не дават да караме от дясно ..
Модератор: Общи модератори
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: не дават да караме от дясно ..
Spoony написа:Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв
Като изключим позицията на волана къде е разликата и защо колата с ляв волан да е по-добра?

- archd
- Потребител
-
- Кара: E60 545i
Колеги, аз съм против регистрации на десен волан в страни с движение в дясна лента (като България) и регистрация на коли с ляв волан в страни с движение в лява лента (като Англия).
Приема се, че дясно око и дясна ръка са обикновено по-силни, доминантни, и в този вариант движението в лява лента е по-естествено за натурата на човека.
За да проверите по-силното си око посочете с показалец далечна точка с две очи и после без да местите показалеца затваряйки едното после другото око ще разберете кое е по-силното, с което показалеца сочи по-точно точката.
Приема се, че дясно око и дясна ръка са обикновено по-силни, доминантни, и в този вариант движението в лява лента е по-естествено за натурата на човека.
За да проверите по-силното си око посочете с показалец далечна точка с две очи и после без да местите показалеца затваряйки едното после другото око ще разберете кое е по-силното, с което показалеца сочи по-точно точката.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Гледам, че колегата като изпреварва гледа само с едно око
. Даже научните ни доводи, вече се разпростират и извън пределите на наш'та си държава и искаме да посъветваме и Англичаните какво да забраняват. Ка'т едни истински Европейци се грижим за благото на всички братски народи. Ама малко закъсняхме за съжаление щото те горките се изтрепаха вече с тия ЛЕВИ волани там и са почти пред изчезване.
Отличен пример колко добре ви е обосновано искането за тая забрана

Отличен пример колко добре ви е обосновано искането за тая забрана

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
archd написа:
Хубаво си я дал снимката за пример - уау , невероятно - някой кара с 250км/ч в насрещното ооо .. ооПС - даваш малко зуум и виждаш , че тва отпред ... е задница

Това си е на психологическа основа
-напълно вярно и аз се стъписах , когато за първи път видях кола с десен волан - но си е на психологичекса основа .
Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв
- виждам , че си доста запоснат с колите с десен волан - да беше и карал някоя

Десния е волан е по-удобен - да защото държиш волана винаги с дясната ръка ... Сервото навлиза преди 20ина години , до тогава си доста гадно да навиваш с лявата ръка . Сега вече има сервотроници , автоматици и тн и няма кой знае каква разлика , но пак предпочитам да държа геврека с по-силната ръка ... Ест. колите с десен волан са предназначени за ляво движение ...
ПС: убеден съм , че 2/3 от пазителите на човешки животи тук , даже на са се качвали , камо ли карали десен волан ...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
acho.rs написа:archd написа:
Хубаво си я дал снимката за пример - уау , невероятно - някой кара с 250км/ч в насрещното ооо .. ооПС - даваш малко зуум и виждаш , че тва отпред ... е задница
Това си е на психологическа основа
-напълно вярно и аз се стъписах , когато за първи път видях кола с десен волан - но си е на психологичекса основа .Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв
- виждам , че си доста запоснат с колите с десен волан - да беше и карал някоя![]()
Десния е волан е по-удобен - да защото държиш волана винаги с дясната ръка ... Сервото навлиза преди 20ина години , до тогава си доста гадно да навиваш с лявата ръка . Сега вече има сервотроници , автоматици и тн и няма кой знае каква разлика , но пак предпочитам да държа геврека с по-силната ръка ... Ест. колите с десен волан са предназначени за ляво движение ...
ПС: убеден съм , че 2/3 от пазителите на човешки животи тук , даже на са се качвали , камо ли карали десен волан ...
Ами за хората като мен, левичари, някакво "компетентно" мнение? Мислете поне малко преди да пишете искрените си тъпизми и лични впечатления...
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Айде стига сте я дъвкали тази тема!Предимствата и недостатъците на на автомобили с лява и дясна дирекция,са еднакви.Карал съм такъв ей така от любопитство,и истината е че се свиква.Всеки притежател си е направил сметка,какво го очаква,така че да не им даваме акъл или да ги пъдим от пътищата.Аз лично не бих взел мпс с десен волан,в следствие на опита си с такъв на двулентов,двупосочен път съм шах и мат,ако трябва да изпреварвам едрогабаритен автомобил.Още повече пък да спазвам някаква тактика с по ранно изнасяне,както е опоменал колегата по горе.То тогава шофирането се превръща в цяла стратегия.
И в край на сметка забранено ли е сега да се регистрират такива коли с дясна дирекция или не е ?