Каква е оптималната скорост за минаване през легнали полицаи
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Каква е оптималната скорост за минаване през легнали полицаи
2-3км/ч. и малко косо. Дори и тогава на повечето закачам праговете.
Това за тези асфалтовите, които наистина са правени, сякаш всички караме 'жипове.
Изключение правят тези гумените, както вече споменаха някои колеги - през тях мога да мина и по-бързо и без да съм под ъгъл. Ама такива са малко.
Иначе "легналият полицай" е хубаво нещо - хем намалява скороста, хем да го прегазиш е приятно.

Това за тези асфалтовите, които наистина са правени, сякаш всички караме 'жипове.

Изключение правят тези гумените, както вече споменаха някои колеги - през тях мога да мина и по-бързо и без да съм под ъгъл. Ама такива са малко.
Иначе "легналият полицай" е хубаво нещо - хем намалява скороста, хем да го прегазиш е приятно.

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
SKISA написа:тия на към рума в младост ги минавам с ококорени очи в огледалото да не ме яхне некой с около 1,5км/ч. щото единия си има и дупка зад него-демек е женски полицай!
По тази улица изобщо не минавам откакто при първото си минаване от там не знаейки ,че са ги сложили тези гадове спуках картер

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Mario Pankov написа:Иначе, легналите полицаи са такава тъпотия, че ми се повръща като се сетя. Не схващам смисъла от тях -
ами например на полиграфическия, на спирката посока център всички влизаха в локалното с 50+. баща ми докато работеше там почти всяка седмица имаше блъснат човек. сега кат има залегнал на 10см към небето се минава с 5 и със сигурност нема да има и един ударен. досега не съм видял почти нито един "излишно" поставен залегнал в софия. помисли - ако твоето дете се връща от у-ще и некой велик рацер, щото е равен пътя, си кара с 80 го налети к'о става? макар че
no commentSpoony написа:Естествено аз съм си темерут и през тези съоръжения минавам с 30-35 км/ч и в много редки случаи използвам спирачките преди да мина през такъв. Често си го минавам както си карам на трета, а дори съм имал случай да мина с над 60 през такъв.
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
ние от Стара Загора с повече от 2-3 км/ч не може да минем, че ще си оставим всичко отдолу на колата на пътя. Повечето ни гърбици са високи към 25 санта, има и по 30.
И верно е много малоумна темата. На ей такива дето минават с 60 през гърбицата като автора на темата, не сте добре. Нали за това са сложени бе
да намалиш
И верно е много малоумна темата. На ей такива дето минават с 60 през гърбицата като автора на темата, не сте добре. Нали за това са сложени бе

the project is ready....

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен

Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ceco-stz написа:ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен![]()
![]()

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
acho.rs написа:ceco-stz написа:ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
Вие ли си сипвате бензин или чакате да ви заредят ? ,А всъщност малък ли ми е моркова? и тн. тоя подфорум е много интересен![]()
![]()
![]()
![]()
Кво се кланяш viewtopic.php?f=8&t=190554

Сондьора написа:acho.rs написа:ceco-stz написа:ааа темата е много добра скоро очаквам и как бягате от дупките ?, къде си помпите гумите ?,
![]()
![]()
![]()
Кво се кланяш viewtopic.php?f=8&t=190554
![]()
![]()

Оптималната скорост за минаване през гърбици е тази скорост, при която и колата, и бъбреците, и пломбите на водача да оцелеят с минимални щети. Мога да нарисувам и една графика на автора: по х ще са щетите, по у ще сложа скоростта и той да си преценява в кой квадрант му се ще да кара. Само се чудя при плюс безкрайност на скоростта, дали да отчита и погиналите дечица от училището, респ. детската градина, пред която са плеснати гърбиците... ще го обмисля сериозно.
- Pr0gI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G11/F26
2-3 км/ч при всички легнали полицаи. Само ако съм с пикапа както дойде минавам 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
аз се чудя, защо въобще се допускат подобни теми, това вече на нищо не прилича... 

Ми аз се чудя за тези, които минават с над 60 през полицайте(легналите). Не ви ли е страх? Последния път, когато се возих в един москвич, "шофера" мина с някаде 55км/ч през доста висок легнал полицай(впоследствие махнат, заради много оплаквания
) с леко извит волан. Помислих си какво съм направил, че да иска да ме утрепе. Засука се купето, задницата наляво-надясно поне пет пъти... Добре, че нямаше други коли на пътя. Хора също.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Spoony написа:В последните години започнаха навсякъда за щяло и за не щяло да поставят разни асвалтови и гумени легнали полицаи.
Естествено аз съм си темерут и през тези съоръжения минавам с 30-35 км/ч и в много редки случаи използвам спирачките преди да мина през такъв. Често си го минавам както си карам на трета, а дори съм имал случай да мина с над 60 през такъв.
Но забелязвам че другите шофьори много намаляват преди гърбицата и май само аз минавам с висока скорост през тях.
Според вас коя е оптималната скорост за минаване през тези (ненужни поне според мен) неща и може ли да повредя нещо на колата ако продължавам в същия стил?
Колега пробвай в Чирпан да минеш с тая скорост през легналите полицаи

За самия Чирпан не знам, но отсечката Меричлери - Чирпан е истински лунен пейзаж.
А за скоростта мисля, че и тези коментари от рода на 5-10 км/ч са прекалени. За сега се спирам на минаване с 25-30 като оптимален вариант.
А за скоростта мисля, че и тези коментари от рода на 5-10 км/ч са прекалени. За сега се спирам на минаване с 25-30 като оптимален вариант.
.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Възможно най-бавно, пълзя, като се има в предвид, че колата е на 2 пръста от земята, всичко друго води до "луп-луп".
BMW only!
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4