колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: колеги ще ги забраняват ли колите с дясна дирекция

Мнение от acho.rs » 03 Ное 2009, 19:10

kikko написа:България е страна,в която трябва да се карат коли с ляв волан.Всичко друго е дребен тарикатлък,но всеки си има мнение.Аз смятам хората с коли с десен волан за идиоти,че карат кола с "обратен" волан,те ме мислят мене за идиот,че карам кола на 15 години.

Аз не мисля никой за идиот ... само тези които наричат някой така .

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 03 Ное 2009, 19:21

:yes: Напълно съгласен съм-всеки си има право на мнение и каква кола иска да кара а ако аз бях опасност за себе си и за останалите учасници никога не бих си купил кола с такъв волан

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М3

Мнение от spaider6666 » 03 Ное 2009, 19:49

колеги определено съм много замислен ,но мисля че ще трябва да се изчака малко ,че в тази държава не знаеш какво става на утрешния ден .

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 03 Ное 2009, 19:50

Някой от толкова компетентните тук изобщо качвал ли се е в кола с десен вола?
Аз си мисля че не :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 03 Ное 2009, 20:53

Bavarcho написа:Някой от толкова компетентните тук изобщо качвал ли се е в кола с десен вола?

ми май не...ама в труд и 24часа така пишат...пък ако и слави го е казал... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 03 Ное 2009, 20:59

Между другото, и аз бях решил да се забъркам във филма десен волан!!!Далавера отвсякъде... тънка лайсна...чудо...Какво му плащаш,а?Бях решил да си взема Mitsubishi или Range Rover 4x4...5-6000лв и си ти...,но кажете ми, къде е удоволствието от шофирането на такъв автомобил...?Все едно да излизаш на среща с травестит:"красавица от класа" ама да не си лягаш с "нея"...
Не искам да засегна никого...Просто така ги възприемам нещата...
А относно застраховките...ПРОВЕРЕТЕ!!!
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Ное 2009, 21:42

aureus_gold написа:Между другото, и аз бях решил да се забъркам във филма десен волан!!!Далавера отвсякъде... тънка лайсна...чудо...Какво му плащаш,а?Бях решил да си взема Mitsubishi или Range Rover 4x4...5-6000лв и си ти...,но кажете ми, къде е удоволствието от шофирането на такъв автомобил...?Все едно да излизаш на среща с травестит:"красавица от класа" ама да не си лягаш с "нея"...
Не искам да засегна никого...Просто така ги възприемам нещата...
А относно застраховките...ПРОВЕРЕТЕ!!!

По-голяма глупост не успя ли да измислиш ? Не знам какво удоволствие от шофирането си търсил във Рейндж , но те уверявам , че удоволствието е 1:1 , като на широк път , дори изпреварването не те бърка. Изобщо сравнението ти , може да е смешно , ама грам не е за случая . Това което говориш е по-скоро за - хубава кола която не върви , която е като хубава жена която се не е** :mhihi: За мен удовослтвието се определя от колата и двигателя , не от това от коя страна ти е волана.

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 03 Ное 2009, 22:08

Крайно време е да разкарат колите с десен волан от българските пътища! Не си кривете душата като казвате, че карането на такава кола не създава повече трудности... та вие в един паркинг с бариера не можете да влезете без да въртите обиколки около колата :mhihi:
Последна промяна Hack0 на 04 Ное 2009, 1:02, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Ное 2009, 23:06

Аз съм карал, ама в Южна Африка, бати кви правила имат, като не им работи светофар...за патент са. / и тук да отбележа, колко сме далече от негрите /.
За БГ би трябвало да бъде само за преминаващи транзит...казаваш - ще пребивавам 2 седмици - ок, толкова ти е разрешителното и тва е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2009, 0:04

Сондьора написа:Аз съм карал, ама в Южна Африка, бати кви правила имат, като не им работи светофар...за патент са. / и тук да отбележа, колко сме далече от негрите /.
За БГ би трябвало да бъде само за преминаващи транзит...казаваш - ще пребивавам 2 седмици - ок, толкова ти е разрешителното и тва е.

Само , че нещо си се объркал . Защото пътуването и пребиваването във ЕС е свободно - един англичанин може да седи 2 дни , може и 3 месеца . При положение , че съм с Английска регистрация мога да "пребивавам" колкото си искам и след като в никоя друга страна от ЕС , няма забрана за пребиваване на английски автомобили,предполагам и България няма да е първата , въпреки твоя пост във форума :smoke:

ПС:скоро не беше се заяждал :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 04 Ное 2009, 1:03

acho.rs написа:
Сондьора написа:Аз съм карал, ама в Южна Африка, бати кви правила имат, като не им работи светофар...за патент са. / и тук да отбележа, колко сме далече от негрите /.

Само , че нещо си се объркал . Защото пътуването и пребиваването във ЕС е свободно - един англичанин може да седи 2 дни , може и 3 месеца . При положение , че съм с Английска регистрация мога да "пребивавам" колкото си искам и след като в никоя друга страна от ЕС , няма забрана за пребиваване на английски автомобили,предполагам и България няма да е първата , въпреки твоя пост във форума :smoke:

ПС:скоро не беше се заяждал :yes:

Аз не се заяждам, казвам кво мисля по въпроса...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 04 Ное 2009, 2:34

Аз карам у Greece по над 6 месеца(колкото е разрешено в ЕС),и никой не ме закача,но пък знам от други,че издъниш ли се нещо,първото за което се захващат ченгелите е колко време ти е колата тука...
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Ное 2009, 7:27

oxam написа:
Bavarcho написа:Някой от толкова компетентните тук изобщо качвал ли се е в кола с десен вола?

ми май не...ама в труд и 24часа така пишат...пък ако и слави го е казал... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колко истина има в думите ти :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 04 Ное 2009, 8:48

Hack0 написа:Крайно време е да разкарат колите с десен волан от българските пътища! Не си кривете душата като казвате, че карането на такава кола не създава повече трудности... та вие в един паркинг с бариера не можете да влезете без да въртите обиколки около колата :mhihi:

Аз не бих разменил колата си за никаква друга, само по този начин май не съм споделял :yes: за десните волани. И пак ще ви напомня че големите камиони, които събират боклука по тесните градски улици, са до един английски - карат ги цигани и не съм забелязал да имат проблеми (а много колеги тук явно имат ), т.е. на каквото се качиш, с него свикваш :driving:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 04 Ное 2009, 8:50

Колеги,нормално е когато чужд гражданин пребивава с автомобила си в България,Гърция....Франция...,но не съм запаознат с начина на регистриране на МПС с различна от стандартите за страната дирекция.Ако лондончанин може да си купи моя автомобил (лява дирекция) и може да си го регистрира с GB номера и да си го кара в UK, всичко е ОК.Понеже не съм наясно със законодателството в UK,моля някой колега който има информация да сподели тяхната практика.
Също да помагат и колеги,живеещи из Европа. Как стои въпроса с предобиването и регистрирането на автомобил с нестандартна дирекция?
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата