не дават да караме от дясно ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: не дават да караме от дясно ..

Мнение от ///M_Martin » 15 Яну 2010, 1:27

Spoony написа:Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв :bowdown:

Като изключим позицията на волана къде е разликата и защо колата с ляв волан да е по-добра? :roll:

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от archd » 15 Яну 2010, 1:54

Колеги, аз съм против регистрации на десен волан в страни с движение в дясна лента (като България) и регистрация на коли с ляв волан в страни с движение в лява лента (като Англия).
Приема се, че дясно око и дясна ръка са обикновено по-силни, доминантни, и в този вариант движението в лява лента е по-естествено за натурата на човека.
За да проверите по-силното си око посочете с показалец далечна точка с две очи и после без да местите показалеца затваряйки едното после другото око ще разберете кое е по-силното, с което показалеца сочи по-точно точката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 15 Яну 2010, 12:12

Гледам, че колегата като изпреварва гледа само с едно око :mrgreen:. Даже научните ни доводи, вече се разпростират и извън пределите на наш'та си държава и искаме да посъветваме и Англичаните какво да забраняват. Ка'т едни истински Европейци се грижим за благото на всички братски народи. Ама малко закъсняхме за съжаление щото те горките се изтрепаха вече с тия ЛЕВИ волани там и са почти пред изчезване. :mhihi:

Отличен пример колко добре ви е обосновано искането за тая забрана :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Яну 2010, 13:35

archd написа:

Хубаво си я дал снимката за пример - уау , невероятно - някой кара с 250км/ч в насрещното ооо .. ооПС - даваш малко зуум и виждаш , че тва отпред ... е задница :mhihi:
Това си е на психологическа основа

-напълно вярно и аз се стъписах , когато за първи път видях кола с десен волан - но си е на психологичекса основа .
Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв

- виждам , че си доста запоснат с колите с десен волан - да беше и карал някоя :winky:
Десния е волан е по-удобен - да защото държиш волана винаги с дясната ръка ... Сервото навлиза преди 20ина години , до тогава си доста гадно да навиваш с лявата ръка . Сега вече има сервотроници , автоматици и тн и няма кой знае каква разлика , но пак предпочитам да държа геврека с по-силната ръка ... Ест. колите с десен волан са предназначени за ляво движение ...

ПС: убеден съм , че 2/3 от пазителите на човешки животи тук , даже на са се качвали , камо ли карали десен волан ...

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 15 Яну 2010, 15:24

acho.rs написа:
archd написа:

Хубаво си я дал снимката за пример - уау , невероятно - някой кара с 250км/ч в насрещното ооо .. ооПС - даваш малко зуум и виждаш , че тва отпред ... е задница :mhihi:
Това си е на психологическа основа

-напълно вярно и аз се стъписах , когато за първи път видях кола с десен волан - но си е на психологичекса основа .
Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв

- виждам , че си доста запоснат с колите с десен волан - да беше и карал някоя :winky:
Десния е волан е по-удобен - да защото държиш волана винаги с дясната ръка ... Сервото навлиза преди 20ина години , до тогава си доста гадно да навиваш с лявата ръка . Сега вече има сервотроници , автоматици и тн и няма кой знае каква разлика , но пак предпочитам да държа геврека с по-силната ръка ... Ест. колите с десен волан са предназначени за ляво движение ...

ПС: убеден съм , че 2/3 от пазителите на човешки животи тук , даже на са се качвали , камо ли карали десен волан ...

Ами за хората като мен, левичари, някакво "компетентно" мнение? Мислете поне малко преди да пишете искрените си тъпизми и лични впечатления...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 15 Яну 2010, 15:27

Айде стига сте я дъвкали тази тема!Предимствата и недостатъците на на автомобили с лява и дясна дирекция,са еднакви.Карал съм такъв ей така от любопитство,и истината е че се свиква.Всеки притежател си е направил сметка,какво го очаква,така че да не им даваме акъл или да ги пъдим от пътищата.Аз лично не бих взел мпс с десен волан,в следствие на опита си с такъв на двулентов,двупосочен път съм шах и мат,ако трябва да изпреварвам едрогабаритен автомобил.Още повече пък да спазвам някаква тактика с по ранно изнасяне,както е опоменал колегата по горе.То тогава шофирането се превръща в цяла стратегия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivayllo » 30 Дек 2010, 18:32

И в край на сметка забранено ли е сега да се регистрират такива коли с дясна дирекция или не е ?

Предишна

Назад към Извън Темата