Радио-проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Радио-проблем

Мнение от © » 16 Дек 2009, 23:24

точно за антената трябва да са
дори не са свързани с другите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 17 Дек 2009, 0:08

Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз :mhihi: ). Ще го пооложа за по-добри атмосферни условия.
Последна промяна pazokolarov на 17 Дек 2009, 0:10, променена общо 1 път
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Дек 2009, 0:10

значи нагревателите ни не работят?
трябва да щракна една снимка следващият път, че и аз не съм обърнал внимание кое точно не работи

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Дек 2009, 20:59

pazokolarov написа:Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз :mhihi: ). Ще го пооложа за по-добри атмосферни условия.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 19 Дек 2009, 21:07

© написа:
pazokolarov написа:Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).

Изображение

Точно това което е замъглено там е антената на радиото! И при мен и при други колеги то остава непочистено след запотяване на прозореца. И не вярвам тези вертикалните линий да са за дизайн :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 20 Дек 2009, 0:27

Слави, не смея да твърдя на 100%, но мисля че наистина не ти работят горните три реотана. Най-вероятно прекъсването де е под ръбовете на корите на страничните задни греди. Пак казвам - не твърдя със сигурност, защото не съм гледал пътечките в седаните.

Малко уточнение за разположението на антените в моделите "комби" (в горния си пост не съм ги посочил коректно):
Изображение
- FM1 (Синята) е в дясната част на прозореца;
- FM2 (червената) е в средата на прозореца;
- FM3 (зелената) е върху лявото задно сткло и директно влиза в antena diversity, което е и усилвател за нея;
- AM (жълтата) не е върху прозореца, а е залепена в долната част на задния спойлер с тертия стоп;
- FZV - антената на дистанционното на централното заключване е интегрирана в FM2.
Антените включват и част от пътечките на нагеватяля, но не всичките. Всички изводи са в горната част на прозореца.
При седан и компакт изводите са в лявата част (там е и усилвателя), като схемата би трябвало да е аналогична (поне така го пишат, но как е точно - не знам).
И още - има разлика при моделите до 03.2001 и след това.
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Дек 2009, 8:07

така карам откакто съм я купил и никога не съм го подлагал на съмнение
винаги съм си го обяснявал с това, че са антена, но ... може и ти да си прав
във всеки случай не мисля да го оправям ако е развалено, защото не ми пречи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 20 Дек 2009, 11:17

© написа:така карам откакто съм я купил и никога не съм го подлагал на съмнение
винаги съм си го обяснявал с това, че са антена, но ... може и ти да си прав
във всеки случай не мисля да го оправям ако е развалено, защото не ми пречи

И при мен горните два реотана не работят. А съм сигурен, че са реотани- нали там се намира третият стоп и той трябва да се размръзява и да се вижда вс пак!!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Дек 2009, 18:25

те точно третия стоп го заобикалят, т.е. няма реотани/антени пред него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 20 Дек 2009, 18:33

И при мен е по абсолютно същия начин.
Според мен са си реотани, но просто не бачкат...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 20 Дек 2009, 18:44

Ха, и при мен е както на снимката! :D Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите. :D Из немските форуми също масово е така и всичи твърдят, че там е антената. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 20 Дек 2009, 20:01

dimodi написа:Ха, и при мен е както на снимката! :D Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите. :D Из немските форуми също масово е така и всичи твърдят, че там е антената. ;)

И аз съм на това мнение :yes:
Никой от нас няма прбелм с нагревателя на задното стъкло просто горните 3 реда са антените ни
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 20 Дек 2009, 20:23

Next написа:
dimodi написа:Ха, и при мен е както на снимката! :D Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите. :D Из немските форуми също масово е така и всичи твърдят, че там е антената. ;)

И аз съм на това мнение :yes:
Никой от нас няма прбелм с нагревателя на задното стъкло просто горните 3 реда са антените ни

да :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 07 Юли 2010, 15:33

Да докладвам какво излезе при мен в крайна сметка.
Оказа се, че хардуерно всичко си е добре. Проверил съм всички възможни елементи във веригата на радиото съгласно сервизните указания, без филтрите (водят се wafetrap) защото са ми извън възможностите и познанията :mhihi:
Причината за наблюдавания при мен проблем по-вероятно е в качеството на радиоизлъчването на радиостанциите. До колкото чух, имало някакви решения на комисията по разпределение на честотите ....... и т.н. (последния да затвори вратата :mhihi: ), в резултат на което са намалени мощностите и честотните диапазони на радиостанциите в България.
Надявам се искрено да съм прав в заключението си :roll: :dunno:

:idea: :roll: Не съм проверявал, сега се сещам, как е положението с ЕВС-а и участието му в тази схема, но и това ще прегледам.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 12 Дек 2010, 14:14

pazokolarov написа:Да докладвам какво излезе при мен в крайна сметка.
Оказа се, че хардуерно всичко си е добре. Проверил съм всички възможни елементи във веригата на радиото съгласно сервизните указания, без филтрите (водят се wafetrap) защото са ми извън възможностите и познанията :mhihi:
Причината за наблюдавания при мен проблем по-вероятно е в качеството на радиоизлъчването на радиостанциите. До колкото чух, имало някакви решения на комисията по разпределение на честотите ....... и т.н. (последния да затвори вратата :mhihi: ), в резултат на което са намалени мощностите и честотните диапазони на радиостанциите в България.
Надявам се искрено да съм прав в заключението си :roll: :dunno:

:idea: :roll: Не съм проверявал, сега се сещам, как е положението с ЕВС-а и участието му в тази схема, но и това ще прегледам.

Ще посъживя малко тази тема, защото и аз имам същият проблем а е доста дразнещ. Пускам нагревателите и ми се смущават радио станциите. Някой дали евентуално е отстранил проблема? Колата ми е 320 Д 2003 г.

ПредишнаСледваща

Назад към E46