Каква е оптималната скорост за минаване през легнали полицаи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Каква е оптималната скорост за минаване през легнали полицаи

Мнение от Fear » 16 Фев 2010, 11:02

2-3км/ч. и малко косо. Дори и тогава на повечето закачам праговете. :banghead:
Това за тези асфалтовите, които наистина са правени, сякаш всички караме 'жипове. :ranting:
Изключение правят тези гумените, както вече споменаха някои колеги - през тях мога да мина и по-бързо и без да съм под ъгъл. Ама такива са малко.

Иначе "легналият полицай" е хубаво нещо - хем намалява скороста, хем да го прегазиш е приятно. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 16 Фев 2010, 11:02

SKISA написа:тия на към рума в младост ги минавам с ококорени очи в огледалото да не ме яхне некой с около 1,5км/ч. щото единия си има и дупка зад него-демек е женски полицай!

По тази улица изобщо не минавам откакто при първото си минаване от там не знаейки ,че са ги сложили тези гадове спуках картер :evil:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 16 Фев 2010, 11:45

Mario Pankov написа:Иначе, легналите полицаи са такава тъпотия, че ми се повръща като се сетя. Не схващам смисъла от тях -

ами например на полиграфическия, на спирката посока център всички влизаха в локалното с 50+. баща ми докато работеше там почти всяка седмица имаше блъснат човек. сега кат има залегнал на 10см към небето се минава с 5 и със сигурност нема да има и един ударен. досега не съм видял почти нито един "излишно" поставен залегнал в софия. помисли - ако твоето дете се връща от у-ще и некой велик рацер, щото е равен пътя, си кара с 80 го налети к'о става? макар че
Spoony написа:Естествено аз съм си темерут и през тези съоръжения минавам с 30-35 км/ч и в много редки случаи използвам спирачките преди да мина през такъв. Често си го минавам както си карам на трета, а дори съм имал случай да мина с над 60 през такъв.
no comment
Изображение Изображение

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 16 Фев 2010, 14:04

ние от Стара Загора с повече от 2-3 км/ч не може да минем, че ще си оставим всичко отдолу на колата на пътя. Повечето ни гърбици са високи към 25 санта, има и по 30.
И верно е много малоумна темата. На ей такива дето минават с 60 през гърбицата като автора на темата, не сте добре. Нали за това са сложени бе :dunno: да намалиш
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 16 Фев 2010, 14:31

ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Фев 2010, 14:40

ceco-stz написа:ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Фев 2010, 15:06

acho.rs написа:
ceco-stz написа:ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,

Кво се кланяш viewtopic.php?f=8&t=190554

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Фев 2010, 15:22

Сондьора написа:
acho.rs написа:

Кво се кланяш viewtopic.php?f=8&t=190554

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 16 Фев 2010, 16:43

Оптималната скорост за минаване през гърбици е тази скорост, при която и колата, и бъбреците, и пломбите на водача да оцелеят с минимални щети. Мога да нарисувам и една графика на автора: по х ще са щетите, по у ще сложа скоростта и той да си преценява в кой квадрант му се ще да кара. Само се чудя при плюс безкрайност на скоростта, дали да отчита и погиналите дечица от училището, респ. детската градина, пред която са плеснати гърбиците... ще го обмисля сериозно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G11/F26

Мнение от Pr0gI » 16 Фев 2010, 17:17

2-3 км/ч при всички легнали полицаи. Само ако съм с пикапа както дойде минавам :ok:
Изображение

BMW in the rain - and the results are as dramatic as putting a furious weasel in your underpants!

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 16 Фев 2010, 18:21

аз се чудя, защо въобще се допускат подобни теми, това вече на нищо не прилича... :ranting:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 16 Фев 2010, 18:43

Ми аз се чудя за тези, които минават с над 60 през полицайте(легналите). Не ви ли е страх? Последния път, когато се возих в един москвич, "шофера" мина с някаде 55км/ч през доста висок легнал полицай(впоследствие махнат, заради много оплаквания :mhihi: ) с леко извит волан. Помислих си какво съм направил, че да иска да ме утрепе. Засука се купето, задницата наляво-надясно поне пет пъти... Добре, че нямаше други коли на пътя. Хора също.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Фев 2010, 22:56

Spoony написа:В последните години започнаха навсякъда за щяло и за не щяло да поставят разни асвалтови и гумени легнали полицаи.
Естествено аз съм си темерут и през тези съоръжения минавам с 30-35 км/ч и в много редки случаи използвам спирачките преди да мина през такъв. Често си го минавам както си карам на трета, а дори съм имал случай да мина с над 60 през такъв.
Но забелязвам че другите шофьори много намаляват преди гърбицата и май само аз минавам с висока скорост през тях.

Според вас коя е оптималната скорост за минаване през тези (ненужни поне според мен) неща и може ли да повредя нещо на колата ако продължавам в същия стил?

Колега пробвай в Чирпан да минеш с тая скорост през легналите полицаи :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 16 Фев 2010, 23:05

За самия Чирпан не знам, но отсечката Меричлери - Чирпан е истински лунен пейзаж.

А за скоростта мисля, че и тези коментари от рода на 5-10 км/ч са прекалени. За сега се спирам на минаване с 25-30 като оптимален вариант.
.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 16 Фев 2010, 23:42

Възможно най-бавно, пълзя, като се има в предвид, че колата е на 2 пръста от земята, всичко друго води до "луп-луп".
BMW only!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата