Проблем-махане на "пеперудките" от колекторите-СЪВЕТ!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Проблем-махане на "пеперудките" от колекторите-СЪВЕТ!!!!
Колеги имам много сериозен проблем-днес реших да махна прословутите пеперудки на колекторите на 320д 150кс-до тук всичко ок НО като махнах колекторите забелях че една от гумичките със шайба я няма-и не съм сигурен къде е паднала дали в мотора и някъде в коша
Обърнах всичко и не я намерих-като пробвах да бръкна с магнит,тел и други подобни и нищо не се напипва!!!!!
Въпроса ми е има ли начин да разбера(било с ренген или нещо друго подобно)дали тази гадост е паднала вътре или не като вариянта с отварянето на мотора никак не ми се иска!!!
Благодаря на всички отзовали се!

Въпроса ми е има ли начин да разбера(било с ренген или нещо друго подобно)дали тази гадост е паднала вътре или не като вариянта с отварянето на мотора никак не ми се иска!!!
Благодаря на всички отзовали се!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Проблем-махане на "пеперудките" от колекторите-СЪВЕТ!!!!
Марто, ти сигурен ли си, че тая оранжевата гумичка я е имало на колектора при свалянето му? Да не би да я е нямало още преди да го свалиш и само да се филмираш? Иначе има начин да погледнеш вътре в мотора, но ти трябва познат хирург - да ти намери стетоскоп. Дано няма нищо страшно и да кажеш как са се развили нещата.
Si non confectus, non reficiat.
Много тъпо. Дано намериш решение на проблема си, колега.
Това е една от причините все още да не съм ги махнал. Притеснявам се да не стане някакъв подобен гаф при една наглед безобидна интервенция.
Дори днес бях при един майстор да го питам за тези пеперудки. Той ме посъветва да не ги махам и ми предложи на първо време да ми свали колекторите да ги почисти и същевременно да провери състоянието на пеперудките. Ако са зле може да ги махне. Мисля да го послушам и в най-скоро време ще подложа колата на тази процедура, но пак бих се притеснявал честно казано. 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Zagy не съм 100%-става въпрос за гумичката,която се намира най-външно от страна на шофъора като отвориш капака и погледнеш колекторите-най-далечната от теб-ако ме разбра че много смотано го обясних!

П.П.Става въпрос за това ограденото на снимката

П.П.Става въпрос за това ограденото на снимката
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
имаше такава тема в английския форум! същия ама 100% същия проблем! накрая пича решил да свали главата защото не бил сигурен.....
колега, по-добре наистина поразглоби още малко преди да палиш! страшното е да не е в двигателя паднала. затова виж хубаво в дупките на колекторите
колега, по-добре наистина поразглоби още малко преди да палиш! страшното е да не е в двигателя паднала. затова виж хубаво в дупките на колекторите
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колега сигурно 3 часа съм търсил вътре в коша с магнити,кукички и какво ли още не но нищо-всяка една дупка на блока е преровена и нищо.В дупката на колекторите,където мисля е паднала не съм 100% сигурен клапана е отворен доколкото усетих и ме е страх да не е паднала надолу някъде че няма вадене.Интересува ме дали мога с нещо да "видя" там ли е тази гадост или не-нямам никакво желание да паля прибързано че.....може да роня кървави сълзи!
- alexsch
- ентусиаст
-
защо не порбваш да превъртиш на ръка мотора и да видиш тогава какво ще стане. не че щепомогне особено.
в твоя слечай- ако искаш 100% сигурност е махане на главата
в твоя слечай- ако искаш 100% сигурност е махане на главата
my mods:
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Мина ми снощи и това на ум но как да го превъртя на ръка -много голяма компресия.Ако имаш някакъв чалъм на ум казвай че на всичко съм готов защото мотора ми е в много добро състояние и не искам да правя прибързани експерименти
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Колега има малки камери с диоди - обикновенно се използват за ревизия на канализационни тръби
Намери нещо подобно ... или пък тичай при някой хирург -дето викаше колегата !!!
Намери нещо подобно ... или пък тичай при някой хирург -дето викаше колегата !!!

- alexsch
- ентусиаст
-
превърташ го като сложиш камък за гедоре на гайката на демферната шайба и въртиш леко от там.
това и аз си го мислех дето го викат колегите, ама малко фентъзи ми изглежда.....въпреки всичко виж наистина къде има такива камери и пробвай с нея....
това и аз си го мислех дето го викат колегите, ама малко фентъзи ми изглежда.....въпреки всичко виж наистина къде има такива камери и пробвай с нея....
my mods:
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
изобщо недей въртя!!! пробвай с прахосмукачка( вадил съм така) и по тесен маркуч, гъвкав който да влиза вътре.
вземи огледай хубаво см по см насякъде, че може и да се е завряла някъде надолу по двигателя. много лошо ако са ти отворени клапаните и се е изхлузила в цилиндъра
вземи огледай хубаво см по см насякъде, че може и да се е завряла някъде надолу по двигателя. много лошо ако са ти отворени клапаните и се е изхлузила в цилиндъра
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
LUCIFER'S написа:изобщо недей въртя!!! пробвай с прахосмукачка( вадил съм така) и по тесен маркуч, гъвкав който да влиза вътре.
Или пък с онези иглените маркучи с които източват маслото от двигателя,току виж се вакуумира на върха

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Интересно, тая гумичка я знам (и аз съм свалял колектор), малко не ми е ясно как може да попадне в някой от отворите към клапаните освен ако при свалянето не си клатил много колектора и си ползвал повечко сила да го махнеш... потърси стетоскоп или наистина виж Фейс какво е предложил с тоя иглен маркуч или с прахосмукачката.
Si non confectus, non reficiat.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Колеги искрено се надявам да не е паднала там пък и знам че това е проблем и трябва да се внимава с тези гумички.Търсих много и вероятността да е паднала там е много малка но нали знаете Нашата пословична ПАРАНОЯ
Днес си говорих с нашите момчета от БМВ в Плевен и те ми казаха че вероятността е много малка да е там и дори да е там няма как да се счупи клапан НО аз преди да пробвам всичко няма как да запаля че нервите са ми слаби
Веднага след като приключа със този проблем(най-вероятно в четвъртък защот чакам гумичката от ВиаИнтеркар-Плевен) ще пиша дали всичко е 6!

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Тя самата клапан няма да счупи, но ако застане там клапана остава отворен и буталото ще го тресне, или ако е в цилиндъра, ще ти подбие бутало, може и да остави и изпускателен клапан отворен и пак да удари буталото после ако премине през цилиндъра идва ред на горещата турбинка и геометрията.... търси я и не разчитай на това, че мотора, ще я изплюе безвредно ако е вътре. не знам какви хора ти дават съвет, ама си е пагубно за мотора да го палиш или въртиш с нея вътре....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3