НедОразумението "Дянков"
Модератор: Общи модератори
Re: НедОразумението "Дянков"
eraziel написа:ferdy написа:... защото държавни фирми им бавят плащания с над година и няма и изгледи скоро да им платят...
A въпросните фирми с к'ъв ъкъл са бачкали по държавни поръчки точно преди избори?! Най лесно се обещават пари, които после няма да трябва ти да даваш, нали
А когато има сфери, в които единственият възложител е държавна фирма?
Айде да не си говорим глупости на тази тема, това не е съществено. Важното е, че пари в населението и бизнеса няма, независимо колко се работи. А това със сигурност е държавна политика и нейна грижа.
Bogat-Beden написа:а по какви поръчки да бачкат? Това да не е USA,колега...eraziel написа:ferdy написа:... защото държавни фирми им бавят плащания с над година и няма и изгледи скоро да им платят...
A въпросните фирми с к'ъв ъкъл са бачкали по държавни поръчки точно преди избори?! Най лесно се обещават пари, които после няма да трябва ти да даваш, нали
А защо трябва да сме САЩ за да могат нашите фирми да вземат поръчки от ЕС и от чужбина ? Какво са седнали като малки гарджета с отворени човки и чакат да капне нещо от държавата, че да ги нахрани. Ми като няма пари държавата, ориентирайте се към външни пазари толкова ли е сложно ? Цяла европа ви е открит мегдан, нито има мита нито някаква такси, търговията е напълно свободна. Само дето можете ли да ми кажете, коя точно бг фирма е конкурентно способна на свободния пазар ? Щото то там не е като да източваш фондове и Гоце & сие да ви дават наготово държавни поръчки, които да трябва да плаща после следващото правителство, с неизвестно какви пари. ОК, не е честно да не ти платят след като имаш договор, но за тая работа има съд. Който се чувство ощетен от държавата да заведе дело с/у бурсука станишев, масларова, доган и цялата клика, дето са обещавали , а сега се надяват някой друг да им оправя бакиите.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
колега,не всичко е АйТи и бели якички,я слез малко на земята,а?...Аз не съм фирмаджия и ми е преко ку.ац икономическа ситуация и све,ама има хора ,дето не го заслужават най-примитивно и лаконично казано..dimithur написа:Bogat-Beden написа:а по какви поръчки да бачкат? Това да не е USA,колега...eraziel написа:ferdy написа:... защото държавни фирми им бавят плащания с над година и няма и изгледи скоро да им платят...
А защо трябва да сме САЩ за да могат нашите фирми да вземат поръчки от ЕС и от чужбина ? Какво са седнали като малки гарджета с отворени човки и чакат да капне нещо от държавата, че да ги нахрани. Ми като няма пари държавата, ориентирайте се към външни пазари толкова ли е сложно ? Цяла европа ви е открит мегдан, нито има мита нито някаква такси, търговията е напълно свободна. Само дето можете ли да ми кажете, коя точно бг фирма е конкурентно способна на свободния пазар ? Щото то там не е като да източваш фондове и Гоце & сие да ви дават наготово държавни поръчки, които да трябва да плаща после следващото правителство, с неизвестно какви пари. ОК, не е честно да не ти платят след като имаш договор, но за тая работа има съд. Който се чувство ощетен от държавата да заведе дело с/у бурсука станишев, масларова, доган и цялата клика, дето са обещавали , а сега се надяват някой друг да им оправя бакиите.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не се карам с вас ,а обсъждаме! никой не ми отговори на въпроса!!! чуства ли се по-добре от преди 1г?!
на колегата-димитър мисля ,че беше....! не всички са достатъчно тъпи ,за да се заробят с безумни кредити и лихви-не съм взимал през живота си 1лв кредит. 1лв!!! и не-не съм бил по-зле!
бил съм син и в червата и аз съм сигурно най-последният човек,който ше застане на страната на комунистите! и да-те крадяха! и да-и бойко краде! мене ме интересува като крадат да остане за мене,за тебе,за другите и да ядаме сички на масата и да не измикярстваме!
не-не предлагам да се дигнеме и да свалиме бойко ,но пък не пречи да го сритаме с едни хубави митинги и протести и да се земе малко в ръце и свършитва,което обеща на тия,които гласуваха за него!
на колегата-димитър мисля ,че беше....! не всички са достатъчно тъпи ,за да се заробят с безумни кредити и лихви-не съм взимал през живота си 1лв кредит. 1лв!!! и не-не съм бил по-зле!
бил съм син и в червата и аз съм сигурно най-последният човек,който ше застане на страната на комунистите! и да-те крадяха! и да-и бойко краде! мене ме интересува като крадат да остане за мене,за тебе,за другите и да ядаме сички на масата и да не измикярстваме!
не-не предлагам да се дигнеме и да свалиме бойко ,но пък не пречи да го сритаме с едни хубави митинги и протести и да се земе малко в ръце и свършитва,което обеща на тия,които гласуваха за него!
dimithur, не ми се разправя с хора без подготовка, които нямат реална представа за света извън интернет. Иначе мога да ти кажа едно-две неща.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
SKISA написа: и да-те крадяха! и да-и бойко краде! мене ме интересува като крадат да остане за мене,за тебе,за другите и да ядаме сички на масата и да не измикярстваме!
+1 !
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Не бих казал, че нито съм по-добре, нито по-зле. Което е малко странно от една страна, щото в момента взимам 3 пъти повече пари, отколкото преди, явно инфлацията си казва думата
От една страна си прав, не познавам хора, които да са по-добре в момента. Но и предишното им "добре' беше измамно. Просто се наляха в България огромни инвестиции отвън, но тука си помислихме, че това са някакви волни пожертвования. Е сори, ама не може всеки втори сульо и пульо да има някаква фирмичка, която да прелива от пусто в празно, демек разбирай "фирмата се занимава с търговия" , да си слага по 300% надценка и да чака някой балък да клъвне, че да може да живее луксозно, без да си е мръднал пръста. Докато не си седнем на задниците и не започнем да произвеждаме нещо, от което някой навън да е заинтересован, просто ще фалираме като Ирландците, Гърците , а сега се говори и за Испанците и Португалците. Не разбирам грам от икономика, ама някак си не виждам как може да внасяме всичко от вън, като започнем от китайските боклуци и стигнем до турските моркови (ебаси) ??? Ок те ни дават морков, ние какво можем да им дадем ? (да сещате се
)

Факт е, че страшно много компании са ощетени, но пък и е факт, че доста от държавните поръчки се използват за преливането на държавни пари в частни ръце... Така че ако дадат пари ще се чува как са се сдушили със Станишев и изплащат пари на поставени от него лица, ако не дадат - как съвестните компании са пред фалит, щото държавата им е*ала мамата ... Е, държавата е насрана, неуредена и докато е такава няма как да е друго положението ... Но всеки народ си заслужава управниците 

In Ban We Trust!
- SKISA
-
-
аз нещо не вдявам що говориме само за некви си двайсе-трийсе фирми ,които са с договори за държавни поръчки!?!? в страната има стотици хиляди,в тях работят милиони хора.....! и всички,ама всички са зле! абсолютно всички! тва е проблема и имаме проблем с управлението на икономиката и бюджета, а не с некви пикливи обществени поръчки само....! говорим за парични потоци,управлението им,тактики за данъци и харченето им.
всички хора ,всеки един има проблем с финансите и стандарта си на живот...! и да се оправдава сичко с гадните червени,с кризата или с малки, зелени ,лоши човечета от марс е много добър пиар ход, но е смешно за здравомислещите хора!
всички хора ,всеки един има проблем с финансите и стандарта си на живот...! и да се оправдава сичко с гадните червени,с кризата или с малки, зелени ,лоши човечета от марс е много добър пиар ход, но е смешно за здравомислещите хора!
SKISA написа:аз нещо не вдявам що говориме само за некви си двайсе-трийсе фирми ,които са с договори за държавни поръчки!?!? в страната има стотици хиляди,в тях работят милиони хора.....! и всички,ама всички са зле! абсолютно всички! тва е проблема и имаме проблем с управлението на икономиката и бюджета, а не с некви пикливи обществени поръчки само....! говорим за парични потоци,управлението им,тактики за данъци и харченето им.
Ами правилно казваш с "управлението на финансите" . Само че, за да управляваш едно нещо, първо трябва да го имаш . А големите пари са именно в ръцете на гадните червени, които с помоща на зелените човечета от марс предизвикаха кризата, ако мога да се изразя в тоя ред на мисли

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Незнам за добре или зле,ама на мен ми спряха проект за "енерго-независими източници" щото в момента имало "пренасищане"-че какво пренасищане като искам да си ги сложа фотоволтриците на моя земя и че това е енергията на бъдещето,сега заради новото управление не мога да кандидатствам за евро-пари-заеби
- SKISA
-
-
ми....след 89та веднъж ги изработихме-луканов
после 97ма пак ги изработихме!
после 2005та пак така.....
и са нали уж тоя го избраха да не изработваме повече!?!?
на мене вече нещо не ми се изработва и ми писна...! да си ги изработи дянков,бойков или който ше ги харчи после. аз пропускам! и като парите са в тях -да фанат и да измислят начин или да им ги цемат ,или да работят с тях ,за да може икономиката да се случва, а не да ми ги ползват само като плашила-тав на мене абсолютно никаква работа не ми върши.
после 97ма пак ги изработихме!
после 2005та пак така.....
и са нали уж тоя го избраха да не изработваме повече!?!?
на мене вече нещо не ми се изработва и ми писна...! да си ги изработи дянков,бойков или който ше ги харчи после. аз пропускам! и като парите са в тях -да фанат и да измислят начин или да им ги цемат ,или да работят с тях ,за да може икономиката да се случва, а не да ми ги ползват само като плашила-тав на мене абсолютно никаква работа не ми върши.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
dimithur добре казано и логично .!
Ако аз не съм добър "мениджър" рано или късно ще бъда затруднен . От друга страна не съм и Бил Гейтс .
Т.е няма как всички да сме отличници .
В един момент ще се наложи да се хване с ръце . Не че не го правя и в момента .
Димитров ,в Китай за корупция те опъват с въже на шията на градския площад . Все още . Нищо общо с нашия модел .
Йорданчо , има ли да кажеш нещо ?

Ако аз не съм добър "мениджър" рано или късно ще бъда затруднен . От друга страна не съм и Бил Гейтс .
Димитров ,в Китай за корупция те опъват с въже на шията на градския площад . Все още . Нищо общо с нашия модел .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Е.Димитров написа:Незнам за добре или зле,ама на мен ми спряха проект за "енерго-независими източници" щото в момента имало "пренасищане"-че какво пренасищане като искам да си ги сложа фотоволтриците на моя земя и че това е енергията на бъдещето,сега заради новото управление не мога да кандидатствам за евро-пари-заеби
Чакай малко са тука става въпрос за енергийната мафия, която си съществува много отпреди Дянков и ББ и нашата измислена демокрация

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
klintan66 написа:dimithur добре казано и логично .!![]()
Именно,в китай още стрелят на стадионите,помня преди половин година някакъв шеф разрешил продажбата на някакво лекарство и взел пачка от тая си дейност-цъфнаха му кратуната на стадиона им,тука лекарствата са с 30% по-скъпи от тези в гърция,а пък едни важни инжекции за менструация при млади момичета струват 300 лева,ако отидат в съседна турция,същите на същата фирма...27 лева...По телевизията ония ден даваха и за мъжа на арсенова,беше в предаването на нова тв. и една пациентка беше там,обясняваше че едно лекарство за диабет в германия струва 270 лева,тука през здравната каса струва ...1870 лева,мъжо и на арсенова донесе документ че го заплаща на 26% по ниско от колкото го продава в нзок,балък разбираш ли,ако си го купи свободно ще му е 270,но ако е на едро-около 1500 лева,договора го е слючил тая година....