Фаровете харчат гориво?!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Фаровете харчат гориво?!!!

Мнение от flame » 31 Окт 2009, 9:39

По повод задължителното каране с включени фарове от утре едно приятелче ме втрещи като каза, че не карал на фарове, защото му се увеличавал разхода на гориво! :shock:
Дори да е прав, аз си мисля, че няколкостотин милилитра гориво на 100 увеличен разход (както той твърди) си струват с оглед безопасността по пътищата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Фаровете харчат гориво?!!!

Мнение от VesoPesa » 31 Окт 2009, 9:41

Що не му каза, като му харчи гориво да се качи на колело :dummy:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 31 Окт 2009, 9:44

flame написа:По повод задължителното каране с включени фарове от утре едно приятелче ме втрещи като каза, че не карал на фарове, защото му се увеличавал разхода на гориво! :shock:
Дори да е прав, аз си мисля, че няколкостотин милилитра гориво на 100 увеличен разход (както той твърди) си струват с оглед безопасността по пътищата...

Божкееее, тоя колко си мисли че ще му се вдигне разхода? За мен няма значение дали е лято или зима. Постоянно си карам с включени светлини.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Окт 2009, 9:50

VesoPesa написа:Що не му каза, като му харчи гориво да се качи на колело :dummy:

Казах му :mrgreen: :lol:

Ама ми беше интересно от техническа гледна точка как стои въпроса - не знам и затова попитах...

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 31 Окт 2009, 10:07

по темата:
По принцип всяка една консумация (CD,климатик,фарове)вдига разхода.
А за приятеля ти-без думи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 31 Окт 2009, 10:19

Не знам дали харчат, ама моята като и пусна фаровете оборотите на празен ход осезаемо падат, тъй че според мен е вярно.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 31 Окт 2009, 10:23

То че е вярно, вярно е - ползват ток, който пък се създава от генератора, който пък се върти от двигателя, който пък работи на бензин. Жалко че не работи търсачката, някой колега го беше сметнал миналата година по това време и излизаше май около 200-300 грама на 100 километра.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2009, 10:31

От техн. точка- гълта гориво карането на фарове. Ама малко... Предай му на тоя идиот, че и стоповете като светнат и те вдигат разхода, музиката също... Да не забравим и ел. стъклата и огледалата и те, за климатика всеки знае... И най-важното- мотора като работи и той вдига разхода на гориво, и то с много- от нищо/100км до към 10/100 :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 31 Окт 2009, 10:34

Добре де, нали генератора така или иначе се върти докато колата е в движение - независимо дали акумулатора е на 100% пълен или е паднал малко. И аз си мисля, че (освен може би ако акумулатора не е паднал много?) така или иначе се върти генератора с еднаква скорост - то би трябвало и при включени, и при изключени фарове да отива същото количество гориво...

С прости думи - част от разхода на горивото отива за генератора, но аз си мисля, че този разход би трябвало да е еднакъв (или много минимално по-различен) независимо дали фаровете работят или не...

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46 320D '02г. Автоматик

Мнение от uko » 31 Окт 2009, 10:58

flame написа:Добре де, нали генератора така или иначе се върти докато колата е в движение - независимо дали акумулатора е на 100% пълен или е паднал малко. И аз си мисля, че (освен може би ако акумулатора не е паднал много?) така или иначе се върти генератора с еднаква скорост - то би трябвало и при включени, и при изключени фарове да отива същото количество гориво...

С прости думи - част от разхода на горивото отива за генератора, но аз си мисля, че този разход би трябвало да е еднакъв (или много минимално по-различен) независимо дали фаровете работят или не...

Да, ама при включени повече консуматори съпротивлението му на въртене се увеличава и така се увеличава и силата която е нужна да го върти и от там се увеличава и разхода на гориво. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 31 Окт 2009, 11:02

Пази Боже от такива пестеливи хора срещу нас, а да не говорим, че ги има и в мъгливо време! :banghead:
Последна промяна titto на 31 Окт 2009, 11:08, променена общо 1 път
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 31 Окт 2009, 11:05

uko написа:
flame написа:Добре де, нали генератора така или иначе се върти докато колата е в движение - независимо дали акумулатора е на 100% пълен или е паднал малко. И аз си мисля, че (освен може би ако акумулатора не е паднал много?) така или иначе се върти генератора с еднаква скорост - то би трябвало и при включени, и при изключени фарове да отива същото количество гориво...

Да, ама при включени повече консуматори съпротивлението му на въртене се увеличава и така се увеличава и силата която е нужна да го върти и от там се увеличава и разхода на гориво. :)

:shock: :shock: Я ПАК.... :mhihi: :mhihi:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 31 Окт 2009, 11:08

Колега по формулата P=U.I от закона на Ом една крушка 55 Вата консумира около 4-5 ампера. 2те са 8-10 ампера. Това е само консумацията на фаровете. Съответно Алтернатора трябва да произведе достатъчно ток за всички консуматори... Някъде прочетох, че 100 вата изразходвана електроенергия повишава разхода с 0.2 литра на 100 км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 31 Окт 2009, 11:17

крив кюнец написа:Колега по формулата P=U.I от закона на Ом една крушка 55 Вата консумира около 4-5 ампера. 2те са 8-10 ампера. Това е само консумацията на фаровете. Съответно Алтернатора трябва да произведе достатъчно ток за всички консуматори... Някъде прочетох, че 100 вата изразходвана електроенергия повишава разхода с 0.2 литра на 100 км.

НЕ,ве-оня иска да каже,че по-трудно се върти генеатора :mrgreen: :angel: при повишена ел.консумация :mhihi: :mhihi: :arrow: :idea:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 31 Окт 2009, 11:24

е то лагера запича :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата