Имат ли право?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Имат ли право?

Мнение от pistata9889 » 27 Фев 2010, 0:28

Колеги аз съм в Гърция,и искам да разбера от някои които е наясно със закона-Има ли право Полицаи да вземе книжка,която не е издадена от тяхната държава,за нерушение пресичане на двоина не прекъсната линия с цел заобикаляне,че на мен ми писаха акт за 400евро и отнемане на книжката за 20дена плюс това и сваляне на номерата и те да престоят в техния кат за 20 дена,при полужение,че съм с БГ номера и имаме нит против свалянето на задния номер.Искам да разбера:Примерно ако пътуваш от Италия за БГ с ферибот и от Гърция продължиш на ход,какво става ако се наложи такава глоба.Чакаш на улицата 20 дена докато ти изтече забраната или???
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Имат ли право?

Мнение от kdl » 27 Фев 2010, 0:57

Е обади се в Консулството/Посолството или каквото и там да се води представителство на МВнР.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 27 Фев 2010, 1:08

Аз си платих изчаках 20те дена и си взех номерата и книжката,но мисля,че е хубаво да го спомена да се разясни,и да има някъква информация и за др колеги.че ако те спрат на път за БГ и ти отнемат номера и книжка кво става?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 27 Фев 2010, 1:14

pistata9889 написа:Аз си платих изчаках 20те дена и си взех номерата и книжката,но мисля,че е хубаво да го спомена да се разясни,и да има някъква информация и за др колеги.че ако те спрат на път за БГ и ти отнемат номера и книжка кво става?

:shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 27 Фев 2010, 1:20

На ви са европейски съюз .... преди не можеха ама вече може.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 27 Фев 2010, 1:22

мен само 170 евро ме глобиха за същото, но преди 1 година явно още са скочили глобите :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 27 Фев 2010, 1:24

400евро като платиш в 10дневен срок плашташ на половина та се разминах с 200е и един месец без книжка и номера,че си занесох номерата една седмица по късно иначена съд.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 27 Фев 2010, 1:35

а каква е санкцията за каране без табели, че там много си цъкат така?

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 27 Фев 2010, 1:41

Нямаш ли табела предна е за паркитране,и не е страшно и се плаща в кметството,но без две имаш разправия с пътна полиция.Глоби безбожни,колан 300е,ГСМ 150е,както им дойде,а и ние с БГ номера сме на прицел.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 27 Фев 2010, 11:04

Колега,какво направиха със задната тъбела гърчулята,изкъртиха ли я? :bang:Ебати малоумниците са гърците.Ами 20 камшика на голо не ти ли назначиха? :kuku:
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Фев 2010, 11:13

aureus_gold написа:Колега,какво направиха със задната тъбела гърчулята,изкъртиха ли я? :bang:Ебати малоумниците са гърците.Ами 20 камшика на голо не ти ли назначиха? :kuku:

Айде по-леко- няма полза от нерви... Кое ти е проблемът- големите глоби, свалянето на номерата или отнемането на книжката за според нас дребно нарушение :?: Аз проблем НЕ виждам- имат закони и си ги прилагат... На никой не му харесва да е така, но това е положението...

Със свалянето на номерата при отнемане на книжката съм съгласен- и без друго не можеш да караш, за к'во са ти тея табели ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 27 Фев 2010, 11:29

ms написа:
aureus_gold написа:Колега,какво направиха със задната тъбела гърчулята,изкъртиха ли я? :bang:Ебати малоумниците са гърците.Ами 20 камшика на голо не ти ли назначиха? :kuku:

Айде по-леко- няма полза от нерви... Кое ти е проблемът- големите глоби, свалянето на номерата или отнемането на книжката за според нас дребно нарушение :?: Аз проблем НЕ виждам- имат закони и си ги прилагат... На никой не му харесва да е така, но това е положението...

Със свалянето на номерата при отнемане на книжката съм съгласен- и без друго не можеш да караш, за к'во са ти тея табели ;)

Прав си колега с изключение на едно- нита на задния номер ;)
Не знам нашите дали няма да се заядът за махан нит :dunno:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Фев 2010, 11:36

Принципно могат разбира се...
3-4 пъти става сменяме на блъснати коли капака на багажника (с номера)- всеки път ходех до КАТ със собствениците и проблем няма... Проверка на документите, номер шаси, някой лев (ама не на касата ;) ) и ти го нитоват пак... Работа за 10 минути без жокери...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 27 Фев 2010, 11:44

ms написа:

Как да бъда съгласен,за сваляне на номера,първо не са тяхна собственост,а се водят към Кат БГ,второ какво общо има автомобила с нарушението на водача,да няма изкуствен интелект та и той да не се движи.Каквото и да е нарушението е предизвикано от водача!Спират те на магистралата за превишена скорост примерно свалят ти табелите,взимат ти книжката за 20 дена,и ставаш затвотник нито напред нито назад,какво правим седим на магистралата 20 дена,и си търпим присъдата,или продължаваме без книжка и номера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Фев 2010, 12:03

разбирам какво пита колегата, и разбирам, че има разлика в гърция, и на други места...
явно в гърция прилагат закона буквално, все едно си грък, независимо че си чужд гражданин :kuku:
моя опит е с нает автомобил в португалия... за абсолютно същото нарушение, и то пред шефа на местната полиция, глобата беше 50 евро... това беше минимума, максимума 250... но се разбрахме, въпреки че в началото щеше да изхвръкне от ботушите тоз човек :mhihi:
но другия случай, пак с наета кола, беше за превишена скорост... наложиха ми глоба, която заплатих веднага /имаха си лаптоп, интрнет, принтер, и картриидър :shock: :mhihi: на пътя :shock: /... но докато ми пишеха глобата изрично полицая подчерта, че ако бях португалец, щеше да ми вземе книжката за 6 месеца за това превишение на скоростта :shock: ... но понеже не съм, се разминавам само с глоба :roll:
та така ...

Следваща

Назад към Извън Темата