НедОразумението "Дянков"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: НедОразумението "Дянков"

Мнение от ferdy » 06 Мар 2010, 22:01

eraziel написа:
ferdy написа:... защото държавни фирми им бавят плащания с над година и няма и изгледи скоро да им платят...

A въпросните фирми с к'ъв ъкъл са бачкали по държавни поръчки точно преди избори?! Най лесно се обещават пари, които после няма да трябва ти да даваш, нали :)

А когато има сфери, в които единственият възложител е държавна фирма?

Айде да не си говорим глупости на тази тема, това не е съществено. Важното е, че пари в населението и бизнеса няма, независимо колко се работи. А това със сигурност е държавна политика и нейна грижа.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 06 Мар 2010, 22:05

Bogat-Beden написа:
eraziel написа:
ferdy написа:... защото държавни фирми им бавят плащания с над година и няма и изгледи скоро да им платят...

A въпросните фирми с к'ъв ъкъл са бачкали по държавни поръчки точно преди избори?! Най лесно се обещават пари, които после няма да трябва ти да даваш, нали :)
а по какви поръчки да бачкат? Това да не е USA,колега...

А защо трябва да сме САЩ за да могат нашите фирми да вземат поръчки от ЕС и от чужбина ? Какво са седнали като малки гарджета с отворени човки и чакат да капне нещо от държавата, че да ги нахрани. Ми като няма пари държавата, ориентирайте се към външни пазари толкова ли е сложно ? Цяла европа ви е открит мегдан, нито има мита нито някаква такси, търговията е напълно свободна. Само дето можете ли да ми кажете, коя точно бг фирма е конкурентно способна на свободния пазар ? Щото то там не е като да източваш фондове и Гоце & сие да ви дават наготово държавни поръчки, които да трябва да плаща после следващото правителство, с неизвестно какви пари. ОК, не е честно да не ти платят след като имаш договор, но за тая работа има съд. Който се чувство ощетен от държавата да заведе дело с/у бурсука станишев, масларова, доган и цялата клика, дето са обещавали , а сега се надяват някой друг да им оправя бакиите.
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2010, 22:14

dimithur написа:
Bogat-Beden написа:
eraziel написа:

а по какви поръчки да бачкат? Това да не е USA,колега...

А защо трябва да сме САЩ за да могат нашите фирми да вземат поръчки от ЕС и от чужбина ? Какво са седнали като малки гарджета с отворени човки и чакат да капне нещо от държавата, че да ги нахрани. Ми като няма пари държавата, ориентирайте се към външни пазари толкова ли е сложно ? Цяла европа ви е открит мегдан, нито има мита нито някаква такси, търговията е напълно свободна. Само дето можете ли да ми кажете, коя точно бг фирма е конкурентно способна на свободния пазар ? Щото то там не е като да източваш фондове и Гоце & сие да ви дават наготово държавни поръчки, които да трябва да плаща после следващото правителство, с неизвестно какви пари. ОК, не е честно да не ти платят след като имаш договор, но за тая работа има съд. Който се чувство ощетен от държавата да заведе дело с/у бурсука станишев, масларова, доган и цялата клика, дето са обещавали , а сега се надяват някой друг да им оправя бакиите.
колега,не всичко е АйТи и бели якички,я слез малко на земята,а?...Аз не съм фирмаджия и ми е преко ку.ац икономическа ситуация и све,ама има хора ,дето не го заслужават най-примитивно и лаконично казано..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Мар 2010, 22:27

не се карам с вас ,а обсъждаме! никой не ми отговори на въпроса!!! чуства ли се по-добре от преди 1г?!
на колегата-димитър мисля ,че беше....! не всички са достатъчно тъпи ,за да се заробят с безумни кредити и лихви-не съм взимал през живота си 1лв кредит. 1лв!!! и не-не съм бил по-зле!
бил съм син и в червата и аз съм сигурно най-последният човек,който ше застане на страната на комунистите! и да-те крадяха! и да-и бойко краде! мене ме интересува като крадат да остане за мене,за тебе,за другите и да ядаме сички на масата и да не измикярстваме!
не-не предлагам да се дигнеме и да свалиме бойко ,но пък не пречи да го сритаме с едни хубави митинги и протести и да се земе малко в ръце и свършитва,което обеща на тия,които гласуваха за него!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 06 Мар 2010, 22:36

dimithur, не ми се разправя с хора без подготовка, които нямат реална представа за света извън интернет. Иначе мога да ти кажа едно-две неща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 06 Мар 2010, 22:40

SKISA написа: и да-те крадяха! и да-и бойко краде! мене ме интересува като крадат да остане за мене,за тебе,за другите и да ядаме сички на масата и да не измикярстваме!
не-не предлагам да се дигнеме и да свалиме бойко ,но пък не пречи да го сритаме с едни хубави митинги и протести и да се земе малко в ръце и свършитва,което обеща на тия,които гласуваха за него!

+1 !
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 06 Мар 2010, 22:40

Не бих казал, че нито съм по-добре, нито по-зле. Което е малко странно от една страна, щото в момента взимам 3 пъти повече пари, отколкото преди, явно инфлацията си казва думата :mhihi: От една страна си прав, не познавам хора, които да са по-добре в момента. Но и предишното им "добре' беше измамно. Просто се наляха в България огромни инвестиции отвън, но тука си помислихме, че това са някакви волни пожертвования. Е сори, ама не може всеки втори сульо и пульо да има някаква фирмичка, която да прелива от пусто в празно, демек разбирай "фирмата се занимава с търговия" , да си слага по 300% надценка и да чака някой балък да клъвне, че да може да живее луксозно, без да си е мръднал пръста. Докато не си седнем на задниците и не започнем да произвеждаме нещо, от което някой навън да е заинтересован, просто ще фалираме като Ирландците, Гърците , а сега се говори и за Испанците и Португалците. Не разбирам грам от икономика, ама някак си не виждам как може да внасяме всичко от вън, като започнем от китайските боклуци и стигнем до турските моркови (ебаси) ??? Ок те ни дават морков, ние какво можем да им дадем ? (да сещате се ;) )
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 06 Мар 2010, 23:18

Факт е, че страшно много компании са ощетени, но пък и е факт, че доста от държавните поръчки се използват за преливането на държавни пари в частни ръце... Така че ако дадат пари ще се чува как са се сдушили със Станишев и изплащат пари на поставени от него лица, ако не дадат - как съвестните компании са пред фалит, щото държавата им е*ала мамата ... Е, държавата е насрана, неуредена и докато е такава няма как да е друго положението ... Но всеки народ си заслужава управниците ;)
In Ban We Trust!

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Мар 2010, 23:53

аз нещо не вдявам що говориме само за некви си двайсе-трийсе фирми ,които са с договори за държавни поръчки!?!? в страната има стотици хиляди,в тях работят милиони хора.....! и всички,ама всички са зле! абсолютно всички! тва е проблема и имаме проблем с управлението на икономиката и бюджета, а не с некви пикливи обществени поръчки само....! говорим за парични потоци,управлението им,тактики за данъци и харченето им.
всички хора ,всеки един има проблем с финансите и стандарта си на живот...! и да се оправдава сичко с гадните червени,с кризата или с малки, зелени ,лоши човечета от марс е много добър пиар ход, но е смешно за здравомислещите хора!

Аватар

Мнение от dimithur » 07 Мар 2010, 0:04

SKISA написа:аз нещо не вдявам що говориме само за некви си двайсе-трийсе фирми ,които са с договори за държавни поръчки!?!? в страната има стотици хиляди,в тях работят милиони хора.....! и всички,ама всички са зле! абсолютно всички! тва е проблема и имаме проблем с управлението на икономиката и бюджета, а не с некви пикливи обществени поръчки само....! говорим за парични потоци,управлението им,тактики за данъци и харченето им.
всички хора ,всеки един има проблем с финансите и стандарта си на живот...! и да се оправдава сичко с гадните червени,с кризата или с малки, зелени ,лоши човечета от марс е много добър пиар ход, но е смешно за здравомислещите хора!

Ами правилно казваш с "управлението на финансите" . Само че, за да управляваш едно нещо, първо трябва да го имаш . А големите пари са именно в ръцете на гадните червени, които с помоща на зелените човечета от марс предизвикаха кризата, ако мога да се изразя в тоя ред на мисли :mhihi: И на тех им е все тая, дали са в управлението или не са, те парите са си в тях. И сега понеже са сърдити на ББ, сърдити са и на обикновените хора, че не ги преизбраха, си кашираха парите и сега ги няма . Така че или ще си сядаме на задниците да ги изработим наново тея пари, или на Дянков ще му се наложи да отваря нова печатница за пари с по-висок капацитет, ама това както знаем от историята не е много мъдър ход :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Мар 2010, 0:17

Незнам за добре или зле,ама на мен ми спряха проект за "енерго-независими източници" щото в момента имало "пренасищане"-че какво пренасищане като искам да си ги сложа фотоволтриците на моя земя и че това е енергията на бъдещето,сега заради новото управление не мога да кандидатствам за евро-пари-заеби

Аватар

Мнение от SKISA » 07 Мар 2010, 1:28

ми....след 89та веднъж ги изработихме-луканов
после 97ма пак ги изработихме!
после 2005та пак така.....
и са нали уж тоя го избраха да не изработваме повече!?!?
на мене вече нещо не ми се изработва и ми писна...! да си ги изработи дянков,бойков или който ше ги харчи после. аз пропускам! и като парите са в тях -да фанат и да измислят начин или да им ги цемат ,или да работят с тях ,за да може икономиката да се случва, а не да ми ги ползват само като плашила-тав на мене абсолютно никаква работа не ми върши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 07 Мар 2010, 1:49

dimithur добре казано и логично .! :yes:

Ако аз не съм добър "мениджър" рано или късно ще бъда затруднен . От друга страна не съм и Бил Гейтс .
Т.е няма как всички да сме отличници .
В един момент ще се наложи да се хване с ръце . Не че не го правя и в момента .

Димитров ,в Китай за корупция те опъват с въже на шията на градския площад . Все още . Нищо общо с нашия модел .

Йорданчо , има ли да кажеш нещо ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар

Мнение от dimithur » 07 Мар 2010, 11:23

Е.Димитров написа:Незнам за добре или зле,ама на мен ми спряха проект за "енерго-независими източници" щото в момента имало "пренасищане"-че какво пренасищане като искам да си ги сложа фотоволтриците на моя земя и че това е енергията на бъдещето,сега заради новото управление не мога да кандидатствам за евро-пари-заеби

Чакай малко са тука става въпрос за енергийната мафия, която си съществува много отпреди Дянков и ББ и нашата измислена демокрация :mhihi: А и как точно ще кандидастваш за евро пари. Аз не съм много запознат, но доколкото знам трябва да си ги направиш първо със собствени пари, пък после евро фондовете ти ги възстановяват ? Което отново е крайно малоумно, пак да спосорираме банките, от които трябва да се визма кредит, а после като ти набацат една хубава лихва, евро парите може и да не стигнат да си покриеш и 1/10 от тях :mhihi: Отделно ако мога да изразя лично мое мнение, тея слънчеви панели / ветро генератори, са абсолютната глупост за замазване на положението и хвърляне на прах в очите. Ако за в бъдеще се наложи с тех да си покриваме всичките енергийни нужди ... Ще трябва да монтираме и на марс от тях :mhihi: Бъдещето е във водорода и контролируемия термоядрен синтез ;)
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Мар 2010, 11:30

klintan66 написа:dimithur добре казано и логично .! :yes:

Ако аз не съм добър "мениджър" рано или късно ще бъда затруднен . От друга страна не съм и Бил Гейтс .
Т.е няма как всички да сме отличници .
В един момент ще се наложи да се хване с ръце . Не че не го правя и в момента .

Димитров ,в Китай за корупция те опъват с въже на шията на градския площад . Все още . Нищо общо с нашия модел .

Йорданчо , има ли да кажеш нещо ?

Именно,в китай още стрелят на стадионите,помня преди половин година някакъв шеф разрешил продажбата на някакво лекарство и взел пачка от тая си дейност-цъфнаха му кратуната на стадиона им,тука лекарствата са с 30% по-скъпи от тези в гърция,а пък едни важни инжекции за менструация при млади момичета струват 300 лева,ако отидат в съседна турция,същите на същата фирма...27 лева...По телевизията ония ден даваха и за мъжа на арсенова,беше в предаването на нова тв. и една пациентка беше там,обясняваше че едно лекарство за диабет в германия струва 270 лева,тука през здравната каса струва ...1870 лева,мъжо и на арсенова донесе документ че го заплаща на 26% по ниско от колкото го продава в нзок,балък разбираш ли,ако си го купи свободно ще му е 270,но ако е на едро-около 1500 лева,договора го е слючил тая година....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата