Радио-проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Радио-проблем
Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз
). Ще го пооложа за по-добри атмосферни условия.
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз

Последна промяна pazokolarov на 17 Дек 2009, 0:10, променена общо 1 път
значи нагревателите ни не работят?
трябва да щракна една снимка следващият път, че и аз не съм обърнал внимание кое точно не работи
трябва да щракна една снимка следващият път, че и аз не съм обърнал внимание кое точно не работи
pazokolarov написа:Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз). Ще го пооложа за по-добри атмосферни условия.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
© написа:pazokolarov написа:Всичко де що е видима пътечка по стъклото е нагревател, с изключение на най-долните вертикални - те са си откъснати от другите и са само за дизайн. Има общо 3 антени за FM - за различните дължини на вълните. За AM е лентова и е залепена за спойлера (при комби).
Аз все още не съм решил проблема, защото застудя а нямам гараж (или сервиз). Ще го пооложа за по-добри атмосферни условия.
Точно това което е замъглено там е антената на радиото! И при мен и при други колеги то остава непочистено след запотяване на прозореца. И не вярвам тези вертикалните линий да са за дизайн

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Слави, не смея да твърдя на 100%, но мисля че наистина не ти работят горните три реотана. Най-вероятно прекъсването де е под ръбовете на корите на страничните задни греди. Пак казвам - не твърдя със сигурност, защото не съм гледал пътечките в седаните.
Малко уточнение за разположението на антените в моделите "комби" (в горния си пост не съм ги посочил коректно):

- FM1 (Синята) е в дясната част на прозореца;
- FM2 (червената) е в средата на прозореца;
- FM3 (зелената) е върху лявото задно сткло и директно влиза в antena diversity, което е и усилвател за нея;
- AM (жълтата) не е върху прозореца, а е залепена в долната част на задния спойлер с тертия стоп;
- FZV - антената на дистанционното на централното заключване е интегрирана в FM2.
Антените включват и част от пътечките на нагеватяля, но не всичките. Всички изводи са в горната част на прозореца.
При седан и компакт изводите са в лявата част (там е и усилвателя), като схемата би трябвало да е аналогична (поне така го пишат, но как е точно - не знам).
И още - има разлика при моделите до 03.2001 и след това.
Малко уточнение за разположението на антените в моделите "комби" (в горния си пост не съм ги посочил коректно):

- FM1 (Синята) е в дясната част на прозореца;
- FM2 (червената) е в средата на прозореца;
- FM3 (зелената) е върху лявото задно сткло и директно влиза в antena diversity, което е и усилвател за нея;
- AM (жълтата) не е върху прозореца, а е залепена в долната част на задния спойлер с тертия стоп;
- FZV - антената на дистанционното на централното заключване е интегрирана в FM2.
Антените включват и част от пътечките на нагеватяля, но не всичките. Всички изводи са в горната част на прозореца.
При седан и компакт изводите са в лявата част (там е и усилвателя), като схемата би трябвало да е аналогична (поне така го пишат, но как е точно - не знам).
И още - има разлика при моделите до 03.2001 и след това.
така карам откакто съм я купил и никога не съм го подлагал на съмнение
винаги съм си го обяснявал с това, че са антена, но ... може и ти да си прав
във всеки случай не мисля да го оправям ако е развалено, защото не ми пречи
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
© написа:така карам откакто съм я купил и никога не съм го подлагал на съмнение
И при мен горните два реотана не работят. А съм сигурен, че са реотани- нали там се намира третият стоп и той трябва да се размръзява и да се вижда вс пак!!!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И при мен е по абсолютно същия начин.
Според мен са си реотани, но просто не бачкат...
Според мен са си реотани, но просто не бачкат...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Ха, и при мен е както на снимката!
Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите.
Из немските форуми също масово е така и всичи твърдят, че там е антената. 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
dimodi написа:Ха, и при мен е както на снимката!Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите.
И аз съм на това мнение

Никой от нас няма прбелм с нагревателя на задното стъкло просто горните 3 реда са антените ни
Next написа:dimodi написа:Ха, и при мен е както на снимката!Помислих си, че е нормално, щото не ми се вярва така идеално симетрично да са изгорели нагревателите.
И аз съм на това мнение![]()
Никой от нас няма прбелм с нагревателя на задното стъкло просто горните 3 реда са антените ни
да

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Да докладвам какво излезе при мен в крайна сметка.
Оказа се, че хардуерно всичко си е добре. Проверил съм всички възможни елементи във веригата на радиото съгласно сервизните указания, без филтрите (водят се wafetrap) защото са ми извън възможностите и познанията
Причината за наблюдавания при мен проблем по-вероятно е в качеството на радиоизлъчването на радиостанциите. До колкото чух, имало някакви решения на комисията по разпределение на честотите ....... и т.н. (последния да затвори вратата
), в резултат на което са намалени мощностите и честотните диапазони на радиостанциите в България.
Надявам се искрено да съм прав в заключението си

Не съм проверявал, сега се сещам, как е положението с ЕВС-а и участието му в тази схема, но и това ще прегледам.
Оказа се, че хардуерно всичко си е добре. Проверил съм всички възможни елементи във веригата на радиото съгласно сервизните указания, без филтрите (водят се wafetrap) защото са ми извън възможностите и познанията

Причината за наблюдавания при мен проблем по-вероятно е в качеството на радиоизлъчването на радиостанциите. До колкото чух, имало някакви решения на комисията по разпределение на честотите ....... и т.н. (последния да затвори вратата

Надявам се искрено да съм прав в заключението си

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
pazokolarov написа:Да докладвам какво излезе при мен в крайна сметка.
Оказа се, че хардуерно всичко си е добре. Проверил съм всички възможни елементи във веригата на радиото съгласно сервизните указания, без филтрите (водят се wafetrap) защото са ми извън възможностите и познанията![]()
Причината за наблюдавания при мен проблем по-вероятно е в качеството на радиоизлъчването на радиостанциите. До колкото чух, имало някакви решения на комисията по разпределение на честотите ....... и т.н. (последния да затвори вратата), в резултат на което са намалени мощностите и честотните диапазони на радиостанциите в България.
Надявам се искрено да съм прав в заключението си![]()
![]()
Не съм проверявал, сега се сещам, как е положението с ЕВС-а и участието му в тази схема, но и това ще прегледам.
Ще посъживя малко тази тема, защото и аз имам същият проблем а е доста дразнещ. Пускам нагревателите и ми се смущават радио станциите. Някой дали евентуално е отстранил проблема? Колата ми е 320 Д 2003 г.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3