Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли спрели ако блъснете човек?

Да, и ако е починал ще викна полиция и ще си призная
140
80%
Да, и ако е починал ще избягам
22
13%
Не
14
8%

Общо гласове : 176

Аватар
Кара: Кво ли не...

Re: Ако блъснете човек НАИСТИНА ли бихте спрели?

Мнение от Nasti » 12 Ное 2009, 8:28

Да не дава господ....
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 12 Ное 2009, 9:04

А представете си ситуацията ако спреш да помогнеш на някой блъснат а после кажат че ти си го блъснал :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 12 Ное 2009, 10:11

тая ситуация никой не може да каже на 100% как би реагирал и малко се съмнявам тези които са отговорили на 1 с да наистина да постъпят така то за един акт гледаме как да се измъкнеме безнаказани камо ли за тва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 12 Ное 2009, 10:39

Пази Боже.... откъде да знам как ще реагирам, не ми се мисли направо, как да гласувам :shock: , това не е 2+2=4 :kuku:
да не дава Господ!!!
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 12 Ное 2009, 11:45

uricatoli написа:А представете си ситуацията ако спреш да помогнеш на някой блъснат а после кажат че ти си го блъснал :shock:

нямат доказателства защото по колата ти няма да има след от удар ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 12 Ное 2009, 11:46

Да не дава господ в такива случаи човек е с повредено мислене, нито мисли че адвоката му ще е добър, нито че блъснатия човек може да уживее, има само панически стрес, страх и какво ли още не. Никой не може да бъде на 100% сигурен как ще реагира, ако си с железна психика може и да се ориентираш какво да правиш. Имах приятел който почина от рак в следствие на това че преди време блъсна и уби двама пияни пешаходци на Цариградско шосе, явно не можа да го превивее (лека му пръс), та той тогава избяга от мястото на случката, и призна чак на другият ден.

пп. А познавам и човек който лежа в затвора за това че намери изнасилена, пребита, и зарязана жена в един парк

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 12 Ное 2009, 12:13

тоя въпрос ме плаши :confused: :confused: :confused:
Работата е там,че както и да реагираш,то цял живот ще ти тежи на съвеста!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 12 Ное 2009, 12:20

Абе що не мислите нещо позитивно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 12 Ное 2009, 12:59

Аз съм блъскал човек на междуселски път. Бях се залетял доста, понеже беше лято, трасето е сравнително пусто по принцип и съм минавал оттам много пъти. С наближаване на селото обаче, нещо ме накара да се усмиря малко и покрай табелата минах с около 60. В следващия момент видях в далечината някакви хора да вървят покрай пътя, като с наближаването ми 3-4ма пресякоха, само едно дете остана отдясно. Съответно намалих до 30-40 и се изтеглих върху средната линия, за да съм максимално далече от пешеходците. Е да, ама детето реши да пресече точно когато почти се изравнявах с тях. Общо взето никакво време за реакция. Това, което впоследствие осъзнах, че съм направил, бе да скоча върху спирачката, да мина още вляво, ама пък нямаше как да се хвърля в храстите, понеже останалите пешеходци бяха от лявата страна на шосето и шях да блъсна тях. Резултатът - удар откъм десния фар, детето върху капака, главата му се отпечатва в долния ляв ъгъл на предното стъкло. В следващия момент сърцето ми опира в гърлото, някъв мангал стои до колата с малкото цигане на ръце и ми врещи през прозореца "Кво праиш бее?!". Разбира се в тия секунди ми минават милион неща през главата - виждам как животът се преобръща, сещам се за случаите с нарочно подхвърлени под колите циганчета, чудя се има ли наоколо и хора от селото, освен излизащата иззад една барака тумба мангали, виждам един джип спрял наблизо с бели хора около него, както и двама-трима селяни, тичащи насам. Окопитвам се, паля и местя колата 20ина метра напред в банкета, излизам и звъня на 166, понеже се сещам, че минах покрай патрул в предишното село, което е на 7км. После и на Бърза помощ, на които вече им беше предадено. Видях, че цигането си е живо и цяло, и само от тила му тече кръв.
Следващите 2-3 дни бяха ужасни, въпреки че полицаите ми казаха, че ще се оправят нещата, и че детето е добре. В крайна сметка нямах дори акт, но споменът за случая няма да изчезне и сега се оглеждам за пешеходци непрекъснато и навсякъде, особено по тъмно.
Знаете добре как нито се кара, нито се ходи по правилата у нас, само ниската скорост може да е някаква гаранция срещу фаталните последствия!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 12 Ное 2009, 13:35

P1tbuL написа:
uricatoli написа:А представете си ситуацията ако спреш да помогнеш на някой блъснат а после кажат че ти си го блъснал :shock:

не е задължително да има следи. в кат прожектират филмчета за катастрофи из софия та там един леко чукна едно бабе странично с левия фар то падна леко и го покриха с чаршаф та не секи път ще останат следи . ;) много филми гледате май

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 12 Ное 2009, 13:50

Пази Боже :confused: ....
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Ное 2009, 14:59

Кво оставане, кви линейки, кви 5лв.

Всеки "герой" тука дет е писал, че ще спре, всъщност ще духне на секундата ама ари ся да са покажем тука у форума. Като почнете сички ми са прайти на... 68(към момента) човека щели да спрат, да извикат линейка и да лежат в затвора доброволно. Мдааа... се ми е на акъла че който и да е, ама който и да е от форума, ше го напрай тва.
:kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 12 Ное 2009, 15:25

nazo1976 написа:
P1tbuL написа:

не е задължително да има следи. в кат прожектират филмчета за катастрофи из софия та там един леко чукна едно бабе странично с левия фар то падна леко и го покриха с чаршаф та не секи път ще останат следи . ;) много филми гледате май

Брао бе! Нали се сещаш, че това го ПРОЖЕКТИРАТ в КАТ ... на какво ти навява? :) Че е заснето от камера. ;)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Ное 2009, 15:32

AceMF написа:Аз съм блъскал човек на междуселски път. Бях се залетял доста, понеже беше лято, трасето е сравнително пусто по принцип и съм минавал оттам много пъти. С наближаване на селото обаче, нещо ме накара да се усмиря малко и покрай табелата минах с около 60. В следващия момент видях в далечината някакви хора да вървят покрай пътя, като с наближаването ми 3-4ма пресякоха, само едно дете остана отдясно. Съответно намалих до 30-40 и се изтеглих върху средната линия, за да съм максимално далече от пешеходците. Е да, ама детето реши да пресече точно когато почти се изравнявах с тях. Общо взето никакво време за реакция. Това, което впоследствие осъзнах, че съм направил, бе да скоча върху спирачката, да мина още вляво, ама пък нямаше как да се хвърля в храстите, понеже останалите пешеходци бяха от лявата страна на шосето и шях да блъсна тях. Резултатът - удар откъм десния фар, детето върху капака, главата му се отпечатва в долния ляв ъгъл на предното стъкло. В следващия момент сърцето ми опира в гърлото, някъв мангал стои до колата с малкото цигане на ръце и ми врещи през прозореца "Кво праиш бее?!". Разбира се в тия секунди ми минават милион неща през главата - виждам как животът се преобръща, сещам се за случаите с нарочно подхвърлени под колите циганчета, чудя се има ли наоколо и хора от селото, освен излизащата иззад една барака тумба мангали, виждам един джип спрял наблизо с бели хора около него, както и двама-трима селяни, тичащи насам. Окопитвам се, паля и местя колата 20ина метра напред в банкета, излизам и звъня на 166, понеже се сещам, че минах покрай патрул в предишното село, което е на 7км. После и на Бърза помощ, на които вече им беше предадено. Видях, че цигането си е живо и цяло, и само от тила му тече кръв.
Следващите 2-3 дни бяха ужасни, въпреки че полицаите ми казаха, че ще се оправят нещата, и че детето е добре. В крайна сметка нямах дори акт, но споменът за случая няма да изчезне и сега се оглеждам за пешеходци непрекъснато и навсякъде, особено по тъмно.
Знаете добре как нито се кара, нито се ходи по правилата у нас, само ниската скорост може да е някаква гаранция срещу фаталните последствия!
Ето заради такива сигански изпълнения целият квартал "Христо Ботев"(ако може да се нарече квартал това малко афганистанско кътче..) е със 225 спящи полицая.. и най-високата възможна предавка е 2ра!! :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 12 Ное 2009, 16:02

В мойто село най- дразнещо е ходенето на пешеходци върху платното за движение, при положение, че си има тротоар :kuku: Сами си го просят :evil:
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата