Маса и релеф
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Маса и релеф
Въпреки че бях чел, че преди тренировка не се взима протеин, заради непомнаиме-сложни процеси, инфото е недостоверно, ама най-оптимално за мен си е по 3 пъти на ден, че не е ефтинко, а в дните в които не тренирам - веднъж по 30гр???! това си е 360 гр седмично!!! Така една опаковка от 95 лв 2.5кг ще ми стигне за 7 седмици, еми студент съм трябва икономично го раздавам, че нищо не остана за мацките
взимам си изолат, че казаха, че бил по по, ама колко ли ме лъжат 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Fking написа:acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.
Това не е съвсем точно. Смята се, че повече от 30-40гр на прием, бързо-усвояващ се протеин (т.е. суроватачен, какъвто е повечето) е излишно да се взима, тъй като остатъка се изпикава преди да се усвои. Но това е на прием, не на ден.
Т.е.
30-40гр сутрин веднага след ставане, за да се спрат катаболните процеси, резултат от 8 часовия пълен глад.
30-40гр преди тренировка и при желанеи още толкова след, като след може да е по-бавно усвойм като яйчен такъв или просто яйца или месо
И ако държиш всичко да е точно, преди лягане още една доза 30-40гр бавно-усвояващ се яйчен, за да има за през ноща.
Отделно си ядеш и месо, защото човек се нуждае от 2-3гр протеин на КГ телесно тегло на ден, т.е. ако си 90кг това е 270гр чист протеин на ден. Ако пиеш 4 пъти на ден добавки, си набавяш по-малко от половината от необходимото. Но те и за това са добавки, за да допълват и оптимизрат нормалното хранене
С добавки или без, гони си необходимите грамове на ден, гледайте веднага след като станеш и преди тренировка да приемаш бързо-усвоим, другото са екстри.
За интервалите които се взима е така ,но не мислиш , ли че дозите които препоръчваш изобщо не са за начинаещи ?
acho.rs написа:Fking написа:acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.
Това не е съвсем точно. Смята се, че повече от 30-40гр на прием, бързо-усвояващ се протеин (т.е. суроватачен, какъвто е повечето) е излишно да се взима, тъй като остатъка се изпикава преди да се усвои. Но това е на прием, не на ден.
Т.е.
30-40гр сутрин веднага след ставане, за да се спрат катаболните процеси, резултат от 8 часовия пълен глад.
30-40гр преди тренировка и при желанеи още толкова след, като след може да е по-бавно усвойм като яйчен такъв или просто яйца или месо
И ако държиш всичко да е точно, преди лягане още една доза 30-40гр бавно-усвояващ се яйчен, за да има за през ноща.
Отделно си ядеш и месо, защото човек се нуждае от 2-3гр протеин на КГ телесно тегло на ден, т.е. ако си 90кг това е 270гр чист протеин на ден. Ако пиеш 4 пъти на ден добавки, си набавяш по-малко от половината от необходимото. Но те и за това са добавки, за да допълват и оптимизрат нормалното хранене
С добавки или без, гони си необходимите грамове на ден, гледайте веднага след като станеш и преди тренировка да приемаш бързо-усвоим, другото са екстри.
За интервалите които се взима е така ,но не мислиш , ли че дозите които препоръчваш изобщо не са за начинаещи ?
Начинаещи в храненето няма :>
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква
Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете.
Ще го повярвам някой ако ми покаже анализ на урина с 20% протеин в нея 

Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква![]()
Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете.Ще го повярвам някой ако ми покаже анализ на урина с 20% протеин в нея
И аз това се опитвам да кажа , но ме предупредиха ако мисля така да спра да пиша в темата

И как беше Fking - няма начинаещи в храненто

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
acho.rs написа:bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква![]()
Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете.Ще го повярвам някой ако ми покаже анализ на урина с 20% протеин в нея
И аз това се опитвам да кажа , но ме предупредиха ако мисля така да спра да пиша в темата![]()
Ти каза съвсем различно нещо, което същевременно е тотална глупост.
Ето ти и пак цитата да си го прочетеш
acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.
Tux0 Ca !

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Добре - колко според теб е нужната доза протеин , която трябва да пие , средно-статистически 80 килограмов леко омазнен човек , който тъкмо стъпва във фитнеса ? ... без да слагаме този от храната ... Аз си мисля , че и 100 грама са много ...
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

щом говориш само за протеина като добавка добре, но аз реших, че говориш за целия протеин на ден + този от храната

моя грешка

Tux0 Ca !

- acho.rs
- старши ентусиаст
-

acho.rs написа:bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква![]()
И аз това се опитвам да кажа , но ме предупредиха ако мисля така да спра да пиша в темата![]()
И как беше Fking - няма начинаещи в хранентоОпитай се да храниш един професионален спортист и обикновен човек тъкмо влязъл в залата , по един и същ начин , виж резулатата след 3 месеца и пак напиши нещо подобно
Това е друго, но начинаещ или не, без достатъчно протеин, няма мускули
а ти се засрами от по-горната си глупост, и спри да философстваш
bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква![]()
Говорим за калориен минус все пак. Като добавим и, че протеина най-трудно се синтезира до мазнини....едва ли това ще е случая
За протеина в урината, немога да кажа от личен опит, но с един бърз google попаднах на хора оплакващи се от подобни неща и посъветвани от лекар да намалят протеина, след картина на урината. Чак с 20% протеин в урината едва ли ще има, поне не жив :>
Наиситна би било по-коректно грамовете да се дават на активно тегло, но знаеш, че се дават за общо и са ориентировъчни. Също колко хора си знаят точния % подкожни мазнини? (мерени с калипер, а не с формули)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Fking написа:bum_bum написа:Говорим за калориен минус все пак. Като добавим и, че протеина най-трудно се синтезира до мазнини.
Всъщност до нещо по-лошо се метаболизира- захари.Fking написа:Наиситна би било по-коректно грамовете да се дават на активно тегло, но знаеш, че се дават за общо и са ориентировъчни. Също колко хора си знаят точния % подкожни мазнини? (мерени с калипер, а не с формули)
Не знем, аз си имам калипер и се меря.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми горят се или се складират, а енергията се складира знаеш като кво.
Т.е. излишния протеин или се явява много скъп източник на енергия за тренировките или става на мазнина, но в никой случай не се изпикава
Може да имаш повишено ниво на белтък в урината, но тва е сврързано по-скоро с разни болести.
Т.е. излишния протеин или се явява много скъп източник на енергия за тренировките или става на мазнина, но в никой случай не се изпикава

- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Добре де, а аз си мисля, защо човек не влезе първо в някаква прилична форма. Не говора за телосложение, а като цяло. Да се започне с аеробни упражнения за около месец-два, и след това постепенно да се премине към анаеробните. Така ще има база на която да стъпи. Второ, все си мисля, че изчистването е по-трудно от качването на маса, поне при мен е така. И не е ли по-удачно първо да се изчисти и след това да качва?
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4