Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели

Мнение от © » 30 Окт 2009, 9:33

zmeyan написа:Бензинка с пълен инжекцион харчи с около 0.5-1л/100 повече и не се усеща, но газовата е още 1400лв и заема място от и без това не много големия багажник...

малко пресилено звучи този половин литър спрямо дизела :shock:
но да не изпадаме в подробности

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 30 Окт 2009, 14:25

хехе, може да не съм се изразил много правилно, нека да уточня в такъв случай...
На бензинка на газ харчи с около 0,5-1л/100км повече, отколкото бензин, а не спрямо дизела. Разходът в пари дизел-газ е горе-долу еднакъв, а бензин-газ е чувствително в полза на газта. Дано сега не се получават разминавания. Основен недостатък на газовите за мен е, че заемат доста място и почти не остава за друго в багажника, а отделно, че са си допълнителен разход. Основният недостатък на дизелите е вероятността да се скапе нещо скъпо, ако не е поддържана добре и фактът, че всички знаем колко е чиста нафтата при нас.

Става въпрос за Е46 преди фейса. За след фейса нямам наблюдения :)

П.П. Лично неангажиращо никого мнение

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Окт 2009, 17:47

явно не съм те разбрал, а това което си писал във вторият ти пост и аз мисля, че е горе долу така

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Окт 2009, 7:19

Трябва да се знае че дизела въпреки динамиката си...не е състезателен автомобил,и поради тази причина са тези проблеми с това или онова,факт е също че лукойл(гадни изедници)въпреки че вчера (30.10.2009) на международните пазари нефта падна с около 3 долара,изявлението на монополиста е че се качват горивата с 1,5 % ,както и потреблението на газ се е повишило...цената там можело да скочи с около 30% ( :kuku: :shock: ),така че един бензинов автомобил който харчи 10/100 с газ ще харчи около 12/100,дизела харчи около 7/100,в тази схема преимуществото е в дизела...но само ако се кара нормално и с любов

Потребител
Аватар

Мнение от Bucata » 01 Ное 2009, 14:23

Лично аз предпочитам да давма постепенно пари за бензин, отколкото изведнъж за турбо или печка или...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2009, 15:41

Bucata написа:Лично аз предпочитам да давма постепенно пари за бензин, отколкото изведнъж за турбо или печка или...

Готин първи пост :mhihi:
Твоя воля, колега :)

Няма да изреждам какво предпочитам аз, защото ще сменим посоката на темата... :D

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Ное 2009, 17:58

ако не е някой акцизен бензин, въобще няма да съм доволен да му давам постепенно пари

Потребител
Аватар

Колебания...

Мнение от Scott_89_ » 01 Ное 2009, 19:46

здравейте на всички. голям съм новобранец аз, даже в момента нямам и кола и много бих оценил съветите ви. та значи, студент съм и след дже лета на бачкане съм решил да си закупя собствно возило като се колебая между 2 - Ауди А4 ТДИ (от '98 до '00 - 110 коня) или БМВ е46 320д (136 коня). На екстри са еднакви, но бавареца е по-скъп с 2000 лева поне, ама пък и сякаш повече ме влече... И така де, надъхал съм се на бмв-то и се надявам да ме ориентирате от към обслужване, поддръжка, разходи и стопля ли сърцето?

Фен на тройките
Аватар

Re: Колебания...

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2009, 19:53

Scott_89_ написа: стопля ли сърцето?
ООоооо, ДА!

Като човек, карал и двете - моя съвет е да се ориентираш към БМВ-то, но след като си дадеш ясна сметка дали можеш да го "гледаш" :!: :idea:

За ориентирането - ще се наложи сам да се ориентираш - отваряш подфорум "Е46" и започваш да четеш...да си знаеш още от сега - доста четене ще падне!

Чети най-напред "Важните теми", а после гледаш и четеш наред! - Ще разбереш всичко сам!
Почти няма особеност или проблем, по който да не е дискутирано...нека четенето да започне сега :!: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Мнение от nani » 01 Ное 2009, 22:36

Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 01 Ное 2009, 22:53

nani написа:Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква :mhihi:

Като я чакаш не светва :) Винаги светва неочаквано :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2009, 23:19

nani написа:Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква :mhihi:

:mhihi: ... има го и този момент 8)
Спокойно! - както казва колегата kriso85 - светват/горят когато най-малко ги очакваш :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Ное 2009, 23:21

Нема се плашиш,като светне,продължаваш да четеш,докато я угасиш :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

Мнение от Sergo » 03 Ное 2009, 18:55

:clap: :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sherman » 03 Ное 2009, 22:21

328 или 330и? Гледам, че във въртящия момент разликата не е голяма ... 20нм ... като усещане до 5000-5500об сигурно е много подобно. Интересува ме мотора при 330ката надежден ли е колкото при 328цата ... подръжката различава ли им се ... чудно ми е защо в мобиле.де 330и са по-нови .. а са на цената на 328.

ПредишнаСледваща

Назад към E46