Rainbow системи за почистване
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Rainbow системи за почистване
Колеги , понеже не е ставало въпрос до момента във форума за Американските култови прахосмукачки , решил съм не след дълго да закупя такава втора ръка малко ползвана и в гаранция ако може.Гледам сега през гугъл разни обяви ,но цените им са твърде разнородни от 800 лв до 2500 лв втора употреба
За качествата на тези машини се носят легенди , аз лично съм се убедил в това що за свръх висококачествено изделие е това - майка ми и баща ми преди повече от 10 години купиха машина от легендарната SE серия ,за която удеве случайно прочетох ,че е модел от ... 1986 година (!) http://www.rainbowservice.bg/product-page.html
Тая машина до ден днешен работи като нова ,за това как почиства изобщо няма смисъл да коментирам
нищо в нея така и не мръдна през годините и яката й експлоатация , е няма толкова качествена техника почти в днешно време.Има ли някой от вас ,който може да ми каже дали има наблюдение над пазара втора употреба на тези машини и дали марша на цените се определя от това дали най-евтините от 800-1000 лв са от същата серия SE а по-скъпите са Е1 и най-скъпите са последните модели Е2 или се определя от друг критерии ?
Новите са около 1800 ЕВРО а толкова пари не ми се дават на този етап ...
Георги Пенчев

Тая машина до ден днешен работи като нова ,за това как почиства изобщо няма смисъл да коментирам

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Re: Rainbow системи за почистване
Брееей май хванах колегията неподготвени
Рядко се случва
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
И моите родители вкъщи си чистят с такава машина. На 10-11 години е, като нова. Ама аз си чистя с обикновена прахосмукачка и ми върши същата работа, предвид ценовата разлика
Е1 е, тъкмо беше излезнала като модел. И беше адски скъпа. Тези машини са по-скоро за професионално почистване, в хотели и т.н.
За цените - може би защото все още няма такъв пазар, всеки си определя цената според тва колко пари иска. Едва ли са погледнали моделите преди това, кой е техния и т.н. Имам предвид - на този пазар не е задължително най-скъпото да е най-доброто.

Е1 е, тъкмо беше излезнала като модел. И беше адски скъпа. Тези машини са по-скоро за професионално почистване, в хотели и т.н.
За цените - може би защото все още няма такъв пазар, всеки си определя цената според тва колко пари иска. Едва ли са погледнали моделите преди това, кой е техния и т.н. Имам предвид - на този пазар не е задължително най-скъпото да е най-доброто.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Те са си супер и вършат много хубава работа но са много скъпи и втора ръка а нови са колкото голф3.Защо не пробваш продуктите на Керхер,аз тях си ползвам и съм много доволен 

- Penchev
- Сватбаря
-
martin_g60 написа:Те са си супер и вършат много хубава работа но са много скъпи и втора ръка а нови са колкото голф3.Защо не пробваш продуктите на Керхер,аз тях си ползвам и съм много доволен
Колега , като знам ,че тая прахосмукачка която искам да купя ще работи 24/365 нон-стоп без никакъв проблем и като знам от годините ползване от мен самия какво качество показва , просто не ми се връща към продукти със съмнителни качества.Керхер не съм ползвал ,убеден съм че са здрави машини ,но качеството на американската машина е наистина впечатляващо.Мисля си ,че ако се направи световна класация за електрически битови апарати без оглед на това за какво служат - всичката техника по целия свят продавана за битови нужди тези машинки ще са в първата тройка.Дори приставките с естествени косми не са мръднали а за над 10 години поне космите трябваше да не са останали ... Аз да знам ,че някой продава от първите в добро състояние до 1000 лв с всички приставки бих си я купил , но все пак не ми става ясно защо са толкова големи разликите на пазара "втора ръка"

Георги пенчев
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
миналата година си купихме през ибей от щатите реинбоу втора употреба,пълен комплект там с всички накраиници и тн. супер запазена и доиде малко под 900$ при положение че тука за същия модел пак втора ръка ми бяха обявили 2000евро 

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми
перфекта е във всичко, наистина добре си се ориентирал.
Обаче за съжаление отзиви от такава втора ръка не мога да споделя, хората които познавам и имат такава на всички тях им е нова.
Усех в търсенето

Обаче за съжаление отзиви от такава втора ръка не мога да споделя, хората които познавам и имат такава на всички тях им е нова.
Усех в търсенето

the project is ready....

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Аз близо 4 години в автокъщата ползвах рейнбола за щяло и нещяло- от прахосмучене и пране на салони та чак до поливане на райграса. Това чудо работи без отказно толкова време и се надявам да продължава... до сега спестените пари от автомивки са избили за още една втора употреба макар,че тази е купувана чисто нова
аз па цял живот си мечтая за жена дето да иска да и купя прохосмукачка
Dido_stz написа:у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми![]()
Усех в търсенето

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

Ние в работата имаме една Е2 . Ползва се от дъжд на вятър(което я обезмисля), един път дори и от нашия отдел. Почиствахме едни сървърни. Иначе има сума ти приставки за пране за каквото се сетиш, дори и дръжката от долу и е няква мека гума да не ти "отреже" пръстите. Това си е чисто полупрофесионална прахосмукачка, която ако не се ползва постоянно и по предназначение не намирам разлика с някоя по обикновенна.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
RSxRacer написа:Аз близо 4 години в автокъщата ползвах рейнбола за щяло и нещяло- от прахосмучене и пране на салони та чак до поливане на райграса. Това чудо работи без отказно толкова време и се надявам да продължава... до сега спестените пари от автомивки са избили за още една втора употреба макар,че тази е купувана чисто новаDido_stz написа:у нас имаме такава, това беше мечта на майка ми![]()
Усех в търсенето
кой как се уреди брат

Пилев написа:Ние в работата имаме една Е2 . Ползва се от дъжд на вятър(което я обезмисля), един път дори и от нашия отдел. Почиствахме едни сървърни. Иначе има сума ти приставки за пране за каквото се сетиш, дори и дръжката от долу и е няква мека гума да не ти "отреже" пръстите. Това си е чисто полупрофесионална прахосмукачка, която ако не се ползва постоянно и по предназначение не намирам разлика с някоя по обикновенна.
даваш определение за нещо до което по твоите думи си имал достъп само веднъж, малко не е на място. Няма да убеждавам никоя за тая прахосмукачка, ама като видите как се правят някой тестове и обикновенната искарва едно от килима, а тая изкарва няколко по много повече неща тогава ще се убедите

the project is ready....

в дома ми дойде веднъж един такъв продавач да ми обяснява и показва за тази прахосмукачка... една позната ни го беше пратила защото искала някаква приставка за нейната...
ония обяснява, показва, разказва и накрая като ми обади цената и аз го пуснах да си ходи по живо по здраво, вдигнах телефона и казах на моята приятелка че следващия път като иска да ми губи 1 час от времето просто да ми каже и аз ще й купя приставката дето я иска... и да не ме занимава с глупости
тези прахосмукачки каква пирамида са... просто не е истина.
_няма_ прахосмукачка дето да струва 800 лева - нито нова нито ползвана... съжалявам. ако ще сама да чисти... въпрос на принцип а не на пари.
ония обяснява, показва, разказва и накрая като ми обади цената и аз го пуснах да си ходи по живо по здраво, вдигнах телефона и казах на моята приятелка че следващия път като иска да ми губи 1 час от времето просто да ми каже и аз ще й купя приставката дето я иска... и да не ме занимава с глупости
тези прахосмукачки каква пирамида са... просто не е истина.
_няма_ прахосмукачка дето да струва 800 лева - нито нова нито ползвана... съжалявам. ако ще сама да чисти... въпрос на принцип а не на пари.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Вкъщи още от 98 или 99г. ползваме Рейнбоу струваше около 2500$ тогава,не е отказала и за секунда и е достатъчно мощна.В последно време същата прахосмукачка поддържа чист комплекс от 12 къщи и заведение и издържа спокойно на напъна,с една или 2 профилактики ще изкара още толкова години сигурно
За мене това е най-добрият избор за домашна или полу профи експлоатация
За мене това е най-добрият избор за домашна или полу профи експлоатация

И у нас сме с Рейнбоу от десетина години вече. Както каза колегата Пенчев - няма да коментирам качеството и моментното й състояние.
Не ги разбирам много, защото не аз чистя у нас с тази прахосмукачка, но ще поразпитам наще като се чуя с тях дали могат да ми дадат повече информация и яе пиша пак в темата.
Не ги разбирам много, защото не аз чистя у нас с тази прахосмукачка, но ще поразпитам наще като се чуя с тях дали могат да ми дадат повече информация и яе пиша пак в темата.

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
За мен Rainbow са качествени машини, ползвали сме вкъщи такава няколко пъти, но Алекс е прав... Не е нормално прахосмукачка да струва 800, камо ли няколко хиляди...
Разходът е оправдан само ако ще се ползва често и на много места... иначе няма смисъл
И малко офтопик, един виц..
Влиза един от сектата на Реинбоу в някакъв блок, звъни на първата срещната врата, влиза, изсипва торба с лайна в хола и казва: Ако тази прахосмукачка не ги изчисти всичките, ще ги изям !
Жената казва - Да ви донеса ли кетчуп?
-??!
-Вчера се нанесохме, и още не са пуснали тока..

Разходът е оправдан само ако ще се ползва често и на много места... иначе няма смисъл
И малко офтопик, един виц..

Влиза един от сектата на Реинбоу в някакъв блок, звъни на първата срещната врата, влиза, изсипва торба с лайна в хола и казва: Ако тази прахосмукачка не ги изчисти всичките, ще ги изям !
Жената казва - Да ви донеса ли кетчуп?
-??!
-Вчера се нанесохме, и още не са пуснали тока..

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Penchev
- Сватбаря
-
Повода за закупуването на нашата през 1997 година бе за това ,че най-вече майка ми разви страхотна алергия от битова прах.Започна лечения с разни лекарства ,ходене по лекари , кашляше толкова силно и дълбоко в прогресия ,че цялата в лицето се зачервяваше и намоменти казваше ,че е стигала почти до напикаване
невероятно гадно състояние ... От лекарствата взе да качва килограми като за кратко натрупа 10 кг (около 2,5 месеца) и вече положението беше ад.Наистина никой нищо не можеше да помогне , то не бяха лекари ,то пари ,то лекарства ужас.Казаха й за тези системи на Рейнбоу ,аз тогава даже не ги бях чувал по ученическите години.Дойдоха в нас ,беше ни много интересна демонстрацията и след не дълго мислене стиснаха зъби ,напънаха се финансово и я купиха.Последваха седмици на бясно чистене , тупане на матраци ,смучене на завивки и възглавници абе луда работа.Майка ми през тези първи дни с новата прахосмукачка сама реши да спре тези препарати ,които й бяха предписали ,защото с тях ставаше по-лошо и няма и месец взе да се подобрява , постепенно се успокои ,стабилизира си теглото и фигурата на нормалното й състояние и всичко буквално отшумя.Оттогава нищо не може да ме помръдне от убежденията ми по отношение качествата на Рейнбола.Сега случая е такъв ,че имам различни належащи разходи и не ми се иска да изгърмя близо 2000 ЕВРО и като знам на нашите ашината след толкова години яка експлоатация как не е мръднала дори по най-ползваните повърхности ,хич не ми пука ,че ще е втора употреба ... разбира се да не е включвана на две фази, да не е хвърляна и пр. издевателства
Георги Пенчев

Георги Пенчев
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2