Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
zmeyan написа:Бензинка с пълен инжекцион харчи с около 0.5-1л/100 повече и не се усеща, но газовата е още 1400лв и заема място от и без това не много големия багажник...
малко пресилено звучи този половин литър спрямо дизела

но да не изпадаме в подробности
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
хехе, може да не съм се изразил много правилно, нека да уточня в такъв случай...
На бензинка на газ харчи с около 0,5-1л/100км повече, отколкото бензин, а не спрямо дизела. Разходът в пари дизел-газ е горе-долу еднакъв, а бензин-газ е чувствително в полза на газта. Дано сега не се получават разминавания. Основен недостатък на газовите за мен е, че заемат доста място и почти не остава за друго в багажника, а отделно, че са си допълнителен разход. Основният недостатък на дизелите е вероятността да се скапе нещо скъпо, ако не е поддържана добре и фактът, че всички знаем колко е чиста нафтата при нас.
Става въпрос за Е46 преди фейса. За след фейса нямам наблюдения
П.П. Лично неангажиращо никого мнение
На бензинка на газ харчи с около 0,5-1л/100км повече, отколкото бензин, а не спрямо дизела. Разходът в пари дизел-газ е горе-долу еднакъв, а бензин-газ е чувствително в полза на газта. Дано сега не се получават разминавания. Основен недостатък на газовите за мен е, че заемат доста място и почти не остава за друго в багажника, а отделно, че са си допълнителен разход. Основният недостатък на дизелите е вероятността да се скапе нещо скъпо, ако не е поддържана добре и фактът, че всички знаем колко е чиста нафтата при нас.
Става въпрос за Е46 преди фейса. За след фейса нямам наблюдения

П.П. Лично неангажиращо никого мнение
явно не съм те разбрал, а това което си писал във вторият ти пост и аз мисля, че е горе долу така
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Трябва да се знае че дизела въпреки динамиката си...не е състезателен автомобил,и поради тази причина са тези проблеми с това или онова,факт е също че лукойл(гадни изедници)въпреки че вчера (30.10.2009) на международните пазари нефта падна с около 3 долара,изявлението на монополиста е че се качват горивата с 1,5 % ,както и потреблението на газ се е повишило...цената там можело да скочи с около 30% (
),така че един бензинов автомобил който харчи 10/100 с газ ще харчи около 12/100,дизела харчи около 7/100,в тази схема преимуществото е в дизела...но само ако се кара нормално и с любов

Лично аз предпочитам да давма постепенно пари за бензин, отколкото изведнъж за турбо или печка или...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Bucata написа:Лично аз предпочитам да давма постепенно пари за бензин, отколкото изведнъж за турбо или печка или...
Готин първи пост

Твоя воля, колега

Няма да изреждам какво предпочитам аз, защото ще сменим посоката на темата...

ако не е някой акцизен бензин, въобще няма да съм доволен да му давам постепенно пари
Колебания...
здравейте на всички. голям съм новобранец аз, даже в момента нямам и кола и много бих оценил съветите ви. та значи, студент съм и след дже лета на бачкане съм решил да си закупя собствно возило като се колебая между 2 - Ауди А4 ТДИ (от '98 до '00 - 110 коня) или БМВ е46 320д (136 коня). На екстри са еднакви, но бавареца е по-скъп с 2000 лева поне, ама пък и сякаш повече ме влече... И така де, надъхал съм се на бмв-то и се надявам да ме ориентирате от към обслужване, поддръжка, разходи и стопля ли сърцето?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Re: Колебания...
ООоооо, ДА!Scott_89_ написа: стопля ли сърцето?
Като човек, карал и двете - моя съвет е да се ориентираш към БМВ-то, но след като си дадеш ясна сметка дали можеш да го "гледаш"

За ориентирането - ще се наложи сам да се ориентираш - отваряш подфорум "Е46" и започваш да четеш...да си знаеш още от сега - доста четене ще падне!
Чети най-напред "Важните теми", а после гледаш и четеш наред! - Ще разбереш всичко сам!
Почти няма особеност или проблем, по който да не е дискутирано...нека четенето да започне сега

- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
nani написа:Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква
Като я чакаш не светва

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
nani написа:Dimitroff, аз от толкова четене, сега вместо да си топля сърцето седя на тръни и чакам някоя лампа да светне. Май човек е по - добре да не знае какво го очаква

Спокойно! - както казва колегата kriso85 - светват/горят когато най-малко ги очакваш

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Нема се плашиш,като светне,продължаваш да четеш,докато я угасиш

- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с

328 или 330и? Гледам, че във въртящия момент разликата не е голяма ... 20нм ... като усещане до 5000-5500об сигурно е много подобно. Интересува ме мотора при 330ката надежден ли е колкото при 328цата ... подръжката различава ли им се ... чудно ми е защо в мобиле.де 330и са по-нови .. а са на цената на 328.