Защо извън града много малко хора карат с 90?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от saleen » 29 Ное 2009, 1:00

Кеф кеф ама бая народ си отиде по пътищата. Нито дупките, нито кенефите които се карат могат да бъдат разумно и правдоподобно обяснание за войната по пътищата, всичко опира до манталитет. Хем си говорим, че пътищата ни не стават за нищо, хем някои смятат, че ограниченията на скоростта не са адекватни и трябва да са по- високи. Само на мен ли ми се струва, че нещо двете тези не се връзват :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 1:17

saleen написа:Кеф кеф ама бая народ си отиде по пътищата. Нито дупките, нито кенефите които се карат могат да бъдат разумно и правдоподобно обяснание за войната по пътищата, всичко опира до манталитет. Хем си говорим, че пътищата ни не стават за нищо, хем някои смятат, че ограниченията на скоростта не са адекватни и трябва да са по- високи. Само на мен ли ми се струва, че нещо двете тези не се връзват :roll:

...не се връзват и за това трябва да се оправят .
Аз също съм на мнение , че ако се бяха направили поне една-две писти където да си вдигнеш адреналина , на пътищата щеше да е една идея по-спокойно .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 29 Ное 2009, 1:20

acho.rs написа:ПС: За мъртвите или добро или нищо !!! Не ги споменавай , само за да си украсиш поста

Къде пък видя да си украсявам поста с мъртви?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 1:26

Face написа:
Hack0 написа:Малко хора карат с 90, защото колите с лекота развиват по-голяма скорост. Когато производителите започнат да произвеждат колите с макс. скорост 130 км/ч и 40 коня под капака, тогава повече хора ще спазват ограниченията, но пак няма да са всички :)

Някъде бях чел,че това го имат заложено като идея за напред в автомобилостроенето.
Относно автобусите,които се движели с 130км/ч,на един познат рекорда му е 170км/ч по надолнището след "железни врата" посока Пловдив,обяснението му е,че гонел график!!!Тираджиите мачкат педала,час пос скоро да са в къщи при семейството(господ знае дали ще стигнат).А леките автомобили,коите на двулентови пътища летят с 150,трябва да се спират за по една анкета "за къде аджеба си се разбързал",на която едва ли някой ще може да даде адекватен отговор,освен "към гробища".
Общо взето ограниченията е наивно да се спазват стриктно,но човек трябва да има преценка,но в повечето случаи царува лекомислието,както онзи където летял с Е34-та с над 120 и да не си убива инерцията директно изпреварил и се забил в насрещно движещ се автобус...

:nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 29 Ное 2009, 1:34

acho.rs написа:.....

Ок,може би имаш право...
И не ми размахвай средни пръсти Ачо!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 1:46

Това не го виждам като среден пръст - извинявй , ако иконката е такава ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 29 Ное 2009, 1:47

На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 29 Ное 2009, 2:20

Не сравнявайте България с Белия свят ;) Ако в Италия и Франция ограничението по магистралите е 130км/ч, а ти по български юриш с 160км/ч примерно....ще почнат шофьорите да :kuku: , а недай си Боже в някой от 100+ тунели между Франция и Италия да караш с повече от разрешенето.....ще си като на модно ревю....отвсякъде фотографи :mhihi:

Органиченията ги има с ясната представа да ги спазваме! Но...ако пътя пред мен е чист....и мога да си позволя по-висока скорост.....естествено, че ще увелича......просто трябва да се съобразяваме къде и как караме!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 29 Ное 2009, 2:57

((:BuKcu:)) написа:Не сравнявайте България с Белия свят ;) Ако в Италия и Франция ограничението по магистралите е 130км/ч, а ти по български юриш с 160км/ч примерно....ще почнат шофьорите да :kuku: , а недай си Боже в някой от 100+ тунели между Франция и Италия да караш с повече от разрешенето.....ще си като на модно ревю....отвсякъде фотографи :mhihi:

Органиченията ги има с ясната представа да ги спазваме! Но...ако пътя пред мен е чист....и мога да си позволя по-висока скорост.....естествено, че ще увелича......просто трябва да се съобразяваме къде и как караме!

тва съвсем не е така, из италиа специално всички знаем как се кара, типичната гледка е некоя от италианските сапунерки от типа на алфа мито да ти дръпне къси дълги при 160

във франция е същата работа, аз имах един колега, дето дори караше с фалшив номер да не му пращат на него глобите и така издеани 2 години там, после се прибра тука (във франция номерата ти ги правят в обущарниците)
No bling at the Ring

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 29 Ное 2009, 3:03

Защото всеки шофьор има различна представа за понятието : "Скорост, съобразена с пътните условия, автомобила и възможностите на водача"...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 29 Ное 2009, 3:42

BadAngel написа:
((:BuKcu:)) написа:Не сравнявайте България с Белия свят ;) Ако в Италия и Франция ограничението по магистралите е 130км/ч, а ти по български юриш с 160км/ч примерно....ще почнат шофьорите да :kuku: , а недай си Боже в някой от 100+ тунели между Франция и Италия да караш с повече от разрешенето.....ще си като на модно ревю....отвсякъде фотографи :mhihi:

тва съвсем не е така, из италиа специално всички знаем как се кара, типичната гледка е некоя от италианските сапунерки от типа на алфа мито да ти дръпне къси дълги при 160

във франция е същата работа, аз имах един колега, дето дори караше с фалшив номер да не му пращат на него глобите и така издеани 2 години там, после се прибра тука (във франция номерата ти ги правят в обущарниците)

за номерата си в грешка,в книжарниците е :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Ное 2009, 8:46

acho.rs написа:Аз също съм на мнение , че ако се бяха направили поне една-две писти където да си вдигнеш адреналина , на пътищата щеше да е една идея по-спокойно .
Много се съмнявам, понеже гъзарчето с Голфа, който повече от 180 не може да вдигне на пистата и ще изглежда смешен, ще се прави на състезател в града, където тая скорост може да впечатли някого. До Сливен има перфектна писта за гонки-ела да видиш как карат в града.... :banghead:
acho.rs написа:...не се връзват и за това трябва да се оправят .
Няма смисъл да се лъжем, че скоро ще стане, а дотогава трябва някакси да оцелееем на пътя-като не можем да си купим нова кола и да закърпим дупките остава бавното и внимателно каране.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 29 Ное 2009, 10:22

ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.

Абсолютно съм съгласен с всичко написано от колегата....е оня ден пътувах до Русе и от там до Бургас, не си спомням къде, но ограничение 20 :shock: :shock: :kuku: , аз минах със да речем 50-60, нарочно гледах и се чудих поради каква причина е това 20 но така и не ми зацепи явно тъпата кратуна......или пък правили някога ремонт, не махнали знаците и тем подобни, кви са тия ограничения, "40", "20", "карайте на ръчна".... :kuku:
Въобще организацията на всичко тук е не на нулево а на минус ниво
F**k them all!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 29 Ное 2009, 10:54

ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.

:yes: :yes: :yes: :yes: на 100% си прав. Изпусна само да споменеш изостаналите по пътя знаци за ремонт и безмислено ниските ограничения. Применрно по Сф - Велико Търново по Ловешко има един знак "ограничение 40км, 10 километра и пътя в ремонт" а там от година не съм виждал някой да прави нещо. И като се позиционира патрулката зад знака върви се оправдавай че няма ремонти и е някъв забравен знак.
Другото култово място което бях намерил е в Пловдив тунела под тепетата. Имаше огрничение 20км/ч и аз естествено пробвах да карам, ама колата просто не можеше. На 2-ра с 20 щеше да угасне....... няма такова малоумно ограничение и естествено 100% от хората не го спазват..... не 99.9 ... 100%. То няма как да караш с 20...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 29 Ное 2009, 10:56

едно много готино филме свързано с райсърите по пътя :

http://www.youtube.com/watch?v=VruWHHEnZGw
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата