Rainbow системи за почистване
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Rainbow системи за почистване
Колеги , понеже не е ставало въпрос до момента във форума за Американските култови прахосмукачки , решил съм не след дълго да закупя такава втора ръка малко ползвана и в гаранция ако може.Гледам сега през гугъл разни обяви ,но цените им са твърде разнородни от 800 лв до 2500 лв втора употреба
За качествата на тези машини се носят легенди , аз лично съм се убедил в това що за свръх висококачествено изделие е това - майка ми и баща ми преди повече от 10 години купиха машина от легендарната SE серия ,за която удеве случайно прочетох ,че е модел от ... 1986 година (!) http://www.rainbowservice.bg/product-page.html
Тая машина до ден днешен работи като нова ,за това как почиства изобщо няма смисъл да коментирам
нищо в нея така и не мръдна през годините и яката й експлоатация , е няма толкова качествена техника почти в днешно време.Има ли някой от вас ,който може да ми каже дали има наблюдение над пазара втора употреба на тези машини и дали марша на цените се определя от това дали най-евтините от 800-1000 лв са от същата серия SE а по-скъпите са Е1 и най-скъпите са последните модели Е2 или се определя от друг критерии ?
Новите са около 1800 ЕВРО а толкова пари не ми се дават на този етап ...
Георги Пенчев
Тая машина до ден днешен работи като нова ,за това как почиства изобщо няма смисъл да коментирам
нищо в нея така и не мръдна през годините и яката й експлоатация , е няма толкова качествена техника почти в днешно време.Има ли някой от вас ,който може да ми каже дали има наблюдение над пазара втора употреба на тези машини и дали марша на цените се определя от това дали най-евтините от 800-1000 лв са от същата серия SE а по-скъпите са Е1 и най-скъпите са последните модели Е2 или се определя от друг критерии ? Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Re: Rainbow системи за почистване
Брееей май хванах колегията неподготвени
Рядко се случва
Георги Пенчев
Георги Пенчев
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
И моите родители вкъщи си чистят с такава машина. На 10-11 години е, като нова. Ама аз си чистя с обикновена прахосмукачка и ми върши същата работа, предвид ценовата разлика
Е1 е, тъкмо беше излезнала като модел. И беше адски скъпа. Тези машини са по-скоро за професионално почистване, в хотели и т.н.
За цените - може би защото все още няма такъв пазар, всеки си определя цената според тва колко пари иска. Едва ли са погледнали моделите преди това, кой е техния и т.н. Имам предвид - на този пазар не е задължително най-скъпото да е най-доброто.
Е1 е, тъкмо беше излезнала като модел. И беше адски скъпа. Тези машини са по-скоро за професионално почистване, в хотели и т.н.
За цените - може би защото все още няма такъв пазар, всеки си определя цената според тва колко пари иска. Едва ли са погледнали моделите преди това, кой е техния и т.н. Имам предвид - на този пазар не е задължително най-скъпото да е най-доброто.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Те са си супер и вършат много хубава работа но са много скъпи и втора ръка а нови са колкото голф3.Защо не пробваш продуктите на Керхер,аз тях си ползвам и съм много доволен 
- Penchev
- Сватбаря
-
martin_g60 написа:Те са си супер и вършат много хубава работа но са много скъпи и втора ръка а нови са колкото голф3.Защо не пробваш продуктите на Керхер,аз тях си ползвам и съм много доволен
Колега , като знам ,че тая прахосмукачка която искам да купя ще работи 24/365 нон-стоп без никакъв проблем и като знам от годините ползване от мен самия какво качество показва , просто не ми се връща към продукти със съмнителни качества.Керхер не съм ползвал ,убеден съм че са здрави машини ,но качеството на американската машина е наистина впечатляващо.Мисля си ,че ако се направи световна класация за електрически битови апарати без оглед на това за какво служат - всичката техника по целия свят продавана за битови нужди тези машинки ще са в първата тройка.Дори приставките с естествени косми не са мръднали а за над 10 години поне космите трябваше да не са останали ... Аз да знам ,че някой продава от първите в добро състояние до 1000 лв с всички приставки бих си я купил , но все пак не ми става ясно защо са толкова големи разликите на пазара "втора ръка"
Георги пенчев
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
миналата година си купихме през ибей от щатите реинбоу втора употреба,пълен комплект там с всички накраиници и тн. супер запазена и доиде малко под 900$ при положение че тука за същия модел пак втора ръка ми бяха обявили 2000евро 
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми
перфекта е във всичко, наистина добре си се ориентирал.
Обаче за съжаление отзиви от такава втора ръка не мога да споделя, хората които познавам и имат такава на всички тях им е нова.
Усех в търсенето
Обаче за съжаление отзиви от такава втора ръка не мога да споделя, хората които познавам и имат такава на всички тях им е нова.
Усех в търсенето
the project is ready....

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Аз близо 4 години в автокъщата ползвах рейнбола за щяло и нещяло- от прахосмучене и пране на салони та чак до поливане на райграса. Това чудо работи без отказно толкова време и се надявам да продължава... до сега спестените пари от автомивки са избили за още една втора употреба макар,че тази е купувана чисто нова
аз па цял живот си мечтая за жена дето да иска да и купя прохосмукачка
Dido_stz написа:у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми![]()
Усех в търсенето
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Ние в работата имаме една Е2 . Ползва се от дъжд на вятър(което я обезмисля), един път дори и от нашия отдел. Почиствахме едни сървърни. Иначе има сума ти приставки за пране за каквото се сетиш, дори и дръжката от долу и е няква мека гума да не ти "отреже" пръстите. Това си е чисто полупрофесионална прахосмукачка, която ако не се ползва постоянно и по предназначение не намирам разлика с някоя по обикновенна.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
RSxRacer написа:Аз близо 4 години в автокъщата ползвах рейнбола за щяло и нещяло- от прахосмучене и пране на салони та чак до поливане на райграса. Това чудо работи без отказно толкова време и се надявам да продължава... до сега спестените пари от автомивки са избили за още една втора употреба макар,че тази е купувана чисто новаDido_stz написа:у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми![]()
Усех в търсенето
кой как се уреди брат
Пилев написа:Ние в работата имаме една Е2 . Ползва се от дъжд на вятър(което я обезмисля), един път дори и от нашия отдел. Почиствахме едни сървърни. Иначе има сума ти приставки за пране за каквото се сетиш, дори и дръжката от долу и е няква мека гума да не ти "отреже" пръстите. Това си е чисто полупрофесионална прахосмукачка, която ако не се ползва постоянно и по предназначение не намирам разлика с някоя по обикновенна.
даваш определение за нещо до което по твоите думи си имал достъп само веднъж, малко не е на място. Няма да убеждавам никоя за тая прахосмукачка, ама като видите как се правят някой тестове и обикновенната искарва едно от килима, а тая изкарва няколко по много повече неща тогава ще се убедите
the project is ready....

в дома ми дойде веднъж един такъв продавач да ми обяснява и показва за тази прахосмукачка... една позната ни го беше пратила защото искала някаква приставка за нейната...
ония обяснява, показва, разказва и накрая като ми обади цената и аз го пуснах да си ходи по живо по здраво, вдигнах телефона и казах на моята приятелка че следващия път като иска да ми губи 1 час от времето просто да ми каже и аз ще й купя приставката дето я иска... и да не ме занимава с глупости
тези прахосмукачки каква пирамида са... просто не е истина.
_няма_ прахосмукачка дето да струва 800 лева - нито нова нито ползвана... съжалявам. ако ще сама да чисти... въпрос на принцип а не на пари.
ония обяснява, показва, разказва и накрая като ми обади цената и аз го пуснах да си ходи по живо по здраво, вдигнах телефона и казах на моята приятелка че следващия път като иска да ми губи 1 час от времето просто да ми каже и аз ще й купя приставката дето я иска... и да не ме занимава с глупости
тези прахосмукачки каква пирамида са... просто не е истина.
_няма_ прахосмукачка дето да струва 800 лева - нито нова нито ползвана... съжалявам. ако ще сама да чисти... въпрос на принцип а не на пари.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Вкъщи още от 98 или 99г. ползваме Рейнбоу струваше около 2500$ тогава,не е отказала и за секунда и е достатъчно мощна.В последно време същата прахосмукачка поддържа чист комплекс от 12 къщи и заведение и издържа спокойно на напъна,с една или 2 профилактики ще изкара още толкова години сигурно
За мене това е най-добрият избор за домашна или полу профи експлоатация
За мене това е най-добрият избор за домашна или полу профи експлоатация

И у нас сме с Рейнбоу от десетина години вече. Както каза колегата Пенчев - няма да коментирам качеството и моментното й състояние.
Не ги разбирам много, защото не аз чистя у нас с тази прахосмукачка, но ще поразпитам наще като се чуя с тях дали могат да ми дадат повече информация и яе пиша пак в темата.
Не ги разбирам много, защото не аз чистя у нас с тази прахосмукачка, но ще поразпитам наще като се чуя с тях дали могат да ми дадат повече информация и яе пиша пак в темата.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
За мен Rainbow са качествени машини, ползвали сме вкъщи такава няколко пъти, но Алекс е прав... Не е нормално прахосмукачка да струва 800, камо ли няколко хиляди...
Разходът е оправдан само ако ще се ползва често и на много места... иначе няма смисъл
И малко офтопик, един виц..
Влиза един от сектата на Реинбоу в някакъв блок, звъни на първата срещната врата, влиза, изсипва торба с лайна в хола и казва: Ако тази прахосмукачка не ги изчисти всичките, ще ги изям !
Жената казва - Да ви донеса ли кетчуп?
-??!
-Вчера се нанесохме, и още не са пуснали тока..

Разходът е оправдан само ако ще се ползва често и на много места... иначе няма смисъл
И малко офтопик, един виц..
Влиза един от сектата на Реинбоу в някакъв блок, звъни на първата срещната врата, влиза, изсипва торба с лайна в хола и казва: Ако тази прахосмукачка не ги изчисти всичките, ще ги изям !
Жената казва - Да ви донеса ли кетчуп?
-??!
-Вчера се нанесохме, и още не са пуснали тока..
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Penchev
- Сватбаря
-
Повода за закупуването на нашата през 1997 година бе за това ,че най-вече майка ми разви страхотна алергия от битова прах.Започна лечения с разни лекарства ,ходене по лекари , кашляше толкова силно и дълбоко в прогресия ,че цялата в лицето се зачервяваше и намоменти казваше ,че е стигала почти до напикаване
невероятно гадно състояние ... От лекарствата взе да качва килограми като за кратко натрупа 10 кг (около 2,5 месеца) и вече положението беше ад.Наистина никой нищо не можеше да помогне , то не бяха лекари ,то пари ,то лекарства ужас.Казаха й за тези системи на Рейнбоу ,аз тогава даже не ги бях чувал по ученическите години.Дойдоха в нас ,беше ни много интересна демонстрацията и след не дълго мислене стиснаха зъби ,напънаха се финансово и я купиха.Последваха седмици на бясно чистене , тупане на матраци ,смучене на завивки и възглавници абе луда работа.Майка ми през тези първи дни с новата прахосмукачка сама реши да спре тези препарати ,които й бяха предписали ,защото с тях ставаше по-лошо и няма и месец взе да се подобрява , постепенно се успокои ,стабилизира си теглото и фигурата на нормалното й състояние и всичко буквално отшумя.Оттогава нищо не може да ме помръдне от убежденията ми по отношение качествата на Рейнбола.Сега случая е такъв ,че имам различни належащи разходи и не ми се иска да изгърмя близо 2000 ЕВРО и като знам на нашите ашината след толкова години яка експлоатация как не е мръднала дори по най-ползваните повърхности ,хич не ми пука ,че ще е втора употреба ... разбира се да не е включвана на две фази, да не е хвърляна и пр. издевателства
Георги Пенчев
Георги Пенчев
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2