Защо извън града много малко хора карат с 90?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?
Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Escape написа:Другото култово място което бях намерил е в Пловдив тунела под тепетата. Имаше огрничение 20км/ч и аз естествено пробвах да карам, ама колата просто не можеше. На 2-ра с 20 щеше да угасне....... няма такова малоумно ограничение и естествено 100% от хората не го спазват..... не 99.9 ... 100%. То няма как да караш с 20...
30 е, колега, 30

Кой отговаря за поставянето на знаците и за тяхното навременно отстраняване, когато е нужно? Трябва да им се потърси отговорност за изоставените табели от стари ремонти, както и за актуализирането на някои знаци от сорта на 40-60 извън града, където едно време е имало бензиностанция, ама... едно време.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
не се притеснявайте колеги,сега е замислена една система,нещо като тахо шайбите на тировете,задължително в всяка кола,спира те милиционер и чете с колко си карал,независимо къде,и като ти изпраска 160 някъде,аре заминал си...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ITK написа:ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.
Абсолютно съм съгласен с всичко написано от колегата....е оня ден пътувах до Русе и от там до Бургас, не си спомням къде, но ограничение 20![]()
![]()
, аз минах със да речем 50-60, нарочно гледах и се чудих поради каква причина е това 20 но така и не ми зацепи явно тъпата кратуна......или пък правили някога ремонт, не махнали знаците и тем подобни, кви са тия ограничения, "40", "20", "карайте на ръчна"....
![]()
Въобще организацията на всичко тук е не на нулево а на минус ниво
Колеги ,където извън града има ограничение 20 , го спазвайте

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Отговора е-в България има най-много състезатели на глава на населението-на всеки трима два са професионални състезатели

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско...
Кажи верно

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Bogat-Beden
-
-
///M Power написа:Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско...
Кажи верно![]()
![]()
Снощи от Брилянтин 2 мацки мъртво пияни се качиха на едно рено клио , че дори се караха коя е по-малко пияна зада кара
клиото беше около 95 г. тъмно на цвят (черно или някакъв тъмен цвят )

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:///M Power написа:Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско...
Кажи верно![]()
![]()
Снощи от Брилянтин 2 мацки мъртво пияни се качиха на едно рено клио , че дори се караха коя е по-малко пияна зада кара
![]()
точно,,,мислех да го снимам,ама бях в движение..
И аз го видех,нема кой да го смъкне от мантинелата

- Bogat-Beden
-
-
Значи верно идеята е да е паметник...Е.Димитров написа:Bogat-Beden написа:///M Power написа:Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско...
Кажи верно![]()
![]()
![]()
И аз го видех,нема кой да го смъкне от мантинелата

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Bogat-Beden написа:Значи верно идеята е да е паметник...Е.Димитров написа:Bogat-Beden написа:///M Power написа:Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско...
Кажи верно![]()
![]()
![]()
И аз го видех,нема кой да го смъкне от мантинелата![]()
![]()
То смешно , и аз снощи се смях 15 мин като ги гледах как не могат да си намерят ключовете , и се надявах да са ги изгубили та да си вземат такси , ама като си помисля че са карали и са може ли да да направят беля , става тъжно

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Откакто карам кола с темпомат много рядко карам с повече от 90-110. Просто там ми е най-икономично.

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Според мен пък , ако спазваш ограниченията риска за птп ти е доста малък , защото с 50 в града можеш да реагираш почти на всяка ситуация , както и с 90 извън града. Колкото по висока е скоростта , толкова по малко време за реакция имаш , друг е въпроса , че всеки се мисли за професионален състезател и ще реагира в всяка ситуация , ама малко са хората които знаят , че белята става за секунди в които дали със 120 или с 90 има голяма разлика . От 2 години имам книжка , имам една тежка катастрофа и то точно заради превишена скорост , от тогава съм на мнение , че ако си караш по правилата ще стигнеш много по сигурно. Друг е въпроса , че има много неориентирани улигофрени които и със 90 извън града да ги испреварваш може въобще да не те видят и пак да те отрепят .
It`s party time !
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.
Аз ли нещо не схащам или това 90 км/ч е ограничение, а не средна скорост на пътя?

карайки си пред теб с 70 не можеш нищо да ми кажеш - така съм преценил така правя. и ще чакаш подходящ момент да ме изпревариш безопастно, ако имаш желание, а не да ме притискаш и да мигаш къси дълги

И пътя във време не си го смятаите като разделите км на ограничението, защото често това не се получава поради наличието на следващото кръстовище и следващия знак 60 и поредния "бунак" който го спазва.

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Карат, защото не им пука и нямат респект от ЗДП и санкциите в него. Отделно от органите, оправомощени да ги налагат, за което не малка вина имат самите органи. Ако последните започнат да си вършат работата по-добре, дори спрямо досегашната нормативна уредба, тук ще се появят много теми от рода на: Ама аз карах "само" със 110(примерно), обаче ме спряха и кажете какво да направя, че да се измъкна. Или: Вижте тъпите куки, аз карах тъй, пък те....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Spoony написа:А за тези, които карат бързо само, за да се докажат като шофьори не ми се говори. То на правата всеки може да кара със 200. Както един познат инструктор казава- на магистралата и начинаещ може да кара.
Ама я като сте големи полоти пробвайте да вземете Смолян - Златоград за под 1 час (хинт- разстоянието е към 55-60 км и на теория е лесно). Който го направи го признавам за шофьор.
Вземал съм разстоянието Смолян- Асеновград за 65 минути със шкода октавия модел 1999 г. турбо дизел 90 к.с. Честно, адски изтормозих колата по завоите, просто нямаше нужда да сигнализирам с клаксона, свиренето на гумите по завоите беше по-добър сигнал, че приближавам. А по темата, никога не се съобразявам с ограниченията на скоростта, освен в случаите на прав, равен и с видимост километри път, защото там дебнат куките. По магистралата всяка скорост под 180 км/час е просто смешна. Буквално съм в състояние да заспя зад волана.