз съм я правил. или на почти нов цл65 да му отиде абц помпата и 3 от 4те "амортесьора".... или на слк55 на 40к км да трябва да правиш повдигачи защото тропат все едно мотора е на 200к км- тоз ако мога да му разчета подписчето на двигателя бих му се обадил да му кажа две-три неща... ей такива работи...

между другото това важи за всички нови немски коли- много ги обичам ама са... като спътници дето автокъщата като ги изстреля и не могат да стигнат орбита и влизат в постоянно намаляваща орбита докато не се забият в сервиза и не излизат от там със седмици... до следващото изстрелване :mrgreen:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата