Маса и релеф

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Маса и релеф

Мнение от acer » 28 Ное 2009, 18:21

Въпреки че бях чел, че преди тренировка не се взима протеин, заради непомнаиме-сложни процеси, инфото е недостоверно, ама най-оптимално за мен си е по 3 пъти на ден, че не е ефтинко, а в дните в които не тренирам - веднъж по 30гр???! това си е 360 гр седмично!!! Така една опаковка от 95 лв 2.5кг ще ми стигне за 7 седмици, еми студент съм трябва икономично го раздавам, че нищо не остана за мацките :mhihi: взимам си изолат, че казаха, че бил по по, ама колко ли ме лъжат :oops:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 18:49

Fking написа:
acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.

Това не е съвсем точно. Смята се, че повече от 30-40гр на прием, бързо-усвояващ се протеин (т.е. суроватачен, какъвто е повечето) е излишно да се взима, тъй като остатъка се изпикава преди да се усвои. Но това е на прием, не на ден.
Т.е.
30-40гр сутрин веднага след ставане, за да се спрат катаболните процеси, резултат от 8 часовия пълен глад.
30-40гр преди тренировка и при желанеи още толкова след, като след може да е по-бавно усвойм като яйчен такъв или просто яйца или месо :)

И ако държиш всичко да е точно, преди лягане още една доза 30-40гр бавно-усвояващ се яйчен, за да има за през ноща.
Отделно си ядеш и месо, защото човек се нуждае от 2-3гр протеин на КГ телесно тегло на ден, т.е. ако си 90кг това е 270гр чист протеин на ден. Ако пиеш 4 пъти на ден добавки, си набавяш по-малко от половината от необходимото. Но те и за това са добавки, за да допълват и оптимизрат нормалното хранене :)
С добавки или без, гони си необходимите грамове на ден, гледайте веднага след като станеш и преди тренировка да приемаш бързо-усвоим, другото са екстри.

За интервалите които се взима е така ,но не мислиш , ли че дозите които препоръчваш изобщо не са за начинаещи ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 28 Ное 2009, 18:53

acho.rs написа:
Fking написа:
acho.rs написа:Протеина най-добре да се пие 4 пъти на ден , но имай предвит , че повече от 50 грама на ден не можеш да усвоиш , така че сумарната ти доза , няма смисъл да е над 60 грама на ден (преди и след тренировка по 30 гр или 4х15 гр) ...
.

Това не е съвсем точно. Смята се, че повече от 30-40гр на прием, бързо-усвояващ се протеин (т.е. суроватачен, какъвто е повечето) е излишно да се взима, тъй като остатъка се изпикава преди да се усвои. Но това е на прием, не на ден.
Т.е.
30-40гр сутрин веднага след ставане, за да се спрат катаболните процеси, резултат от 8 часовия пълен глад.
30-40гр преди тренировка и при желанеи още толкова след, като след може да е по-бавно усвойм като яйчен такъв или просто яйца или месо :)

И ако държиш всичко да е точно, преди лягане още една доза 30-40гр бавно-усвояващ се яйчен, за да има за през ноща.
Отделно си ядеш и месо, защото човек се нуждае от 2-3гр протеин на КГ телесно тегло на ден, т.е. ако си 90кг това е 270гр чист протеин на ден. Ако пиеш 4 пъти на ден добавки, си набавяш по-малко от половината от необходимото. Но те и за това са добавки, за да допълват и оптимизрат нормалното хранене :)
С добавки или без, гони си необходимите грамове на ден, гледайте веднага след като станеш и преди тренировка да приемаш бързо-усвоим, другото са екстри.

За интервалите които се взима е така ,но не мислиш , ли че дозите които препоръчваш изобщо не са за начинаещи ?

Начинаещи в храненето няма :>

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2009, 19:19

Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква ;)
Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете. :nono: Ще го повярвам някой ако ми покаже анализ на урина с 20% протеин в нея :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 28 Ное 2009, 20:32

bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква ;)
Прием по 3гр протеин на килограм тегло, т.е. 300г протеин на ден за 100кг средностатистически човек мисля е един доста бърз и същевременно скъп начин той да се превърне в една лоена топка, щото неусвоения протеин бързо се превръща в това, което съветвате да се избягва на всяка цена. Номера с изпикаването на протеин го забравете. :nono: Ще го повярвам някой ако ми покаже анализ на урина с 20% протеин в нея :mhihi:

И аз това се опитвам да кажа , но ме предупредиха ако мисля така да спра да пиша в темата :dunno:
И как беше Fking - няма начинаещи в храненто :kuku: Опитай се да храниш един професионален спортист и обикновен човек тъкмо влязъл в залата , по един и същ начин , виж резулатата след 3 месеца и пак напиши нещо подобно :winky:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 29 Ное 2009, 1:18

acho.rs написа:
bum_bum написа:Като говорите за грамове протеин на килограм тегло някой прави ли разлика между активно тегло и общо тегло? Щото на двама човека по 100 кила, единия с 25% мазнини, а другия с 10% мисля, че дозата протеин от която имат нужда не е еднаква ;)

И аз това се опитвам да кажа , но ме предупредиха ако мисля така да спра да пиша в темата :dunno:

Ти каза съвсем различно нещо, което същевременно е тотална глупост.
Ето ти и пак цитата да си го прочетеш
.
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 1:23

Добре - колко според теб е нужната доза протеин , която трябва да пие , средно-статистически 80 килограмов леко омазнен човек , който тъкмо стъпва във фитнеса ? ... без да слагаме този от храната ... Аз си мисля , че и 100 грама са много ...

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 29 Ное 2009, 1:25

:mhihi: явно не сме се разбрали :mhihi:
щом говориш само за протеина като добавка добре, но аз реших, че говориш за целия протеин на ден + този от храната :mhihi:

моя грешка :oops:
Tux0 Ca !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 1:27

:mhihi: хаха , даже и за сомалииец е малко 50 грама на ден :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 29 Ное 2009, 1:51

acho.rs написа:

И как беше Fking - няма начинаещи в храненто :kuku: Опитай се да храниш един професионален спортист и обикновен човек тъкмо влязъл в залата , по един и същ начин , виж резулатата след 3 месеца и пак напиши нещо подобно :winky:

Това е друго, но начинаещ или не, без достатъчно протеин, няма мускули
а ти се засрами от по-горната си глупост, и спри да философстваш

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 29 Ное 2009, 2:20

Говорим за калориен минус все пак. Като добавим и, че протеина най-трудно се синтезира до мазнини....едва ли това ще е случая
За протеина в урината, немога да кажа от личен опит, но с един бърз google попаднах на хора оплакващи се от подобни неща и посъветвани от лекар да намалят протеина, след картина на урината. Чак с 20% протеин в урината едва ли ще има, поне не жив :>

Наиситна би било по-коректно грамовете да се дават на активно тегло, но знаеш, че се дават за общо и са ориентировъчни. Също колко хора си знаят точния % подкожни мазнини? (мерени с калипер, а не с формули)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Ное 2009, 2:51

Fking написа:
bum_bum написа:Говорим за калориен минус все пак. Като добавим и, че протеина най-трудно се синтезира до мазнини.

Всъщност до нещо по-лошо се метаболизира- захари.
Fking написа:Наиситна би било по-коректно грамовете да се дават на активно тегло, но знаеш, че се дават за общо и са ориентировъчни. Също колко хора си знаят точния % подкожни мазнини? (мерени с калипер, а не с формули)

Не знем, аз си имам калипер и се меря. :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 29 Ное 2009, 3:08

Браво за калипера :>

А захарите т.е. въглехидратите до какво се преобразуват?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Ное 2009, 12:45

Ми горят се или се складират, а енергията се складира знаеш като кво.
Т.е. излишния протеин или се явява много скъп източник на енергия за тренировките или става на мазнина, но в никой случай не се изпикава ;) Може да имаш повишено ниво на белтък в урината, но тва е сврързано по-скоро с разни болести.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 29 Ное 2009, 13:22

Добре де, а аз си мисля, защо човек не влезе първо в някаква прилична форма. Не говора за телосложение, а като цяло. Да се започне с аеробни упражнения за около месец-два, и след това постепенно да се премине към анаеробните. Така ще има база на която да стъпи. Второ, все си мисля, че изчистването е по-трудно от качването на маса, поне при мен е така. И не е ли по-удачно първо да се изчисти и след това да качва?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата