Защо извън града много малко хора карат с 90?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Защо извън града много малко хора карат с 90?

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2009, 10:59

Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско... Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 29 Ное 2009, 11:22

Escape написа:Другото култово място което бях намерил е в Пловдив тунела под тепетата. Имаше огрничение 20км/ч и аз естествено пробвах да карам, ама колата просто не можеше. На 2-ра с 20 щеше да угасне....... няма такова малоумно ограничение и естествено 100% от хората не го спазват..... не 99.9 ... 100%. То няма как да караш с 20...

30 е, колега, 30 :mhihi:

Кой отговаря за поставянето на знаците и за тяхното навременно отстраняване, когато е нужно? Трябва да им се потърси отговорност за изоставените табели от стари ремонти, както и за актуализирането на някои знаци от сорта на 40-60 извън града, където едно време е имало бензиностанция, ама... едно време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Ное 2009, 11:37

не се притеснявайте колеги,сега е замислена една система,нещо като тахо шайбите на тировете,задължително в всяка кола,спира те милиционер и чете с колко си карал,независимо къде,и като ти изпраска 160 някъде,аре заминал си...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Ное 2009, 11:42

ITK написа:
ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.

Абсолютно съм съгласен с всичко написано от колегата....е оня ден пътувах до Русе и от там до Бургас, не си спомням къде, но ограничение 20 :shock: :shock: :kuku: , аз минах със да речем 50-60, нарочно гледах и се чудих поради каква причина е това 20 но така и не ми зацепи явно тъпата кратуна......или пък правили някога ремонт, не махнали знаците и тем подобни, кви са тия ограничения, "40", "20", "карайте на ръчна".... :kuku:
Въобще организацията на всичко тук е не на нулево а на минус ниво

Колеги ,където извън града има ограничение 20 , го спазвайте :idea: Аз така преди месец карах от Плевен за Свищов , през ноща - дъжд яко вали.На около 10-20 км преди Свищов , до едно село със смотано име (ако някой се интересува ще питам , как беше селото) имаше ограничение 20 и то извънграда - аз си казах - да вървят майната си и си намалих само до 70 - извднъш пред мен изникнаха две огромни ями , ама наистина ями , едвам намалих - как съм ги заобикалял с този нисък картетер, няма да ви говоря :evil:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Ное 2009, 12:08

Отговора е-в България има най-много състезатели на глава на населението-на всеки трима два са професионални състезатели :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 29 Ное 2009, 12:52

Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско... Изображение

Кажи верно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Снощи от Брилянтин 2 мацки мъртво пияни се качиха на едно рено клио , че дори се караха коя е по-малко пияна зада кара :) клиото беше около 95 г. тъмно на цвят (черно или някакъв тъмен цвят )
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2009, 13:56

///M Power написа:
Bogat-Beden написа:Не знам дали е по темата,но който мине сега на Орлов мост може да види паметник на глупостта-Рено Клио,качено на мантинелата на Цариградско... Изображение

Кажи верно :mhihi: :mhihi: :mhihi: Снощи от Брилянтин 2 мацки мъртво пияни се качиха на едно рено клио , че дори се караха коя е по-малко пияна зада кара :) клиото беше около 95 г. тъмно на цвят (черно или някакъв тъмен цвят )
:shock: :shock: точно,,,мислех да го снимам,ама бях в движение.. :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Ное 2009, 15:36

Bogat-Beden написа:
///M Power написа:

И аз го видех,нема кой да го смъкне от мантинелата :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 29 Ное 2009, 15:51

Е.Димитров написа:
Bogat-Beden написа:
///M Power написа:

Значи верно идеята е да е паметник... :lol: :lol: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 29 Ное 2009, 18:14

Bogat-Beden написа:
Е.Димитров написа:
Bogat-Beden написа:
///M Power написа:

Значи верно идеята е да е паметник... :lol: :lol: :mhihi:

То смешно , и аз снощи се смях 15 мин като ги гледах как не могат да си намерят ключовете , и се надявах да са ги изгубили та да си вземат такси , ама като си помисля че са карали и са може ли да да направят беля , става тъжно :banghead:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 29 Ное 2009, 18:21

Откакто карам кола с темпомат много рядко карам с повече от 90-110. Просто там ми е най-икономично.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 30 Ное 2009, 0:03

Според мен пък , ако спазваш ограниченията риска за птп ти е доста малък , защото с 50 в града можеш да реагираш почти на всяка ситуация , както и с 90 извън града. Колкото по висока е скоростта , толкова по малко време за реакция имаш , друг е въпроса , че всеки се мисли за професионален състезател и ще реагира в всяка ситуация , ама малко са хората които знаят , че белята става за секунди в които дали със 120 или с 90 има голяма разлика . От 2 години имам книжка , имам една тежка катастрофа и то точно заради превишена скорост , от тогава съм на мнение , че ако си караш по правилата ще стигнеш много по сигурно. Друг е въпроса , че има много неориентирани улигофрени които и със 90 извън града да ги испреварваш може въобще да не те видят и пак да те отрепят .
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 30 Ное 2009, 1:07

ukelichko написа:На мен проблем са ми млоумните ограничения. Ако ги нямаше и колоната си вървеше с 90 какво ми пречи да карам и аз с толкова. Да де но караш си и изведнъж отбивка за село в което живеят 50 човека и ограничение 60 и КАТ до знака. След това 140 за да компенсирам намалението до като срещна Лада която дъни с 50. Карам и чакам място да я резна и пак 140 за компенсация до следващия знак, защото има отбивка за друго село. След това трактор с плуга, ама разпънат......Накрая изчисляваш средна скорост 68 километра в час при ненатоварен път на който ограничението е 90. И то само защото си превишавал на моменти скоростта за компенсация. В развитите страни като има 90 си е 90 и всички се движат с толкова и нищо не спира движението. И като си метнеш средната скорост излиза около 90. Там когато видя знак 40 знам, че трябва наистина да намля на 40. Но за 100 километра има 3 такива знака. Да и в Италия и във Франция съм виждал да карат над ограниченията, но са малко и е поносимо. Но така и не видях някой барутник да дъни с 50 и да прави колона след него, което е много често срещано в България. И за градското важи същото. Ограничние 50 и всички си карат с 50 и колоната си върви, както е на запад. Тука един кара и се чуди на къде да завие с 30, двама го изпреварват с 80 едновременно защото им е писнало. Отделно освен знаците в София маркировката е голяма уловка. Караш си и се чудиш дали на следващи светофар ще попаднеш в лвнтата за ляв завой или ще имаш късмет. Та инфраструктурата ни е калпава и от там идват и проблемите. Отделно никой още не са го глобили че задръства движението защото кара бавно.

Аз ли нещо не схащам или това 90 км/ч е ограничение, а не средна скорост на пътя?
;)
карайки си пред теб с 70 не можеш нищо да ми кажеш - така съм преценил така правя. и ще чакаш подходящ момент да ме изпревариш безопастно, ако имаш желание, а не да ме притискаш и да мигаш къси дълги :!:
И пътя във време не си го смятаите като разделите км на ограничението, защото често това не се получава поради наличието на следващото кръстовище и следващия знак 60 и поредния "бунак" който го спазва.
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Ное 2009, 17:33

Карат, защото не им пука и нямат респект от ЗДП и санкциите в него. Отделно от органите, оправомощени да ги налагат, за което не малка вина имат самите органи. Ако последните започнат да си вършат работата по-добре, дори спрямо досегашната нормативна уредба, тук ще се появят много теми от рода на: Ама аз карах "само" със 110(примерно), обаче ме спряха и кажете какво да направя, че да се измъкна. Или: Вижте тъпите куки, аз карах тъй, пък те....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 30 Ное 2009, 17:44

Spoony написа:А за тези, които карат бързо само, за да се докажат като шофьори не ми се говори. То на правата всеки може да кара със 200. Както един познат инструктор казава- на магистралата и начинаещ може да кара.
Ама я като сте големи полоти пробвайте да вземете Смолян - Златоград за под 1 час (хинт- разстоянието е към 55-60 км и на теория е лесно). Който го направи го признавам за шофьор.

Вземал съм разстоянието Смолян- Асеновград за 65 минути със шкода октавия модел 1999 г. турбо дизел 90 к.с. Честно, адски изтормозих колата по завоите, просто нямаше нужда да сигнализирам с клаксона, свиренето на гумите по завоите беше по-добър сигнал, че приближавам. А по темата, никога не се съобразявам с ограниченията на скоростта, освен в случаите на прав, равен и с видимост километри път, защото там дебнат куките. По магистралата всяка скорост под 180 км/час е просто смешна. Буквално съм в състояние да заспя зад волана.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата